25.8 C
Barcelona
Divendres 14 agost, 2020

El pacte PSOE-ERC, beneficiarà a Catalunya?

Relacionats

Per què vol ser independent Catalunya? (VII/XI)

Perquè Espanya tracta a Catalunya com una colònia. Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma...

Juan Carlos I i la seva inviolabilitat

Totes les coses que hem anat sabent en el temps, les notícies que arribaven de l'estranger i el descobriment final de les...

Juan Carlos és un exiliat o un fugitiu?

No coneixem exactament el text de la carta que Juan Carlos li va enviar al seu fill, l’únic que ens ha arribat...

Per què vol ser independent Catalunya? (VI/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució! Perquè Catalunya no vol conviure sota una...

Difícil, per no dir impossible, respondre a aquesta pregunta. Ja d’entrada vull deixar clar que a mi no m’agrada, no perquè podria ser positiu o negatiu, cosa que ja es veurà, sinó perquè el pacte no recull l’anhel d’una part de la ciutadania i perquè no representa tot l’independentisme, ja que els partits catalans no van presentar una candidatura unitària al congrés, tal com es demanava, majoritàriament, a Catalunya.

En el document —full de ruta—, presentat per Sánchez i Iglesias, de prop de seixanta pàgines, el tema català només ocupava tres línies. Les manifestacions de traspassar temes pendents, la creació d’una taula de diàleg, respectar l’Estatut, etcètera, etcètera, no figura en el document i, per tant, tinc seriosos dubtes al respecte, tres línies tal com estan redactades no em diuen res.

Si parlen de l’Estatut, jo em pregunto: El que vàrem votar els catalans o el que ens va deixar el Constitucional? Si parlen d’infraestructures, reclamarem les pressupostades no executades? Si ho fan de la clàusula addicional tercera, ens abonaran tots els endarreriments i interessos? Quantes coses no sabem? Podem refiar-nos de qui no compleix els compromisos i tot sovint canvia d’opinió? Temps enrere, ERC no se’n refiava gaire, al contrari.

Tots els mitjans de la caverna no només critiquen aquest pacte sinó que esmenten quins seran els passos que faran PP, Cs i VOX que, a més d’oposició, ja tenen programades accions judicials per entorpir i alentir la tasca de govern al qual titllen de traïdoria per vendre’s i pactar amb l’independentisme. Vegin quina ha estat la seva resposta al pacte.

Independent de la resposta unitària que ha fet la dreta espanyola, cal fixar-nos en les paraules de la presidenta de Madrid que tracta Sánchez de traïdor a les forces de seguretat, als jutges, a les institucions de l’estat i a la manipulació de la televisió pública i l’advocacia de l’estat. Parla d’acabar amb la monarquia i els 40 anys de pau i prosperitat a Espanya.

VOX ha anat, encara, més lluny en la seva critica a Sánchez, humiliant a l’advocacia de l’estat i convertint-la en defensor de la causa de Junqueras per poder marxar a Europa i així eludir a la justícia espanyola igual que varen fer Puigdemont, en temps del govern Rajoy, i la resta dels pròfugs. També critiquen el PNV pel suport a la investidura i a Bildu per la seva abstenció, que per cert, diuen que són els hereus d’ETA i la marca blanca del PNV.

S’anuncia la formació de la taula de diàleg passats 15 dies de la formació del govern Sánchez. Es faran públiques quines seran les propostes del govern català? Es donarà per acabada la repressió judicial i policial? S’inclourà, en la negociació, poder realitzar un referèndum i saber del cert la voluntat majoritària de la ciutadania de Catalunya? Si aquesta fos, majoritàriament, favorable a la Independència, quines accions es durien a terme per aconseguir-la?

Quins membres formaran part representant el govern català? Hi haurà la química necessària per defensar la mateixa posició o podran haver-hi discrepàncies entre els negociadors que representaran a Catalunya i que afavoririen el posicionament del govern de l’estat? Cal tenir-ho molt en compte.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Podem creure, com deia José M. Aznar, que en temps de pau es pot parlar de tot? Jo, personalment, tinc els meus dubtes. ERC, amb el pacte, assumeix un elevat risc manifestant que val la pena intentar-ho, la pregunta és: Què s’intenta de debò, l’autonomia com és ara, la possibilitat d’un pacte fiscal com Euskadi, estat federal, país lliure associat a Espanya? Estarem pendents de les negociacions però no veig a Espanya com un negociador gaire disposat a renunciar a gaires coses. Al temps.

Més articles

4 COMENTARIS

 1. A mi aquest pacte em te preocupada.Nosaltres no volem Autonomia, ja no ens interesa. Per tant,.què han pactat.
  Tampoc volem que ens donin morralla per fer-nos callar. No cola.
  Tot els diners que NO ens han tornat,.com quedarà això.
  Conclusió:: ENS VOLEN COM AVANS CALLADETS, SIMPATICS I EDUCADETS

 2. A mi aquest pacte em te preocupada.Nosaltres no volem Autonomia, ja no ens interesa. Per tant,.què han pactat.
  Tampoc volem que ens donin morralla per fer-nos callar. No cola.
  Tot els diners que NO ens han tornat,.com quedarà això.
  Conclusió:: ENS VOLEN COM AVANS CALLADETS, SIMPATICS I EDUCADETS

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Per què vol ser independent Catalunya? (VII/XI)

Perquè Espanya tracta a Catalunya com una colònia. Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma...

Juan Carlos I i la seva inviolabilitat

Totes les coses que hem anat sabent en el temps, les notícies que arribaven de l'estranger i el descobriment final de les...

Juan Carlos és un exiliat o un fugitiu?

No coneixem exactament el text de la carta que Juan Carlos li va enviar al seu fill, l’únic que ens ha arribat...

Per què vol ser independent Catalunya? (VI/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució! Perquè Catalunya no vol conviure sota una...

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...