13.5 C
Barcelona
Dijous 30 novembre, 2023

Preguntes oportunes

Davant les noves eleccions, què opina el lector amb dignitat?

Noves eleccions catalanes. “L’opinió pública” depèn de la “publicada”. El resultat “determinarà” poderosament la “vida” de “tots” els habitants. Fem algunes “preguntes oportunes” a persones generadores d’opinió. En aquest cas, sobre el que escriu la senyora Montserrat Nebrera.

Per al 2020 només puc desitjar la construcció d’una sòlida alternativa de govern que permeti, a qui encara creu en la unió, un encaix digne dins d’Espanya.

Montserrat Nebrera (El Nacional)

  • Una sòlida alternativa. Vol, potser, un govern majoritari “sòlidament dependentista“?
  • Com ens demostra que “dependre” d’Espanya és “el millor” per a la qualitat de vida, la llibertat, la identitat, la democràcia real, la justícia social, de “tots” els habitants de Catalunya? ¡La realitat confirma que l’estat espanyol ho impedeix!
  • Un encaix digne“. Què entén per encaix digne? Seria “lliure, voluntari i satisfactòriament acceptat per la majoria de votants?
  • “Dins” d’Espanya. És a dir: Espanya “continent”, Catalunya: “contingut“. Catalunya: part d’un tot superior. Per dret de conquesta com proclamen a Espanya? Així ho vol? Anul·la tota la història, identitat, cultura, valors, llengua, de Catalunya? Això és el que succeeix estant “dins” d’Espanya!
  • “Dins” d’Espanya. Per què no “amb” Espanya?

El nivell de benestar, seguretat i llibertat que en general gaudeix la major part de la gent…

Tenim tendència a fixar-nos en el que ens manca

Montserrat Nebrera (El Nacional)

  • Benestar. El que mereixen “tots” els habitants de Catalunya pel que generen? Què pensa de l’espoli que reconeix The Wall Street Journal i que és el més alt d’Europa i Amèrica del Nord i què signifiquen milers de milions d’euros anuals? Dels reiterats incompliments que afecten sanitat, educació, infraestructures, i treball? Dels milers de persones amb necessitats d’atenció social que no es veuen satisfetes per prohibició del TC, incompliments de sentències, aportació de recursos que el mateix govern està obligat? Coneix la senyora Nebrera la teoria de “l’excel·lència” en la qual un 7 és un menys 3? Per què ha de renunciar a aquest 10 que mereix la societat catalana? De part de qui està quan ignora a tantes famílies necessitades en tants camps? Vol que ens conformem i resignem?
  • Seguretat. Què entén per seguretat? Està segur el parlament català de poder aplicar el seu Estatut, les seves lleis? Estan segurs els polítics i ciutadans independentistes que la monarquia és neutral; els partits polítics majoritaris respecten a les gents de Catalunya en lloc d’espoliar-les; que els estaments judicials són equiparables als europeus de paises veritablement democràtics?
  • Llibertat. Se senten lliures aquests 75% dels votants que volen un referèndum; el 48% que volen la independència? Només un 40% vol la dependència. Se senten lliures els presos polítics, els molts imputats per manifestar-se pacíficament?

Qüestiona al Suprem però diu que “no és Espanya qui rep més reconvencions de pes”. Això allibera que “les rep” i demostra el baix “nivell” del Suprem? També diu que que “caldria repensar els passos i acceptar que una part de la responsabilitat de les condemnes rau en haver desobeït el Tribunal Constitucional”.

És infal·lible, just, equiparable a tribunals constitucionals d’estats veritablement democràtics, el TC espanyol? És “constitucional” el mateix Tribunal? Què pensa la senyora Nebrera que el TC no sotmeti a referèndum el text que va sobreviure? Juristes, catedràtics, líders autonòmics diuen que això és “inconstitucional”! Què pensa del fet que articles eliminats o modificats, segons es publica, estan vigents en altres estatuts espanyols? Repensa i accepta que una part, o tota, de la responsabilitat la té el mateix Constitucional amb la seva sentència al segon Estatut?

Haver desobeït” el TC. Segons va exposar el senyor Turull, en el judici del procés, el govern espanyol ha desobeït 25 sentències del TC. Algun imputat o a la presó per això? Com ho qualifica? Qui assumeix la responsabilitat i el càstig (inexistent)?

Escriu d’en Junqueras que “no va fer cap acte de constricció, fou supèrbia”? Els tribunals europeus han desautoritzat la instrucció, el judici, la sentència. També premsa mundial. Han fet un acte de constricció, el rei, el TC, els partits que han provocat la reacció de la societat catalana amb dignitat democràtica, el Senat que va aprovar el 155, els partits dependentistes a Catalunya? “Supèrbia”?

montserrat-nebrera-los-excompaneros-del-estan-volviendo-independentista-1405869445313

La senyora Nebrera és una articulista i tertuliana brillant. Estem segurs que és una gran i honesta, professional. Respectem absolutament la seva opinió que és generadora de la pública. Té tot el dret a manifestar-la. Hi ha moltes senyores Nebrera que difonen, atenció a Lakoff, molts missatges que incideixen en el vot.

Des de la dignitat democràtica, de cara al benestar, llibertat, justícia social i el nivell democràtic que Catalunya vol i es mereix, quina resposta donar a aquestes preguntes quan anem a votar?

perladignitat4 500px

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Per la dignitat