9.8 C
Barcelona
Diumenge 5 desembre, 2021

Cas Junqueras, nova patacada a la justícia espanyola

Relacionats

La resposta del Suprem a la justícia europea

En l'últim article que vaig publicar en aquest mitjà titulat "Avís del Tribunal de Justícia de la UE a Espanya" explicava l'avís...

Avís del Tribunal de Justícia de la UE a Espanya

El Tribunal General de la Unió Europea (TJUE) insisteix que les euro ordres contra Carles Puigdemont, Toni Comin i Clara Ponsatí estan suspeses arran...

Té Espanya els millors tribunals d’Europa?

Sembla una contradicció la pregunta, per les notícies que ens arriben diàriament no ho semblen. Estan especialitzats en un munt de matèries...

Parlem novament de la llei d’amnistia de 1977

Ja fa 46 anys de la mort del dictador Franco i 44 que a ser aprovada la llei d'amnistia que impedeix, a hores d'ara,...

Aquest no és el primer cop que dedico un article a la justícia espanyola, concretament serà el quart en els dos últims mesos. La sentència del procés i les critiques a la justícia europea pels casos Atutxa i Otegi van ser motius per parlar-ne; la classe política i mitjans de comunicació han estat molt crítics quan Europa ha esmenat la judicatura espanyola.

La justícia espanyola m’exaspera cada dia més” va ser el tercer i en el que ja comentava la possibilitat del que ara ha succeït, fent referència a la inexacta i sorprenent informació que el Suprem havia transmès al TJUE amb relació a Oriol Junqueras, sortosament l’advocat general europeu va fer un informe completíssim en què, fil per randa, va exposar la realitat del cas i, com era d’esperar, el tribunal europeu ha dictat la sentència d’acord amb el seu plantejament.

Què passarà a partir d’ara? Com respondrà Espanya davant aquesta nova desqualificació de la seva justícia? Quants cops més la justícia europea haurà d’esmenar l’espanyola? De bon principi, és normal el procediment d’escollir, per part de la classe política, els màxims càrrecs de la judicatura espanyola? Es garanteix, de debò, la pretesa separació de poders de l’estat?

Abans he esmentat als mitjans de comunicació per la seva poca professionalitat d’alguns, no tots sortosament, però sí uns quants que es coneixen com la “caverna” (premsa i televisió). Si disposen d’uns minuts, els aconsello, tot seguit, a visionar el següent vídeo; observaran en l’apartat d’hemeroteques les mentides i manipulacions que molts mitjans feien contra polítics de casa nostra i del procés de Catalunya en general.

El que no podem admetre, de cap manera, són les opinions de polítics sobre la sentència quan aquesta no els agrada i, en canvi, proclamen en veu alta que les decisions judicials s’han d’acatar i complir quan aquestes els agraden o afavoreixen. És vergonyós que lamentin i critiquen a un alt tribunal europeu de justícia, que està per sobre de la judicatura espanyola, i ho facin amb un menyspreu com ho ha fet el president de Galícia.

No m’estendré a comentar la sentència del TJUE, tota vegada que. a través dels mitjans, ja ha estat comentada sobradament, no obstant voldria recalcar dues coses. La primera ha estat el comunicat de la Moncloa en què diu que acatarà les decisions dels tribunals supranacionals en virtut dels tractats internacionals signats per Espanya. La segona, l’ajornament, d’uns dies, de les actuals negociacions de cara a la investidura —fet per ERC— a l’espera de veure quina és la reacció del govern i el suprem envers la sentència favorable a Oriol Junqueras.

El que ja podem celebrar ha estat la reacció del parlament europeu i que Puigdemont l Comin ja disposin d’una acreditació provisional com a membres de ple dret. Fet aquest que, de ben segur, se’ls han hagut de tragar tant Llarena com Marchena. Ha estat el triomf democràtic dels votants per sobre de les disposicions espanyoles que obligaven als elegits, a jurar o prometre la constitució a Madrid, ignorant les disposicions europees que diuen, molt clarament, que el que val és la voluntat dels votants expressada a les urnes.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Quants cops els he preguntat si confiaven en la justícia espanyola? Quants cops hem posat en dubte la seva imparcialitat? És possible que la ONU, Amnistia Internacionals, exjutges del suprem i tants juristes de prestigi, hagin estat del tot ignorats pel suprem? No és un clar indicatiu que referma la sospita que la vista va ser, en tot moment, un judici de caire polític? Ho manifestava tothom i, ara, Europa ho ha confirmat.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

La resposta del Suprem a la justícia europea

En l'últim article que vaig publicar en aquest mitjà titulat "Avís del Tribunal de Justícia de la UE a Espanya" explicava l'avís...

Avís del Tribunal de Justícia de la UE a Espanya

El Tribunal General de la Unió Europea (TJUE) insisteix que les euro ordres contra Carles Puigdemont, Toni Comin i Clara Ponsatí estan suspeses arran...

Té Espanya els millors tribunals d’Europa?

Sembla una contradicció la pregunta, per les notícies que ens arriben diàriament no ho semblen. Estan especialitzats en un munt de matèries...

Quins polítics volem a Catalunya?

Volen els electors els millors polítics? Inicialment, sí. Els trien bé? Que decideixi el lector. Per què, per a...

Què se n’ha fet del 52% de l’independentisme?

Després de veure l'inici del tràmit parlamentari dels pressupostos de la Generalitat, només tinc dues paraules per expressar el que veritablement sent-ho:...