24.4 C
Barcelona
Dijous 23 setembre, 2021

Felipe VI inaugura la catorzena legislatura al Congrés

Relacionats

Per a quan està previst renovar el CGPJ?

Ha estat tot un espectacle veure el president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, amb el mandat ja...

Què esperem a Catalunya de la taula de diàleg?

Properament es reunirà, per segon cop, la taula de diàleg entre els governs espanyols i català. Què se’n pot esperar d’aquesta negociació?

El Tribunal de Comptes d’Espanya

El Tribunal de Comptes és un òrgan de control extern reconegut en la Constitució que es configura com el suprem òrgan fiscalitzador...

Considero l’indult una gran estafa

En primer lloc perquè la paraula més exacta és la de Perdó, tal com diu Vicent Partal en un article a Vilaweb,...

Felipe de Borbó i Grècia, com a cap d’estat, ha inaugurat al Congrés la nova legislatura sorgida després de les últimes eleccions. L’acte protocol·lari de nou ha servit per exaltar la seva figura i dedicar-li els aplaudiments, que es mereix, per la gran tasca que du a terme com a rei de tots els espanyols.

Destacaria dos fets d’aquesta inauguració: El primer que Espanya és un país pluricultural, com ho demostra la presidenta del congrés i el mateix monarca, donant ella la benvinguda i acomiadant-se ell en les quatre llengües de l’estat. El segon és que, un cop més, el rei ha hagut de llegir el seu discurs que, ignoro si és d’ell o li ha escrit algun col·laborador.

Si ens fixem en algunes de les seves paraules, podem veure que no ha fet critica alguna de l’actual situació i destaca la frase següent: “España no puede ser de unos contra otros”, res a veure en la forma i l’estil que va utilitzar el 3 d’abril de 2007 després del referèndum de Catalunya on indicava clarament “a por ellos”, referint-se als seus ciutadans.

Si realment pensa o creu en les seves paraules m’agradaria que es manifestés contra la repressió que patim al Principat, que opina del judici de l’1-O, i del que es fa actualment contra Trapero i els mossos, del que ha dit el TJUE i que ignora el suprem, els exiliats i els presos polítics. No n’hi ha prou de fer un discurs, parlar de democràcia i presumir de què Espanya és un estat de dret.

No tothom ha assistit a la inauguració, els representants de Bildu, ERC, JxCat, CUP i BNG no han fet acte de presència a l’hemicicle i en la sala de premsa han llegit un manifest on han declarat no estar d’acord amb la monarquia, no tenir rei i exaltant la democràcia, la llibertat i la república; que no es consideren representats per una institució anacrònica que esdevé hereva del franquisme i que, en el fet de la unitat pàtria, neguen els drets civils i polítics dels seus representants.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Si Espanya no pot ser els uns contra els altres, perquè persisteix la repressió? Perquè l’odi desfermant que es respira a la major part del país? Perquè els partits de la dreta espanyola estan sol·licitant un nou 155 per Catalunya? Ha reconegut el rei que la sentència de l’estatut va ser un cop d’estat? Si l’únic que sap fer són discursos, de què ens serveix la monarquia als catalans?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Per a quan està previst renovar el CGPJ?

Ha estat tot un espectacle veure el president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, amb el mandat ja...

Què no sabem de l’emèrit rei Juan Carlos?

De cop i volta ens hem assabentat que la fiscalia del suprem sospita de l'emèrit, Juan Carlos de Borbón, de la possibilitat...

Ada Colau: “El referèndum és una ximpleria”

A hores d'ara, res del que digui l'alcaldessa Colau em pot sorprendre. Ja des del principi va resultar-me molt estrany que, una...

Què esperem a Catalunya de la taula de diàleg?

Properament es reunirà, per segon cop, la taula de diàleg entre els governs espanyols i català. Què se’n pot esperar d’aquesta negociació?

Què en pensem de la justícia espanyola?

Aquesta pregunta me l’he plantejat molts cops i no sabria exactament trobar una resposta del tot coherent que reflectís la realitat i el perquè...