25 C
Barcelona
Dijous 13 agost, 2020

Segueixo dubtant de la justícia espanyola

Relacionats

Juan Carlos I i la seva inviolabilitat

Totes les coses que hem anat sabent en el temps, les notícies que arribaven de l'estranger i el descobriment final de les...

Juan Carlos és un exiliat o un fugitiu?

No coneixem exactament el text de la carta que Juan Carlos li va enviar al seu fill, l’únic que ens ha arribat...

Per què vol ser independent Catalunya? (VI/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució! Perquè Catalunya no vol conviure sota una...

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...

Malauradament i, molt a pesar meu, em veig obligat a seguir parlant de la justícia espanyola. No hi ha dia que no se’n parli en tots els mitjans de comunicació. Ara mateix l’estat està pendent de negociacions a fi de formar govern. Què té a veure la justícia? ERC pot no facilitar la investidura de Pedro Sánchez si no és resolt el cas Junqueras d’acord amb la sentència del TJUE

Molts cops hauríem de recórrer a les hemeroteques per entendre el perquè d’algunes situacions. Tot s’inicia al voltant del procés, ara ningú recorda (els mitjans espanyolistes sobretot) com es va iniciar el problema. No es culpa a Rajoy per recollir signatures i presentar recurs al Constitucional, tampoc es culpa al TC per la seva sentència contra l’Estatut. Si tot això no s’hagués produït, quina seria l’actual situació?

Òbviament, Catalunya tindria l’Estatut que el poble va votar i el judici al procés, molt probablement, no s’hauria produït. Però ja que hi som, analitzem com la justícia no ha col·laborat per a resoldre la situació creada. No va haver-hi rebel·lió, però amb aquesta excusa el judici va passar a Madrid: La condemna ha estat per sedició (més que dubtosa) i malversació (en realitat no s’ha pogut provar). Per què les sentències són similars a les d’un crim, és lògic que siguin tan severes?

Vaig estar seguint la vista del suprem per televisió i tot i que l’inici semblava correcte, ben aviat la cosa es va anar complicant quan Marchena va suspendre l’emissió de vídeos que podien posar en entredit alguns testimonis perjudicant les defenses dels encausats, vegin del següent vídeo on un agent de policia mentia (el vídeo no es va passar en el judici, (aquest és de la televisió basca).

També hi ha sospites prou fundades sobre qui va emetre molts informes per la causa, em refereixo al tinent coronel Baena de la guàrdia civil (Tácito en les xarxes socials criticant l’independentisme), tot i que en la vista ho va negar, en una conversa amb Carlos R. Bayo, director de Publico, ho va admetre no donant-li importància. En el judici va negar haver penjat un foto a Tácito i era la mateixa que tenia en el seu compte personal. Podem confiar de neutral una persona que elabora informes per al procés i que en l’àmbit personal el rebutja i critica?

Un altre fet que va cridar-me poderosament l’atenció va ser el desigual tracte que Marchena va aplicar als testimonis, segons si eren de la defensa o de l’acusació. Especialment quan eren cridats a declarar els antics membres del govern espanyol de l’època d’octubre de 2017, quan es produí el referèndum, les càrregues policials, l’article 155 i les detencions dels encausats. No recordo a cap mitjà informatiu de la caverna criticant el tracte diferenciat del president del tribunal.

Diego Pérez de los Cobos va ser responsable de l’actuació de les forces de seguretat l’1 d’octubre. Resulta, si més no curiós, que aquest individuo es presentés voluntari (amb la seva camisa blava) a la caserna de Yecla (Múrcia) recolzant la insurrecció militar de Tejero el 23-F.

El seu germà, Francisco, fou membre del Tribunal Constitucional del 2011 fins al 2017 i president del mateix des de 2014 fins al 2017. Segons manifesten els veïns de Yecla, els dos germans van participar activament en la campanya del no a la constitució espanyola. Fet aquest que també van secundar molts membres de l’actual PP, abans AP, entre ells el mateix José M. Aznar.

El que em preocupa i molt són algunes opinions que es comenten en alguns mitjans i que ja corren per les xarxes socials en contra d’Europa. Sembla mentida que alguns professionals menteixen i aboquen odi, en comptes d’explicar i informar la realitat del que passa i el perquè.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Quants cops Europa ha cridat l’atenció a Espanya i quin ha estat el cas que se l’hi ha fet? Ja no agrada la UE després de la pluja de milions que ens ha donat i que s’ha mal gastat en bona mesura per part espanyola?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Juan Carlos I i la seva inviolabilitat

Totes les coses que hem anat sabent en el temps, les notícies que arribaven de l'estranger i el descobriment final de les...

Juan Carlos és un exiliat o un fugitiu?

No coneixem exactament el text de la carta que Juan Carlos li va enviar al seu fill, l’únic que ens ha arribat...

Per què vol ser independent Catalunya? (VI/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució! Perquè Catalunya no vol conviure sota una...

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...

Segueixo desconfiant de la justícia espanyola

Últimament i de forma cada molt menys dissimilada, estem observant la inexistència, cada cop més acusada, de la separació de poders a...