24.8 C
Barcelona
Divendres 14 agost, 2020

El coronavirus i la seva pèssima gestió

Relacionats

Per què vol ser independent Catalunya? (VII/XI)

Perquè Espanya tracta a Catalunya com una colònia. Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma...

Juan Carlos I i la seva inviolabilitat

Totes les coses que hem anat sabent en el temps, les notícies que arribaven de l'estranger i el descobriment final de les...

Juan Carlos és un exiliat o un fugitiu?

No coneixem exactament el text de la carta que Juan Carlos li va enviar al seu fill, l’únic que ens ha arribat...

Per què vol ser independent Catalunya? (VI/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució! Perquè Catalunya no vol conviure sota una...

La pèssima gestió del govern de Pedro Sánchez ens està portant a un escenari que no esperàvem i que ens ha agafat totalment desprevinguts. És tracta d’una situació per la qual els ciutadans no estàvem preparats, però les coses es podien haver fet molt millor. El passat 18 de març i en aquest mereix mitjà vaig publicar “Pedro Sánchez i el tractament del coronavirus“, en aquell article ja vaig posar de manifest alguns dubtes, la poca presa en prendre decisions, la no resposta a la sol·licitat de Quim Torra per confinar Catalunya i, per últim, perquè no ho feia a Madrid, principal focus del virus.

Les expressions “juntos y unidos venceremos” m’han semblat totalment fora de lloc, ha estat l’excusa per agafar el comandament, vés a saber per què. Si s’hagués confinat Catalunya, País Basc i sobretot Madrid, la situació actual seria molt millor. Dir-li a la gent que es quedi a casa i no suspendre els aeroports, ports i ferrocarrils, han permès expandir el virus; no val ara presumir dient que els desplaçaments han disminuït entre un 80% o 90%, segons els casos, el mal ja està fet i alguns comportaments, d’un cap de setmana, demostren ben a les clares que s’ha actuat per actuar tard i malament (vegin Benidorm anunciat ja l’estat d’alarma).

La Llombardia, Baviera, Nova York o Califòrnia ho han fet per contenir la propagació del virus, mitja Europa ha tancat fronteres, perquè Sánchez no ho ha fet? Catalunya va prendre mesures molt aviat. Que potser li sap greu? Perquè en comptes d’imitar-la la caverna l’ha criticat i ha valorat positivament les mesures del govern central? Fins on arriba l’actitud d’infravalorar les decisions que, per sol fet que s’hagin pres a Catalunya no són vàlides?

La situació a Madrid és desesperant, avui les notícies corren a una velocitat de vertigen gràcies a les xarxes socials. Alguns mitjans, fins i tot, publiquen que les persones majors de 65 anys poden quedar sense l’atenció deguda per manca de lloc i de mitjans. Els professionals sanitaris han de decidir a qui atenen i a qui deixaran morir? Ells que fan torns de moltes hores, que estan en contacte amb els malalts posant en perill la seva pròpia salut, són els que hauran de prendre aquesta decisió? No té res a dir la classe política sobre el particular? Quina és la seva responsabilitat?

En els governs central i de Madrid, en mans del PP, es van fer unes retallades descomunals en la sanitat publica, retallades i acomiadaments de personal tot afavorint a la sanitat privada. Arribat el moment de crisi aquesta se’n renta les mans i, si es veu obligada a col·laborar, ho fa per imperatiu legal, frase aquesta que agrada molt als polítics espanyolistes i que PP, VOX, PSOE i Cs, els encanta utilitzar, així com la caverna mediàtica que ho aplaudeix. Tot sigui per la sagrada unitat d’Espanya.

Què pensen vostès, benvolguts lectors? Creuen honestament que Pedro Sánchez i el govern estan actuant de la millor forma possible o segons van veient i sobre la marxa endureixen les mesures perquè veuen que no se’n surten? Van criticar Quim Torra d’insolidari per no estar d’acord en les mesures proposades per Sánchez al considerar-les insuficients, ara s’han afegit altres autonomies a demanar el confinament i el govern central ha respost amb el seu “ordeno i mando“, que sembla que és més important que la salut de la població. Segur que estem en bones mans o la situació demostra, un cop més, que Catalunya mereix ser independent?

Més articles

6 COMENTARIS

 1. Si fòssim independents la pandemia no s’haguès escampat a aquest nivell tan terrible.
  S’haguèssin pres ràpidament mesures sanitàries I d’aillament del païs
  Mesures económiques
  Compra de tot l’equipament necesàri.
  Jo no puc entendre que gent que viu I treballa a Catalunya puguin votar a favor de la dependència.
  Que no veuen que son uns inútils, bufats,.I que no saben gestionar ni un escostipat

 2. Si fòssim independents la pandemia no s’haguès escampat a aquest nivell tan terrible.
  S’haguèssin pres ràpidament mesures sanitàries I d’aillament del païs
  Mesures económiques
  Compra de tot l’equipament necesàri.
  Jo no puc entendre que gent que viu I treballa a Catalunya puguin votar a favor de la dependència.
  Que no veuen que son uns inútils, bufats,.I que no saben gestionar ni un escostipat

 3. La lluita per aquesta peculiar i molt mal intencionada i mol mal parida i etc etc, “unidad de España”, és l’únic que realment, desde el seu engreiment obtús, els preocupa i interessa. Per lo demés son una banda d’inútils i ineficaços!

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Per què vol ser independent Catalunya? (VII/XI)

Perquè Espanya tracta a Catalunya com una colònia. Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma...

Juan Carlos I i la seva inviolabilitat

Totes les coses que hem anat sabent en el temps, les notícies que arribaven de l'estranger i el descobriment final de les...

Juan Carlos és un exiliat o un fugitiu?

No coneixem exactament el text de la carta que Juan Carlos li va enviar al seu fill, l’únic que ens ha arribat...

Per què vol ser independent Catalunya? (VI/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució! Perquè Catalunya no vol conviure sota una...

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...