24.8 C
Barcelona
Divendres 14 agost, 2020

Coronavirus: “Sin novedad en el frente”

Relacionats

Per què vol ser independent Catalunya? (VII/XI)

Perquè Espanya tracta a Catalunya com una colònia. Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma...

Juan Carlos I i la seva inviolabilitat

Totes les coses que hem anat sabent en el temps, les notícies que arribaven de l'estranger i el descobriment final de les...

Juan Carlos és un exiliat o un fugitiu?

No coneixem exactament el text de la carta que Juan Carlos li va enviar al seu fill, l’únic que ens ha arribat...

Per què vol ser independent Catalunya? (VI/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució! Perquè Catalunya no vol conviure sota una...

Efectivament, va ser un missatge tranquil·litzador, especialment per aquells televidents que estan abonats a programes de qualitat com Gran Hermano o Supervivientes que, en cas de veure els noticiaris i escoltar un alt militar, carregat de medalles, donar-los aquesta notícia, els tranquil·litza molt, més encara si els hi diuen que la guàrdia reial col·laborarà en la lluita contra el virus i que el rei és el primer soldat d’Espanya. No és per quedar-se tranquil?

Abans de seguir valdria la pena saber-ne més coses del que s’anomena pandèmia, quines són les seves característiques, que diu l’OMS sobre el particular i, sobretot, quina és i perquè s’ha arribat a l’actual situació en la que ens trobem.

En aquests moments el govern espanyol té el comandament i la responsabilitat d’executar totes les mesures al seu abast per tal de donar resposta a la crisi sanitària que estem patint i, entre aquestes mesures, es va decretar un estat d’alarma de 15 dies, que serà perllongat una altra quinzena, com a mínim, segons vegin els resultats i un confinament de la població.

Al moment d’escriure aquestes línies, aquest confinament que, fins ara ha estat light, ja que no es va tancar Catalunya, País Basc i Madrid (principal focus d’infecció)i han continuat oberts ports, aeroports i ferrocarrils, no ha donat pas els resultats esperats tot i la baixada  considerable de desplaçaments en aquests mitjans. Tot ens bé a demostrar que el govern ha actuat tard i malament. Vegin quines eren les seves previsions.

Que Espanya ha actuat tard i malament no és sols la meva opinió, fixem-nos en el que s’ha publicat al The New York Times: Davant la situació, lloa la resposta del govern de Catalunya que “va reaccionar amb més rapidesa” que el senyor Sánchez, tancant bars i restaurants divendres passat i demanant a les autoritats nacionals que ajudessin a confinar la seva regió de la resta d’Espanya.

La sanitat alemanya ha passat a considerar Madrid “àrea de risc internacional pel cas del coronavirus”, a causa de l’increment dels casos, segons ha informat el telenotícies de la televisió germànica. La decisió l’ha pres l’organisme públic especialitzat en malalties. Madrid passa d’aquesta manera a tenir la mateixa consideració que les regions confinades d’Itàlia, l’Iran, la Xina, Corea del Sud i el Tirol.

Les coses tard o d’hora acaben sortint a la llum, al ministre Pedro Duque, en una intervenció a la televisió, se li va escapar dir-nos que el govern tenia notícies del virus des del mes de gener i que el 2 de febrer van començar a treballar de cara al que ens venia a sobre. Com és que s’ha tardat tant a prendre mesures?

Ja, per últim, els convido a veure la major crítica feta a l’estat espanyol per la ineficàcia en el tractament de la pandèmia del coronavirus i que no podran veure als mitjans de comunicació per les raons de tots conegudes.

Que en pensen vostès, benvolguts lectors? Aquest és el tercer article que dedico al tema del coronavirus i cada cop he estat més crític en la proposta del govern per fer-li front, ho dic a tots els nivells, polític, social, econòmic i, sobretot, sanitari. Sé que Pedro Sánchez fa el que pot però no és suficient. Ignoro qui són els seus assessors però en alguns temes ha fallat estrepitosament.

Davant d’una comanda de material urgent a la Xina, aquesta no la van servir perquè volien satisfer-la a 90 dies i el país asiàtic s’hi va negar. Aquest només és un exemple. Espanya ja té més víctimes que la pròpia Xina i, en cas de seguir així, superarà a Itàlia.

Més articles

2 COMENTARIS

 1. Per cert les 600.000 i pico tests rapids… no son els que ja sabem que es va encarregar a una empresa xinesa sense homologar i que no serveixen? 30 de Març i res.
  Veiem mascaretes FFP2 i 3 pels militars que reguen el terra, si si, molt perillos fumigar, el primer soldat del estat tambe, els salvadors de la patria, els macles alfa protegits, i els sanitaris, el que mes amb mascares quirurgiques o fetes artesanls… i bates? Avui han arribat, etiquetades com “chubasqueros”…
  NO OBLIDAREM ELS MORTS.
  JA NO ENS FARAN POR LES SEVES AMENACES DE SANG.
  NO CREUREM AMB ELS MALS DEL UNIVERS FORA DE Ñ.
  JA HAN MATAT, RES TENIM A PERDRE.
  JA SABEM ON MORIREM, DINS DEL ESTAT EN MANS DE MILITARS FRANQUISTES I REIS CORRUPTES.
  SALVIS QUI PUGUI, TOT ESTA PODRIT DINS it’sPAIN!

 2. Per cert les 600.000 i pico tests rapids… no son els que ja sabem que es va encarregar a una empresa xinesa sense homologar i que no serveixen? 30 de Març i res.
  Veiem mascaretes FFP2 i 3 pels militars que reguen el terra, si si, molt perillos fumigar, el primer soldat del estat tambe, els salvadors de la patria, els macles alfa protegits, i els sanitaris, el que mes amb mascares quirurgiques o fetes artesanls… i bates? Avui han arribat, etiquetades com “chubasqueros”…
  NO OBLIDAREM ELS MORTS.
  JA NO ENS FARAN POR LES SEVES AMENACES DE SANG.
  NO CREUREM AMB ELS MALS DEL UNIVERS FORA DE Ñ.
  JA HAN MATAT, RES TENIM A PERDRE.
  JA SABEM ON MORIREM, DINS DEL ESTAT EN MANS DE MILITARS FRANQUISTES I REIS CORRUPTES.
  SALVIS QUI PUGUI, TOT ESTA PODRIT DINS it’sPAIN!

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Per què vol ser independent Catalunya? (VII/XI)

Perquè Espanya tracta a Catalunya com una colònia. Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma...

Juan Carlos I i la seva inviolabilitat

Totes les coses que hem anat sabent en el temps, les notícies que arribaven de l'estranger i el descobriment final de les...

Juan Carlos és un exiliat o un fugitiu?

No coneixem exactament el text de la carta que Juan Carlos li va enviar al seu fill, l’únic que ens ha arribat...

Per què vol ser independent Catalunya? (VI/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució! Perquè Catalunya no vol conviure sota una...

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...