18.6 C
Barcelona
Dilluns 25 setembre, 2023

Pedro Sánchez i el tractament del coronavirus

Relacionats

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

Parlem del Catalangate que l’Estat encobreix

Fa gairebé dues setmanes, després d'esclatar el Catalangate, el que resta de la present legislatura comença a trontollar. El PSOE intenta, per tots...

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...

Illa: “La decisió del Suprem no és un atac al català”

Salvador Illa, líder de l'oposició i del PSC, es reafirma al costat del Suprem. Després de la decisió del Tribunal en què...

El cap de setmana passat, després de dos ajornaments, vàrem veure per fi la declaració de Pedro Sánchez on va informar-nos de les mesures que havien acordat en el consell de ministres extraordinari en referència al coronavirus. Confesso que em va decebre de dalt a baix. El govern que presideix va prendre d’entrada el total comandament de la situació, no en col·laboració amb les autonomies, que tenen la responsabilitat de la sanitat i seria el desitjable, sinó ignorant-les i menystenint-les totalment.

Primer va anunciar, per l’endemà, la declaració d’alarma i un consell de ministres, després la conferencia amb els presidents autonòmics (que es va endarrerir un dia) i les mesures adoptades són, a simple vista, del tot insuficients. Calien set hores de reunió per prendre les mesures que es van adoptar? Vegin el vídeo on detallava algunes de les accions que es podran dur a terme.

Al moment d’escriure aquestes línies la xifra de morts a l’estat espanyol és de 288 de les quals 213 s’han produït a Madrid. La pregunta que cal fer-li a Pedro Sánchez és perquè no ha estat tancada i aïllada per evitar la seva propagació? Ha estat conscient de l’èxode de madrilenys en direcció al llevant i Andalusia? No és vergonyós no haver pres aquesta mesura quan a la capital es cercaven establiments hotelers per a pacients per manca de llits en hospitals públics i era de domini públic?

Què en pensen els votants dels partits unionistes d’aquesta manifesta incompetència del govern espanyol? Recorden la ràpida actuació del govern de la Generalitat en veure el problema detectat a Igualada i la seva comarca? No va dubtar en fer el tancament de la zona en evitació de la propagació del virus, perquè no es va fer a Madrid? La seva presidenta es lamentava de tenir una mort cada hora però no sabia com fer-ho. Catalunya volia confinar tot el territori i va demanar ajut a Pedro Sánchez, ja que no té competència sobre carreteres, ports i aeroports, la seva sol·licitud ha estat ignorada.

Els que són contraris a la independència de Catalunya estan satisfets en les mesures proposades pel govern espanyol (tard i malament) per combatre el coronavirus? Quin dels dos executius s’ha posat més aviat a la feina i ha fet propostes serioses per combatre’l? La pretesa “unitat” pàtria no s’ha de confondre amb recentralització i això és el que ha fet el govern central ignorant Catalunya i altres autonomies. Ho ha fet com a decisió política o per la lluita contra la pandèmia?

Ara tot són lamentacions per la privatització de la sanitat feta uns anys enrere i les retallades a la sanitat pública que hem patit, en especial a Madrid i les comunitats governades pel PP. així i tot gràcies a aquesta podrem, no sense els esforços dels seus professionals, fer front al coronavirus i les seves conseqüències de tot ordre que se’n derivaran.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Creuen que centralitzant totes les decisions a Madrid i lluny dels problemes que es puguin plantejar, les solucions arribaran més de pressa. Una afirmació del president Sánchez em va preocupar: Aprenem de la nostra constitució i demostrarem el gran país que som! Jo els voldria fer una proposta: Que si juguen vostès que, un cop derrotat el coronavirus, l’estat en presumirà dient que ha estat gràcies a l’esforç i la unitat d’Espanya? Accepten la juguesca?

Més articles

4 COMENTARIS

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Amnistia o eleccions altra vegada?

En una entrevista a la Cope, Aznar va tornar a cridar, com va fer dies enrere, a la mobilització de la societat...

L’expresident Aznar insisteix que Espanya es trenca

Aznar ha parlat, un altre cop, del perill de la destrucció d'Espanya. Sempre parla qui menys autoritat té per fer-ho. A algú...

De Diada submisa a dia de la independència?

Per què celebrem la Diada? 11 de setembre. No es commemora una victòria sinó una derrota davant el...

Les condicions de Puigdemont i les seves repercussions

Com era d'esperar, les condicions que Carles Puigdemont va detallar a Brussel·les el passat dimarts, ha aixecat un munt de comentaris de...

El TC rebutja el recurs de Puigdemont contra l’ordre d’arrest

El fiscal en cap davant el Tribunal Constitucional, Pedro Crespo, ha recorregut en súplica la decisió de la sala de vacances del...