19.6 C
Barcelona
Dimarts 22 setembre, 2020

Pedro Sánchez i el tractament del coronavirus

Relacionats

Ja ha arribat l’hora de Miquel Iceta?

Aquesta és la pregunta que em vaig formular diumenge al vespre, després haver seguit l'entrevista que li va fer Vicent Sanchis a...

Juan Carlos és un exiliat o un fugitiu?

No coneixem exactament el text de la carta que Juan Carlos li va enviar al seu fill, l’únic que ens ha arribat...

Rajoy o Sánchez, quin dels dos és pitjor?

Amb Rajoy es va iniciar tot, amb Sánchez continua i empitjora cada cop més. Els presos polítics tornen a...

L’acord europeu contra la crisi del coronavirus

Després d'uns quants dies i moltes hores de negociació, a Brussel·les s'ha arribat a un acord per crear un programa d'ajuts per pal·liar els efectes de...

El cap de setmana passat, després de dos ajornaments, vàrem veure per fi la declaració de Pedro Sánchez on va informar-nos de les mesures que havien acordat en el consell de ministres extraordinari en referència al coronavirus. Confesso que em va decebre de dalt a baix. El govern que presideix va prendre d’entrada el total comandament de la situació, no en col·laboració amb les autonomies, que tenen la responsabilitat de la sanitat i seria el desitjable, sinó ignorant-les i menystenint-les totalment.

Primer va anunciar, per l’endemà, la declaració d’alarma i un consell de ministres, després la conferencia amb els presidents autonòmics (que es va endarrerir un dia) i les mesures adoptades són, a simple vista, del tot insuficients. Calien set hores de reunió per prendre les mesures que es van adoptar? Vegin el vídeo on detallava algunes de les accions que es podran dur a terme.

Al moment d’escriure aquestes línies la xifra de morts a l’estat espanyol és de 288 de les quals 213 s’han produït a Madrid. La pregunta que cal fer-li a Pedro Sánchez és perquè no ha estat tancada i aïllada per evitar la seva propagació? Ha estat conscient de l’èxode de madrilenys en direcció al llevant i Andalusia? No és vergonyós no haver pres aquesta mesura quan a la capital es cercaven establiments hotelers per a pacients per manca de llits en hospitals públics i era de domini públic?

Què en pensen els votants dels partits unionistes d’aquesta manifesta incompetència del govern espanyol? Recorden la ràpida actuació del govern de la Generalitat en veure el problema detectat a Igualada i la seva comarca? No va dubtar en fer el tancament de la zona en evitació de la propagació del virus, perquè no es va fer a Madrid? La seva presidenta es lamentava de tenir una mort cada hora però no sabia com fer-ho. Catalunya volia confinar tot el territori i va demanar ajut a Pedro Sánchez, ja que no té competència sobre carreteres, ports i aeroports, la seva sol·licitud ha estat ignorada.

Els que són contraris a la independència de Catalunya estan satisfets en les mesures proposades pel govern espanyol (tard i malament) per combatre el coronavirus? Quin dels dos executius s’ha posat més aviat a la feina i ha fet propostes serioses per combatre’l? La pretesa “unitat” pàtria no s’ha de confondre amb recentralització i això és el que ha fet el govern central ignorant Catalunya i altres autonomies. Ho ha fet com a decisió política o per la lluita contra la pandèmia?

Ara tot són lamentacions per la privatització de la sanitat feta uns anys enrere i les retallades a la sanitat pública que hem patit, en especial a Madrid i les comunitats governades pel PP. així i tot gràcies a aquesta podrem, no sense els esforços dels seus professionals, fer front al coronavirus i les seves conseqüències de tot ordre que se’n derivaran.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Creuen que centralitzant totes les decisions a Madrid i lluny dels problemes que es puguin plantejar, les solucions arribaran més de pressa. Una afirmació del president Sánchez em va preocupar: Aprenem de la nostra constitució i demostrarem el gran país que som! Jo els voldria fer una proposta: Que si juguen vostès que, un cop derrotat el coronavirus, l’estat en presumirà dient que ha estat gràcies a l’esforç i la unitat d’Espanya? Accepten la juguesca?

Més articles

4 COMENTARIS

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

El règim del 78, la mentida de la transició

Aquest no és el primer cop que parlo del règim sorgit de la transició, declarat modèlic per part de la classe política...

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

És Pablo Casado el gran líder del PP?

Aquesta pregunta l'haurien de respondre els afiliats al partit en primera instància i després que fos corroborada pels votants quan siguin cridats...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (II)

Dues setmanes després del manifest de suport al rei emèrit, Rodolfo Martin Villa ha rebut el mateix per part de tots els expresidents vius, sense excepció i per...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...