24.8 C
Barcelona
Divendres 14 agost, 2020

Sánchez i el seu plantejament contra la Covid-19

Relacionats

Per què vol ser independent Catalunya? (VII/XI)

Perquè Espanya tracta a Catalunya com una colònia. Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma...

Per què vol ser independent Catalunya? (VI/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució! Perquè Catalunya no vol conviure sota una...

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...

Segueixo desconfiant de la justícia espanyola

Últimament i de forma cada molt menys dissimilada, estem observant la inexistència, cada cop més acusada, de la separació de poders a...

El resultat de les decisions dutes a terme només es poden qualificar amb una sola paraula “fracàs”. Obsessionat per imposar el fals relat de la unitat d’acció a tot l’estat, per així abordar la crisi de la pandèmia amb un comandament únic, ha suposat un fracàs en vides humanes i un total descontrol de la situació. Tothom es pregunta per què s’havia d’arrabassar a les autonomies les seves competències en matèries, fonamentalment, de salut i d’ordre públic?

En recordar els atemptats que van succeir l’agost de 2017 a Barcelona i Cambrils, provocat per una cèl·lula jihadista amb el resultat de 17 morts i 130 ferits i, on govern de l’estat es va quedar perplex en veure que, en tres dies, els mossos havien desarticulat la banda, havien mort alguns i empresonat a la resta d’integrants de la cèl·lula. La premsa internacional va felicitar el govern de la Generalitat i això no va agradar gens a Madrid.

A fi que no pogués passar una cosa semblant, el govern central ha volgut evitar, tant sí com no, la possible comparació entre l’eficiència de les diferents autonomies i entre aquestes i el govern central amb el comandament únic centralitzat, el que ha suposat un retard enorme en el control del virus i ha comportat una gran demora en compres tan elementals com les màscares, respiradors o els tests per conèixer el nombre d’infectats.

Una comanda feta a la Xina no va ser atesa per negar-se a pagar pràcticament al comptat i voler-ho fer a 90 dies, es veu que no devia ser urgent o no apremiava cap urgència. Van dir que tenien ja uns milers de tests i ben aviat tindrien un milió. Els tests van ser retornats per defectuosos. L’última vergonya s’ha produït aquesta setmana quan el Ministeri de Sanitat ha hagut de retirar centenars de milers de màscares que havien distribuït entre les comunitats autònomes i tenien com a destinataris els professionals sanitaris.

Diversos milions es van posar en circulació a tota Espanya (incloent-hi 1.414.000 a Catalunya) fins que l’hospital Parc Taulí de Sabadell va detectar que eren defectuoses, ja que el nivell de penetració del material filtrant ha de ser de menys del 6% i en aquestes màscares els dispositius de protecció s’elevaven en alguns casos al 30%. És a dir, un veritable nyap.

I si parlem del nombre de víctimes mortes pel coronavirus, una vegada Catalunya ha introduït, amb encert, un nou sistema de recompte i ha incorporat els morts fora dels centres hospitalaris? Madrid, en honor a la veritat, també s’ha afegit al sistema, que és molt més transparent, i ha passat de 7.000 morts a gairebé 13.000. Algú pensa que amb aquest lamentable balanç de la gestió serà fàcil anar a la Unió Europea a demanar ajuts?

Pot explicar el govern perquè va trigar tant a decretar l’estat d’alarma? Perquè no va permetre que a Catalunya, País Basc i les Illes s’establís un confinament? Perquè a ports, aeroports i ferrocarrils es va permetre el desplaçament de la gent? Perquè no es va confinar Madrid, principal focus del Virus? Si el ministre Pedro Duque afirmava que foren coneixedors de la malaltia al gener i es posaren a treballar el 2 de febrer. Perquè s’ha trigat tant a fer les previsions de material necessàries?

Fernando Simón, en les seves aparicions televisives, declarà inicialment que no calia preocupar-se; de mica en mica va anar canviant el discurs però, fins i tot, no va alertar del possible perill de la gran manifestació popular del 8 a març, dia de la dona. El 18 del mateix més es van decretar les primeres mesures que, com s’ha pogut veure eren del tot insuficients.

Obsessionats com estan a la Moncloa per fer de la pandèmia una campanya publicitària per la unitat sota el lema “aquest virus l’aturarem units” han convertit les compareixences públiques a la seu del govern espanyol en un acte castrense per sobre de qualsevol altra cosa. Sembla que estem en una guerra en veure militars en les rodes de premsa en comptes d’experts en medicina i epidèmies.

Què en pensem vostès, benvolguts lectors? Consideren un èxit o un fracàs les mesures adoptades per Pedro Sánchez contra la pandèmia? Més de 20.000 víctimes mortals, el desgavell en la compra i distribució de material i la manca objectiva de mesures econòmiques adients… no son motius més que suficients per considerar que està fracassant?


Article publicat també a Diario16 titulat “Sánchez y su planteamiento contra el Covid-19“.

Més articles

4 COMENTARIS

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Per què vol ser independent Catalunya? (VII/XI)

Perquè Espanya tracta a Catalunya com una colònia. Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma...

Juan Carlos I i la seva inviolabilitat

Totes les coses que hem anat sabent en el temps, les notícies que arribaven de l'estranger i el descobriment final de les...

Juan Carlos és un exiliat o un fugitiu?

No coneixem exactament el text de la carta que Juan Carlos li va enviar al seu fill, l’únic que ens ha arribat...

Per què vol ser independent Catalunya? (VI/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució! Perquè Catalunya no vol conviure sota una...

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...