23.1 C
Barcelona
Divendres 18 setembre, 2020

Independentistes, i si actuessin individualment i horitzontalment?

Relacionats

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

Per què vol ser independent Catalunya? (IX/XI)

Perquè Espanya actua com a estat judicial, policial. Motius comentats, per… Defensar la nostra història...

Per què vol ser independent Catalunya? (VIII/XI)

Per a preservar la seva identitat, cultura, llengua. L'independentisme uneix un altre motiu als 7 anteriors, per…

Per què vol ser independent Catalunya? (VII/XI)

Perquè Espanya tracta a Catalunya com una colònia. Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma...

Publicat: “200.000 assistents a la trobada de Perpinyà”.

Va passar la trobada. La realitat va superar les millors expectatives. S’esperaven 50.000, 70.000 assistents. Es va superar àmpliament. La premsa internacional ho reconeix. Tot i això, segons es va anunciar, que 100 autocars van haver de tornar pel control policial espanyol a la frontera. El “dialogant” govern espanyol que intenta el retrobament frena el retrobament dels independentistes amb el molt honorable president Puigdemont. Això és digne? Demostra la seva credibilitat o les seves veritables intencions? Com ho valoren els qui creuen que el diàleg? Servirà per a alguna cosa més o per a tornar a l’autonomisme, “dependència” negativa, limitació, subordinació?

Òmnium i ANC: Presència territorial

Han demostrat la seva capacitat de convocatòria per a macro manifestacions. S’elogia aquesta “força” social única avui a Europa. També el civisme, l’esperit democràtic, pacifisme, educació, neteja, ordre, respecte que sempre manifesta. Al marge de partits, aquestes dues organitzacions conjuminen voluntats d’independència” des d’un esperit unitari, transversal, obert, per sobre d’ideologies, partidismes.

sanchezcuixart

Òmnium anuncia 180.557 membres! ‎L’ANC, 80.000 socis. 40.000, de ple dret. Utilitzant aquesta última xifra, entre Òmnium i l’ANC hi ha 220.000 “independentistes” repartits per Catalunya. Cap organització, partit, compta amb aquesta “militància” molt ben estructurada per tot el territori. Està “optimitzada”? Sí de cara a macro manifestacions. Ja està…? Si aquestes dues organitzacions tinguessin dirigents amb criteris d’optimització” dels seus recursos humans… podrien incidir molt més i millor en els “entorns” de cadascun. Un dels missatges clars del President Puigdemont va ser “control del territori”. Però “el territori” no ve a les seus d’Òmnium i l’ANC encara que aquestes posin esporàdiques parades, informin al carrer. Què passaria si aquests socis “prenguessin la iniciativa” d’incidir “individualment i activament” en els seus entorns territorials?

Cada membre d’Òmnium, de l’ANC, té presència en diferents àmbits: Familiar, veïnal, professional, social, cultural, associatiu. En ells hi ha moltes persones amb molt diverses posicions. Es reben diàriament molts “missatges, impactes” contra la independència. El dependentisme compta amb molts recursos en mitjans de comunicació. Quants missatges reben a favor dels beneficis de la independència? L’independentisme no té mitjans però té “militants” de la democràcia. Què succeiria si cada membre d’Òmnium i l’ANC es proposés “persuadir” a 5 persones del seu entorn? Només 5! En ell hi haurà qui té posicions rígides per partidisme, ideologia, identitat, filies o fòbies però no hi haurà 5 que “pensin, valorin, raonin, i desitgin el millor per a ells i les seves famílies”? Que siguin veritables demòcrates, republicans, i vulguin viure d’acord amb aquests principis, aquest “model”? Com afectaria l’independentisme si  aquests 220.000, encara que anessin només 100.000, membres d’Òmniun i l’ANC persuadissin 5 persones dels seus entorns? Fem números!

Què demostra el dependentisme?

És molt fàcil demostrar els “perjudicis” de la “dependència”. Aquí estan retallades, asfíxia econòmica, infraestructures no executades, falta de recursos per a aplicacions socials, lleis catalanes que el TC anul·la i perjudica els més desfavorits. “Això” afecta negativament a “tots” els habitants de Catalunya per igual.

Què ofereix la independència?

Sembla que hi ha temor d’informar sobre els beneficis de la independència i en són molt clars: Nivell de vida molt superior com demostren les dades macroeconòmiques. Els catalans, “tots”, podrien viure com a Bèlgica, Àustria, Dinamarca o Finlàndia. Fer-ho en una democràcia veritable i amb justícia social avançada. Grans oportunitats de treball en una zona que Financial Times, per tercer any consecutiu, assenyala com la millor del sud d’Europa per a invertir. Això és possible al marge de la identitat que cadascun vulgui mantenir. És perfectament vàlid “oferir” aquests beneficis. Es fa com es pot? Hi hagi maneres d’oferir beneficis. A qui pot molestar que se’ls ofereixin?

Els independentistes han demostrat al món una gran eficàcia quan s’han agrupat en macro manifestacions exemplars. I si ara actuessin “individualment i horitzontalment” en els seus entorns? Cadascun: 5 nous beneficiats per la independència. Quin seria el resultat?

Des de la dignitat democràtica, què és coherent en Òmnium i l’ANC?

perladignitat4 500px

Més articles

2 COMENTARIS

  1. Mobilitatzació permanent.
    Que no vol dir prendre el carrer cada dia. Hi ha moltes activitats de sensibilització i pressió a fer. Campanyes!! Variades però constants.

  2. Mobilitatzació permanent.
    Que no vol dir prendre el carrer cada dia. Hi ha moltes activitats de sensibilització i pressió a fer. Campanyes!! Variades però constants.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

És Pablo Casado el gran líder del PP?

Aquesta pregunta l'haurien de respondre els afiliats al partit en primera instància i després que fos corroborada pels votants quan siguin cridats...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (II)

Dues setmanes després del manifest de suport al rei emèrit, Rodolfo Martin Villa ha rebut el mateix per part de tots els expresidents vius, sense excepció i per...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...

Per què vol ser independent Catalunya? (XI/XI)

El primer bé de les nacions resideix en la seva independència i en la seva existència política. Per als...