9.8 C
Barcelona
Diumenge 5 desembre, 2021

Carta oberta als no independentistes de Catalunya

Relacionats

La resposta del Suprem a la justícia europea

En l'últim article que vaig publicar en aquest mitjà titulat "Avís del Tribunal de Justícia de la UE a Espanya" explicava l'avís...

Avís del Tribunal de Justícia de la UE a Espanya

El Tribunal General de la Unió Europea (TJUE) insisteix que les euro ordres contra Carles Puigdemont, Toni Comin i Clara Ponsatí estan suspeses arran...

Té Espanya els millors tribunals d’Europa?

Sembla una contradicció la pregunta, per les notícies que ens arriben diàriament no ho semblen. Estan especialitzats en un munt de matèries...

Quins polítics volem a Catalunya?

Volen els electors els millors polítics? Inicialment, sí. Els trien bé? Que decideixi el lector. Per què, per a...

Posem-nos a l’aguait! Tindrem un increment significatiu de la pobresa i un empobriment general si seguim com ara. Com serà la recuperació depenent de l’estat espanyol, que ja estava en fallida sistèmica abans del coronavirus? I si Catalunya fos independent? Com seria si disposés dels recursos que genera i llibertat per a gestionar-los? Com ho justifiquen, els que volen dependre d’Espanya?

El que està fent el govern espanyol i el català davant el coronavirus ja expressa clarament qui ho fa millor. El New York Times critica a Sánchez i lloa a Torra. Le Monde, The Daily Telegraph i The Guardian critiquen al govern espanyol. Ningú critica al català. Si pensessin en la família i els fills, què preferirien els habitants de Catalunya amb bona lògica?

1844446

La portaveu de CCOO a Lleida: “És una vergonya protegir-se davant la pandèmia amb bosses de la brossa”. CCOO es queixa d’haver de protegir-se amb bosses d’escombraries. S’ha queixat alguna vegada per l’espoli de l’estat espanyol a Catalunya? El 9% del PIB anual segons publica The Wall Street Journal. S’ha queixat algun cop quan un ministre del PP -Fernández Díaz- va declarar els hem “destrossat” la sanitat [catalana]? No he llegit ni escoltat res al respecte.

Els sanitaris catalans, com també tots els treballadors de Catalunya, estan molt perjudicats per la dependència de l’estat espanyol. Els que tenen dignitat democràtica ja han reaccionat i volen una república independent, pròspera per generar riquesa, amb justícia social avançada per a tots els ciutadans del Principat.

coronavirus-en-un-hospital-conozco-los-riesgos-pero-nos-falta-material--6414

Segons això, CCOO està a favor de l’opressor, espoliador i colonitzador? Què justifica que hi hagi un sol treballador, autònom, petit empresari que vulgui continuar confiant en un sindicat que ni els defensa ni representa? Això també és aplicable a UGT i a partits com ara PSC, Comuns, Cs i PP. Per què aquesta vergonya?

Qui és més responsable? Les autoritats espanyoles que asfixien i intervenen Catalunya o aquells que els voten a casa nostra i es queixen, per manca de material, a veure’s obligats a protegir-se amb bosses d’escombraries?

imagen-facilitada-por-una-medica-de-atencion-primaria-de-los-equipos-de-proteccion-que-utilizan-estos-dias-ante-la-escasez-de-material-en-m

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Qui volia tancar Catalunya i qui no ho va permetre? Qui havia d’aïllar Madrid i no ho va fer? Qui tenia poc interès o manca de decisió per fer-ho? Va ser decisió de Pedro Sánchez, la seva ineptitud o pressions rebudes? Ho ha fet molt tard i malament. Va decretar l’estat d’alarma però ports, aeroports i ferrocarrils van seguir oberts i en funcionament. Ha decretat una segona quinzena i, per fi, ha fet el que Torra li demanava, torno a insistir, tard i malament.

Quina seria la situació de Catalunya si fos un estat independent? No els ha quedat prou clar als partidaris de la no independència? No ha quedat demostrat quin govern va prendre les decisions de forma correcta i qui no ho ha fet? No és un motiu més per voler ser independents?

Més articles

11 COMENTARIS

 1. Si, gràcies per l’article!! Aquests és el debat. O si més no, el més important per la seva trascendència per a tota la resta. Parlem de poder. Poder d’acció. Aquest és el gran debat.
  I el repte, el gran repte, és fer-lo arrivar arreu del territori per sacsejar totes les conciències.

 2. Si, gràcies per l’article!! Aquests és el debat. O si més no, el més important per la seva trascendència per a tota la resta. Parlem de poder. Poder d’acció. Aquest és el gran debat.
  I el repte, el gran repte, és fer-lo arrivar arreu del territori per sacsejar totes les conciències.

 3. Els no independentistes són els que en treuen profit un rèdit i els altres que no saben res de res ni s’ho qüestionen solament Viva España, censa cap mena de contingut ni raonament.
  Aixó es el que tenim l’altre part que es diuen catalans

 4. Els no independentistes són els que en treuen profit un rèdit i els altres que no saben res de res ni s’ho qüestionen solament Viva España, censa cap mena de contingut ni raonament.
  Aixó es el que tenim l’altre part que es diuen catalans

 5. Si fossin independent pasaria igual que a Espanya,pq?per que governa una partit de dretes , i resulta que són els mateixos que van retallar en sanitat i amb educació a la anterior crisis i sempre an estat al costat de la patronal .

 6. Sempre es el mateix, ens convencem els que ja estem convençuts. Els unionistes tenen molt consolidada la seva posició i d aqui no els treus per molts arguments que els hi donguis.

 7. Y 8 meses después vemos el resultado. Puigdemont nos hundió y Torra nos ha terminado de rematar. ¿Qué si fuésemos independientes nos iría mejor? Diría que lo dudo, pero sería mentir. Tengo claro que no. No nos iría mejor. ¿Porque? Porque si el gobierno central lo hace mal, solo hay que ver quien gobierna en Cataluña y que decisiones toma para saber lo que nos espera. No, muchos catalanes no queremos la independencia porque nos sentimos Catalanes pero también Españoles, guste o no guste a esa clase selecta que opina que hay catalanes de primera y de segunda. Tampoco queremos la independencia porque vemos las orejas al Lobo ya que tanto Puigdemont como Torra han puesto el proces por encima del propio pueblo catalán y se han olvidado que en Cataluña somos casi 8 millones de personas pero ellos solo gobiernan para unos escasos dos millones y medio. ¿Que todos los catalanes queremos una Cataluña mejor? Si, por supuesto, pero con el camino escogido dentro de Cataluña ahora hay dos bandos: los victimas que dicen que todo lo malo que les pasa es culpa de España y que si no estás de acuerdo con ellos te tachan de facha, y el resto de catalanes que les preocupa que vamos a peor en todos los sentidos y encima es culpa nuestra.
  A mi entender, salvo los extremistas que no ven más allá de una republica, la mayoría de Catalanes vemos tanto en el gobierno central como en el gobierno de la Generalitat una panda de ladrones cuya preocupación en ningún caso es el pueblo que los ha votado sino sus propios intereses. Del mismo modo, la mayoría de los Catalanes tiene meridianamente claro que uno de sus principales intereses es llenarse los bolsillos, los de ellos y los de sus familiares y amiguetes.
  La pregunta que me surge es… ¿Daremos en algún momento los Catalanes un baño de humildad a estos políticos que “trabajan por Cataluña” o seguiremos votando a los de siempre y luego nos quejaremos del resultado?

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

La resposta del Suprem a la justícia europea

En l'últim article que vaig publicar en aquest mitjà titulat "Avís del Tribunal de Justícia de la UE a Espanya" explicava l'avís...

Avís del Tribunal de Justícia de la UE a Espanya

El Tribunal General de la Unió Europea (TJUE) insisteix que les euro ordres contra Carles Puigdemont, Toni Comin i Clara Ponsatí estan suspeses arran...

Té Espanya els millors tribunals d’Europa?

Sembla una contradicció la pregunta, per les notícies que ens arriben diàriament no ho semblen. Estan especialitzats en un munt de matèries...

Quins polítics volem a Catalunya?

Volen els electors els millors polítics? Inicialment, sí. Els trien bé? Que decideixi el lector. Per què, per a...

Què se n’ha fet del 52% de l’independentisme?

Després de veure l'inici del tràmit parlamentari dels pressupostos de la Generalitat, només tinc dues paraules per expressar el que veritablement sent-ho:...