25.8 C
Barcelona
Divendres 14 agost, 2020

Reflexions sobre l’últim debat d’investidura

Relacionats

Per què vol ser independent Catalunya? (VII/XI)

Perquè Espanya tracta a Catalunya com una colònia. Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma...

Juan Carlos I i la seva inviolabilitat

Totes les coses que hem anat sabent en el temps, les notícies que arribaven de l'estranger i el descobriment final de les...

Juan Carlos és un exiliat o un fugitiu?

No coneixem exactament el text de la carta que Juan Carlos li va enviar al seu fill, l’únic que ens ha arribat...

Per què vol ser independent Catalunya? (VI/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució! Perquè Catalunya no vol conviure sota una...

Pedro Sánchez ha obtingut la confiança del congrés i, per tant, ha estat confirmat com a nou president del govern espanyol. Temps hi haurà per analitzar els pactes i les giragonses que ha tingut de fer per aconseguir-ho. Avui, però, voldria dedicar aquest article a analitzar el que ha succeït en les sessions d’investidura.

Dues coses, especialment, m’han cridat molt l’atenció, la primera és el resultat de la votació i la forma d’aconseguir l’èxit per només dos vots, en majoria simple i en segona votació. La segona ha estat, sens dubte, el llenguatge, la mala educació i l’insult que, en grau extrem, ha utilitzat la dreta en una partida que no sols no ha guanyat ni ha sabut perdre.

Vegin, de forma resumida, el missatge que va donar el candidat en la seva presentació.

El que va succeir posteriorment va ser un espectacle típic d’un programa televisiu, al que algunes cadenes estatals ens tenen acostumats, on els insults, les desqualificacions i la mala educació es van fer presents de forma barroera per part dels partits de la dreta que encara no han acceptat no haver guanyat les eleccions com ells esperaven.

Especialment dur va ser el discurs del líder de VOX, Santiago Abascal, que es va adreçar als suposats enemics en termes quasi apocalíptics, PSOE, ERC, PN i Bildu van ser els receptors dels seus atacs sense mesura, on el txavisme, ETA i la independència, a parer seu són ara mateix, el perill per una Espanya i la pèrdua de drets dels seus habitants. La mentida sobre el alumnes que parlen  castellà del tot infame. Menció especial, en forma d’amenaça, tot recordant el seu èxit en el judici del Procés i la sentència final d’aquest.

El PP i Cs no val voler ser menys que VOX i van expressar la seva repulsa a Bildu per la intervenció de la seva portaveu i contra Pedro Sánchez per no defensar al rei pels comentaris de la congressista basca en fer referència al discurs de la corona el 3 d’octubre de 2017, dos dies després del referèndum a Catalunya.

Això va provocar la intervenció de la presidenta del congrés, Meritxell Batet, per recriminar les queixes dels seus representants tot dient-los que: en altres temps no era possible criticar l’estat però que, en una democràcia plena (?) com l’actual, seria del tot respectada la llibertat d’expressió. Si no recordo malament, per aquest mateix respecte i per permetre un debat al Parlament, Carme Forcadell es troba empresonada injustament.

Curiós, com molt be apuntava el periodista Jordi Barbeta, sembla evident que els que criden “¡Viva el rey!” són els cridaven abans “¡Viva Franco!” i si ens fixem en qui ho fa, crec que té molta raó.

Temps tindrem per analitzar com funciona el primer govern de coalició existent a Espanya, al cap de 80 anys de l’anterior. Tinc molts, moltíssims dubtes al respecte però és costum donar un cert marge de temps abans no ho fem. Tant de bo poguéssim fer-ho positivament aviat, el país necessita bones notícies i aquestes, ho seran o no, depenent de l’actuació del govern que iniciarà la nova legislatura.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Per què vol ser independent Catalunya? (VII/XI)

Perquè Espanya tracta a Catalunya com una colònia. Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma...

Juan Carlos I i la seva inviolabilitat

Totes les coses que hem anat sabent en el temps, les notícies que arribaven de l'estranger i el descobriment final de les...

Juan Carlos és un exiliat o un fugitiu?

No coneixem exactament el text de la carta que Juan Carlos li va enviar al seu fill, l’únic que ens ha arribat...

Per què vol ser independent Catalunya? (VI/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució! Perquè Catalunya no vol conviure sota una...

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...