25.4 C
Barcelona
Divendres 14 agost, 2020

Felipe VI davant la pandèmia del coronavirus

Relacionats

Per què vol ser independent Catalunya? (VII/XI)

Perquè Espanya tracta a Catalunya com una colònia. Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma...

Juan Carlos I i la seva inviolabilitat

Totes les coses que hem anat sabent en el temps, les notícies que arribaven de l'estranger i el descobriment final de les...

Juan Carlos és un exiliat o un fugitiu?

No coneixem exactament el text de la carta que Juan Carlos li va enviar al seu fill, l’únic que ens ha arribat...

Per què vol ser independent Catalunya? (VI/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució! Perquè Catalunya no vol conviure sota una...

Després d’escoltar al cap d’estat major de la defensa dient “sin novedad en el frente“, en referència al coronavirus i la situació actual a tot l’estat, estava del tot segur que el seu superior -el rei Felipe VI-, com a màxim cap de les forces armades, sortiria a dir unes paraules per TV. Era fins i tot previsible que ho fes però la coincidència en el temps amb l’escàndol del rei emèrit, ha fet que la seva compareixença hagi resultat decebedora.

Com molt bé es preguntava dies enrere el periodista, Jordi Barbeta, quina autoritat moral té el rei Felip? En la seva al·locució va demanar a la ciutadania “responsabilitat i sentit del deure” davant la crisi del coronavirus. Podríem estar més o menys d’acord en el missatge, però la coincidència en el temps, a la que ja hem al·ludit, ha fet reaccionar als ciutadans en una protesta sense precedents a tot l’estat en forma de cassolada i, aquesta dirigida de ple a la monarquia.

Ja fa temps que no es publiquen, dins les enquestes de la classe política i les seves valoracions, la valoració de la monarquia en general i la seva en particular; havent observat que les opinions eren cada cop més dolentes i traduïdes en un suspens van ser anul·lades. Ni tan sols es van atrevir, a fer-les públiques per criticar Catalunya intentant demostrar que, a diferència del Principat, a la resta de l’estat la monarquia estava ben valorada.

El seu besavi, Alfons XIII, va abdicar perquè, tal com va escriure: “No tinc l’amor del meu poble”. Tanmateix, va tenir el coratge d’admetre la superioritat de la voluntat democràticament expressada pels ciutadans a les urnes. Actualment no sabem, amb exactitud, el grau d’estimació popular que té Felipe VI, però la cassolada que va rebre en la nit del discurs, li suposa tot un desafiament a què s’atreveixi a comprovar-ho com va fer el seu besavi. Algú es creu que li passarà pel cap fer-ho?

No podem oblidar-nos d’una altra aparició monàrquica per televisió, concretament el 3 d’octubre de 2017, on va exercir de tot menys de rei constitucional de la ciutadania espanyola a excepció, naturalment, com així ho va demostrar, que la catalana per ell era un món a part i se l’havia de castigar. Qui no recorda l'”a por ellos” dit per qui mai, com el seu pare, ha mogut un dit per assabentar-se de la injusta realitat catalana i oferir-se a dialogar en la recerca d’una solució. Si aquesta no és feina seva, la que va fer aquell dia tampoc.

Com ja suposo, a molts lectors que em llegiu us cau el Felipe de Borbón igual que a mi. Permeteu-me avui fer una petita dolenteria, ara podreu veure un vídeo, on en pla de conya, escoltareu al Felipe amb un altre discurs. No us amoïneu fins a veure el final, ha estat una bona pensada d’Òmnium Cultural i, estic totalment d’acord amb el que planteja com a solució.

Què pensen vostès, benvolguts lectors? Aquesta és la monarquia constitucional que, confiadament, vàrem anar a votar el seu dia? Quins arguments donen els no independentistes per dir-nos que el millor és mantenir-nos tots junts a Espanya en comptes de viure en una Catalunya independent?

Més articles

2 COMENTARIS

  1. La corona aquesta, forma part del paquet pervers i criminal resultat d’una idiosincràcia atrasada, xulesca, megalòmana, prepotent i depredadora desde sempre. Espero amb candeletes les euroregións i si podem marxar ja, molt milllor.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Per què vol ser independent Catalunya? (VII/XI)

Perquè Espanya tracta a Catalunya com una colònia. Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma...

Juan Carlos I i la seva inviolabilitat

Totes les coses que hem anat sabent en el temps, les notícies que arribaven de l'estranger i el descobriment final de les...

Juan Carlos és un exiliat o un fugitiu?

No coneixem exactament el text de la carta que Juan Carlos li va enviar al seu fill, l’únic que ens ha arribat...

Per què vol ser independent Catalunya? (VI/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució! Perquè Catalunya no vol conviure sota una...

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...