25.8 C
Barcelona
Divendres 14 agost, 2020

La metamorfosi del socialisme espanyol i català

Relacionats

Rajoy o Sánchez, quin dels dos és pitjor?

Amb Rajoy es va iniciar tot, amb Sánchez continua i empitjora cada cop més. Els presos polítics tornen a...

Quin poder de l’estat està fent trampes?

Llegeixo a la premsa: El tribunal suprem amenaça de suspendre el tercer grau dels presos polítics; un recurs de la fiscalia sembla...

Diego Pérez de los Cobos i la Guàrdia Civil

Ha esclatat la guerra en la Guàrdia Civil. Primer va ser destituït el coronel Diego Pérez dels Cobos, el que va provocar la dimissió del...

Existeix realment l’esquerra política a Espanya?

L'esquerra espanyola està composta per actors que interpreten un paper al servei de la dreta de tota la vida a canvi, això sí, d'un...

Repassant el diccionari, s’observen diverses definicions sobre la metamorfosi com aquestes.

 1. Transformació que experimenten determinats animals en el seu desenvolupament biològic i que afecta no sols a la seva forma sinó també a les seves funcions i la seva manera de vida; és típica dels equinoderms, insectes, crustacis i amfibis.
 2. Canvi o transformació d’una cosa en una altra, especialment, el que és sorprenent o extraordinari i que afecta la forma, el caràcter o l’estat de les persones. Les noves idees suposen una metamorfosi completa de la seva manera de pensar, fer i actuar.

És evident que, en el cas que ens ocupa, la segona definició és la que més s’ajusta al que es pretén evidenciar en aquest article. He de dir que els motius que m’ha empès a escriure’l han estat algunes crítiques rebudes per l’anterior article dedicat a Miquel Iceta. No només és ell qui ha canviat a través del temps, ha canviat el socialisme espanyol en general. Vegin, abans de continuar, un vídeo que resumeix la història del PSOE fins als nostres dies.

A dia d’avui el socialisme espanyol, i part del català, no te res a veure amb el de 1974 en què defensaven l’autodeterminació de les nacionalitats ibèriques (el PSC també ho deia el 1977). Ara, amb el procés, tots dos són partits de dretes i el que els importa és la ”sagrada unidad de España” per sobre la democràcia, el benestar de la ciutadania i la voluntat popular.

Un cop aplicat l’article 155, impulsat també pel socialisme espanyol i català, personatges de la talla com Josep Borrell, es permetien tota classe de burles i insults als catalans independentistes, incloent-hi als que estaven empresonats, ho recorden? Calia desinfectar Catalunya, ens deia el ministre d’exteriors, actualment comissari europeu.

Entre els socialistes contraris a Catalunya hi trobem, un cop més, a l’inefable Alfonso Guerra, aquest individu és famós per les seves frases “el que se mueva no saldrá en la foto” i la més coneguda “nos hemos cepillado el Estatut”, quan aquest s’estava debatent al Congrés dels Diputats.

El seu odi envers Catalunya no té aturador, menteix contínuament, desqualifica els mitjans catalans d’informació i denuncia l’escola del Principat acusant-la d’inocular als nens l’odi a Espanya com ho feien en Alemanya els nazis envers els jueus.

Voldria que aquest “enamorat” de Catalunya veiés el vídeo, que veuran vostès a continuació i que ens digui si el que es veu és o no adoctrinament. És el que ell denuncia de l’escola catalana a tots els nivells. Li ho critiquen els socialistes catalans? Permeten aquests que un personatge com el que ens ocupa insulti Catalunya? Què en pensa el PSC, està d’acord amb aquest individu? Si no és així, on està la seva replica?

Està molt clar que els socialistes només ho són de nom però no de cognom. El seu ADN ha sofert una metamorfosi de tal magnitud que s’ha tornat irreconeixible. Vull Imaginar-me el que dirien Raventós o Pallach sobre el PSOE o Guerra però, el que més m’amoïna és el que no diuen Iceta i companyia.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? L’actual socialisme espanyol i monàrquic, pot ser considerat un partit d’esquerres? Estan a favor de la classe treballadora o són els portaveus de l’IBEX-35 i representants de l’oligarquia espanyola i catalana?

Més articles

6 COMENTARIS

 1. Tendím a creure que l’estupidesa humana és inversament proporcional al nivell de formació, sigui profesional i/o acadèmica. I resulta que malauradament no és pas així, doncs no té res, però res a veure.
  “La probabilidad de que determinada persona sea estúpida es independiente de cualquier otra característica” Cipolla. I llegiu també que en diu Pascal, Einstein, etc, etc, .
  El tal Borrell, tot el que té de preparat, la seva al·ludida talla, és precisament proporcional a la seva estupidesa. I el fet de no ocupar-se’n el fa encara més estúpid. Ja sol passar. Ho ha estat i sempre i sempre ens ho ha demostrat. En el cas de Guerra Felipe Iceta Sànchez etc odi enveja mentides trampes indignitat ………

 2. Tendím a creure que l’estupidesa humana és inversament proporcional al nivell de formació, sigui profesional i/o acadèmica. I resulta que malauradament no és pas així, doncs no té res, però res a veure.
  “La probabilidad de que determinada persona sea estúpida es independiente de cualquier otra característica” Cipolla. I llegiu també que en diu Pascal, Einstein, etc, etc, .
  El tal Borrell, tot el que té de preparat, la seva al·ludida talla, és precisament proporcional a la seva estupidesa. I el fet de no ocupar-se’n el fa encara més estúpid. Ja sol passar. Ho ha estat i sempre i sempre ens ho ha demostrat. En el cas de Guerra Felipe Iceta Sànchez etc odi enveja mentides trampes indignitat ………

 3. Dels dirigents ho entenc perfectament, perque treuen molts diners censa treballar, però el poble, es ignorant i així el volen el van explotant amb la mentida de la unitat.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Per què vol ser independent Catalunya? (VII/XI)

Perquè Espanya tracta a Catalunya com una colònia. Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma...

Juan Carlos I i la seva inviolabilitat

Totes les coses que hem anat sabent en el temps, les notícies que arribaven de l'estranger i el descobriment final de les...

Juan Carlos és un exiliat o un fugitiu?

No coneixem exactament el text de la carta que Juan Carlos li va enviar al seu fill, l’únic que ens ha arribat...

Per què vol ser independent Catalunya? (VI/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució! Perquè Catalunya no vol conviure sota una...

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...