18.7 C
Barcelona
Dimarts 26 octubre, 2021

Felipe VI davant la pandèmia del coronavirus

Relacionats

Pot haver-hi un govern PP-VOX a Espanya?

És possible naturalment. Si els ciutadans els atorguen els vots suficients que, sumats amb el que resta de Cs, els dóna una majoria parlamentària que...

Per què a Espanya s’odia tant a Catalunya?

Aquesta és una pregunta que em plantejo moltes vegades perquè em fa l'efecte que hi ha una part de cert i una...

És coherent la monarquia? I l’espanyola?

La monarquia castellana, espanyola, és present des de fa segles en la història de Catalunya. No fa falta recordar les seves actuacions....

És lògica la inviolabilitat del cap d’estat?

Amb la notícia de que l’Audiència Nacional arxivarà les causes obertes contra Juan Carlos I, he volgut fer un repàs sobre el...

Després d’escoltar al cap d’estat major de la defensa dient “sin novedad en el frente“, en referència al coronavirus i la situació actual a tot l’estat, estava del tot segur que el seu superior -el rei Felipe VI-, com a màxim cap de les forces armades, sortiria a dir unes paraules per TV. Era fins i tot previsible que ho fes però la coincidència en el temps amb l’escàndol del rei emèrit, ha fet que la seva compareixença hagi resultat decebedora.

Com molt bé es preguntava dies enrere el periodista, Jordi Barbeta, quina autoritat moral té el rei Felip? En la seva al·locució va demanar a la ciutadania “responsabilitat i sentit del deure” davant la crisi del coronavirus. Podríem estar més o menys d’acord en el missatge, però la coincidència en el temps, a la que ja hem al·ludit, ha fet reaccionar als ciutadans en una protesta sense precedents a tot l’estat en forma de cassolada i, aquesta dirigida de ple a la monarquia.

Ja fa temps que no es publiquen, dins les enquestes de la classe política i les seves valoracions, la valoració de la monarquia en general i la seva en particular; havent observat que les opinions eren cada cop més dolentes i traduïdes en un suspens van ser anul·lades. Ni tan sols es van atrevir, a fer-les públiques per criticar Catalunya intentant demostrar que, a diferència del Principat, a la resta de l’estat la monarquia estava ben valorada.

El seu besavi, Alfons XIII, va abdicar perquè, tal com va escriure: “No tinc l’amor del meu poble”. Tanmateix, va tenir el coratge d’admetre la superioritat de la voluntat democràticament expressada pels ciutadans a les urnes. Actualment no sabem, amb exactitud, el grau d’estimació popular que té Felipe VI, però la cassolada que va rebre en la nit del discurs, li suposa tot un desafiament a què s’atreveixi a comprovar-ho com va fer el seu besavi. Algú es creu que li passarà pel cap fer-ho?

No podem oblidar-nos d’una altra aparició monàrquica per televisió, concretament el 3 d’octubre de 2017, on va exercir de tot menys de rei constitucional de la ciutadania espanyola a excepció, naturalment, com així ho va demostrar, que la catalana per ell era un món a part i se l’havia de castigar. Qui no recorda l'”a por ellos” dit per qui mai, com el seu pare, ha mogut un dit per assabentar-se de la injusta realitat catalana i oferir-se a dialogar en la recerca d’una solució. Si aquesta no és feina seva, la que va fer aquell dia tampoc.

Com ja suposo, a molts lectors que em llegiu us cau el Felipe de Borbón igual que a mi. Permeteu-me avui fer una petita dolenteria, ara podreu veure un vídeo, on en pla de conya, escoltareu al Felipe amb un altre discurs. No us amoïneu fins a veure el final, ha estat una bona pensada d’Òmnium Cultural i, estic totalment d’acord amb el que planteja com a solució.

Què pensen vostès, benvolguts lectors? Aquesta és la monarquia constitucional que, confiadament, vàrem anar a votar el seu dia? Quins arguments donen els no independentistes per dir-nos que el millor és mantenir-nos tots junts a Espanya en comptes de viure en una Catalunya independent?

Més articles

2 COMENTARIS

  1. La corona aquesta, forma part del paquet pervers i criminal resultat d’una idiosincràcia atrasada, xulesca, megalòmana, prepotent i depredadora desde sempre. Espero amb candeletes les euroregións i si podem marxar ja, molt milllor.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Pot haver-hi un govern PP-VOX a Espanya?

És possible naturalment. Si els ciutadans els atorguen els vots suficients que, sumats amb el que resta de Cs, els dóna una majoria parlamentària que...

De què es desentenen ERC i la CUP?

Publicat: "Esquerra i la CUP es desentenen del projecte 'Consell per la República'". Què és el Consell? Viquipèdia: “Organització privada que busca...

La gran enganyifa dels pressupostos de l’Estat

Tornem a estar en època de negociació dels pressupostos generals de l'Estat. Per aprovar-los el govern central necessitarà el suport d'altres formacions...

Per què a Espanya s’odia tant a Catalunya?

Aquesta és una pregunta que em plantejo moltes vegades perquè em fa l'efecte que hi ha una part de cert i una...

És coherent la monarquia? I l’espanyola?

La monarquia castellana, espanyola, és present des de fa segles en la història de Catalunya. No fa falta recordar les seves actuacions....