23.3 C
Barcelona
Dissabte 4 juliol, 2020

Carta oberta als no independentistes de Catalunya

Relacionats

Laura Borràs i el quart poder de l’estat

D'acord amb la votació que s'ha dut a terme al congrés, Laura Borràs haurà de comparèixer davant del Suprem acusada de quatre delictes que li poden...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (I)

La Constitució, en el seu article 56.3, diu que "la persona del rei és inviolable i no estarà subjecta a responsabilitat; els seus actes...

Normalitat a Catalunya, només amb la pandèmia?

La pandèmia declina. La “nova normalitat” exigeix l’adaptació a pautes “anormals” per supervivència personal, familiar, col·lectiva. És l'única “nova normalitat”? En Desenvolupament Organitzacional, els consultors...

Diego Pérez de los Cobos i la Guàrdia Civil

Ha esclatat la guerra en la Guàrdia Civil. Primer va ser destituït el coronel Diego Pérez dels Cobos, el que va provocar la dimissió del...

Posem-nos a l’aguait! Tindrem un increment significatiu de la pobresa i un empobriment general si seguim com ara. Com serà la recuperació depenent de l’estat espanyol, que ja estava en fallida sistèmica abans del coronavirus? I si Catalunya fos independent? Com seria si disposés dels recursos que genera i llibertat per a gestionar-los? Com ho justifiquen, els que volen dependre d’Espanya?

El que està fent el govern espanyol i el català davant el coronavirus ja expressa clarament qui ho fa millor. El New York Times critica a Sánchez i lloa a Torra. Le Monde, The Daily Telegraph i The Guardian critiquen al govern espanyol. Ningú critica al català. Si pensessin en la família i els fills, què preferirien els habitants de Catalunya amb bona lògica?

1844446

La portaveu de CCOO a Lleida: “És una vergonya protegir-se davant la pandèmia amb bosses de la brossa”. CCOO es queixa d’haver de protegir-se amb bosses d’escombraries. S’ha queixat alguna vegada per l’espoli de l’estat espanyol a Catalunya? El 9% del PIB anual segons publica The Wall Street Journal. S’ha queixat algun cop quan un ministre del PP -Fernández Díaz- va declarar els hem “destrossat” la sanitat [catalana]? No he llegit ni escoltat res al respecte.

Els sanitaris catalans, com també tots els treballadors de Catalunya, estan molt perjudicats per la dependència de l’estat espanyol. Els que tenen dignitat democràtica ja han reaccionat i volen una república independent, pròspera per generar riquesa, amb justícia social avançada per a tots els ciutadans del Principat.

coronavirus-en-un-hospital-conozco-los-riesgos-pero-nos-falta-material--6414

Segons això, CCOO està a favor de l’opressor, espoliador i colonitzador? Què justifica que hi hagi un sol treballador, autònom, petit empresari que vulgui continuar confiant en un sindicat que ni els defensa ni representa? Això també és aplicable a UGT i a partits com ara PSC, Comuns, Cs i PP. Per què aquesta vergonya?

Qui és més responsable? Les autoritats espanyoles que asfixien i intervenen Catalunya o aquells que els voten a casa nostra i es queixen, per manca de material, a veure’s obligats a protegir-se amb bosses d’escombraries?

imagen-facilitada-por-una-medica-de-atencion-primaria-de-los-equipos-de-proteccion-que-utilizan-estos-dias-ante-la-escasez-de-material-en-m

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Qui volia tancar Catalunya i qui no ho va permetre? Qui havia d’aïllar Madrid i no ho va fer? Qui tenia poc interès o manca de decisió per fer-ho? Va ser decisió de Pedro Sánchez, la seva ineptitud o pressions rebudes? Ho ha fet molt tard i malament. Va decretar l’estat d’alarma però ports, aeroports i ferrocarrils van seguir oberts i en funcionament. Ha decretat una segona quinzena i, per fi, ha fet el que Torra li demanava, torno a insistir, tard i malament.

Quina seria la situació de Catalunya si fos un estat independent? No els ha quedat prou clar als partidaris de la no independència? No ha quedat demostrat quin govern va prendre les decisions de forma correcta i qui no ho ha fet? No és un motiu més per voler ser independents?

- Anunci -

Més articles

14 COMENTARIS

 1. Si, gràcies per l’article!! Aquests és el debat. O si més no, el més important per la seva trascendència per a tota la resta. Parlem de poder. Poder d’acció. Aquest és el gran debat.
  I el repte, el gran repte, és fer-lo arrivar arreu del territori per sacsejar totes les conciències.

 2. Si, gràcies per l’article!! Aquests és el debat. O si més no, el més important per la seva trascendència per a tota la resta. Parlem de poder. Poder d’acció. Aquest és el gran debat.
  I el repte, el gran repte, és fer-lo arrivar arreu del territori per sacsejar totes les conciències.

 3. Els no independentistes són els que en treuen profit un rèdit i els altres que no saben res de res ni s’ho qüestionen solament Viva España, censa cap mena de contingut ni raonament.
  Aixó es el que tenim l’altre part que es diuen catalans

 4. Els no independentistes són els que en treuen profit un rèdit i els altres que no saben res de res ni s’ho qüestionen solament Viva España, censa cap mena de contingut ni raonament.
  Aixó es el que tenim l’altre part que es diuen catalans

 5. Si fossin independent pasaria igual que a Espanya,pq?per que governa una partit de dretes , i resulta que són els mateixos que van retallar en sanitat i amb educació a la anterior crisis i sempre an estat al costat de la patronal .

 6. Sempre es el mateix, ens convencem els que ja estem convençuts. Els unionistes tenen molt consolidada la seva posició i d aqui no els treus per molts arguments que els hi donguis.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

- Anunci -

Últims articles

Laura Borràs i el quart poder de l’estat

D'acord amb la votació que s'ha dut a terme al congrés, Laura Borràs haurà de comparèixer davant del Suprem acusada de quatre delictes que li poden...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (II)

Són molts els motius a exposar per creure que no té aquest dret, per molt que ho digui la llei, la constitució o els lletrats...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (I)

La Constitució, en el seu article 56.3, diu que "la persona del rei és inviolable i no estarà subjecta a responsabilitat; els seus actes...

Normalitat a Catalunya, només amb la pandèmia?

La pandèmia declina. La “nova normalitat” exigeix l’adaptació a pautes “anormals” per supervivència personal, familiar, col·lectiva. És l'única “nova normalitat”? En Desenvolupament Organitzacional, els consultors...

Diego Pérez de los Cobos i la Guàrdia Civil

Ha esclatat la guerra en la Guàrdia Civil. Primer va ser destituït el coronel Diego Pérez dels Cobos, el que va provocar la dimissió del...