20.8 C
Barcelona
Dissabte 10 juny, 2023

Preguntes oportunes

És digne votar al PSC?

Existeix el PSC?

En la transició, diferents grups van configurar el PSC amb líders destacats i coherents amb la democràcia i amb Catalunya. Avui, el PSC no existeix. El seu posicionament suggereix que el PSC no és més que el PSOEaC, el PSOE a Catalunya. Algunes situacions que qüestionen la dignitat de votar PSOEaC:

Autodeterminació de Catalunya

La van defensar González i Guerra en la transició. També Solé Tura, representant del PSC, en elaborar la Constitució. Fa pocs anys, el senyor Iceta demanava la celebració d’un referèndum a Catalunya. Avui està totalment al costat de PP, Ciutadans, VOX, en contra del referèndum. Ara, el president Sánchez, que demana permetre la seva reelecció, amenaça amb el 155. Neguen qualsevol possibilitat de parlar d’aquest. És digne votar al PSOE a Catalunya?

Federalisme

Es declaren federals. La realitat, Guerra va dir: “el que se mueva no saldrá en la foto”. Els líders catalanistes del PSC ja no apareixen enlloc. Membres del PSC al parlament espanyol sancionats per votar diferent del PSOE. Barons socialistes són per sobre del PSC. Opinen, exigeixen, decideixen, sobre Catalunya. Fins i tot exigeixen un 155 de manera permanent. Catalunya, nació? Ni regió! Ara, subregió i fora de la Constitució. Federalisme o creixent centralisme i dependència d’altres autonomies espanyoles? És digne donar suport això?

Espoli fiscal, infrafinançament, incompliments

Catalunya va confiar en un tracte just per la seva generació i aportació. Mai ho va tenir. Immediatament es va denunciar un dèficit fiscal creixent que perjudica molt seriosament “a tots” en benestar, educació, sanitat, infraestructures. El conseller Castells, socialista, el va denunciar. No va tenir suport del seu propi partit. El senyor Iceta va afirmar (Expansión, 01/12/2017): “Només el PSC demostra que vol millorar el finançament català”. Artur Mas va demanar per a Catalunya un sistema com el d’Euskadi que tant beneficia als seus habitants. PSC: “Hem combatut amb ungles i dents contra la proposta de pacte fiscal que defensa CIU”. El PSC, avui PSOEaC, és l’únic partit espanyol que ni defensa ni lluita per la millora de finançament dels seus votants. Inversions en Rodalies. Van prometre 4.000 milions i només el 14% s’ha executat. El senyor Montilla, membre del govern espanyol, va prometre el traspàs dels aeroports, tota l’N-II en autovia de franc i moltes coses més. Res! Quants polítics espanyols, dirigents regionals, votants espanyols, estan disposats a renunciar a un solo € perquè els habitants de Catalunya, ideologies/identitats/llengües a part, tinguin un sistema com el d’Euskadi. És digne, coherent, que hi hagi un sol militant, votant, socialista a Catalunya que doni suport a qui tant el castiga?

Republicanisme

Es declaren “republicans”. Hi ha hagut alguna actuació, declaració, que qüestioni una monarquia imposada per Franco i “bugada” en la constitució com va declarar Suárez? Cap. Republicanisme o absoluta submissió a una monarquia almenys antidemocràtica i clarament posicionada en contra de la majoria del parlament català? És digna aquesta posició?

Democràcia
Figura sempre està en els seus programes, discursos. Davant l’elaboració del segon estatut el PSC va declarar: “Catalunya és una nació; així s’ha de reconèixer”. El president Zapatero va prometre donar suport a l’estatut que aprovés el parlament català. Guerra va presumir d'”haver-lo raspallat”. Després, el PSOE ho va fer encara més amb la col·laboració dels seus representants al Tribunal Constitucional. Davant la petició del 75% dels qui volien un referèndum com ara el Canadà o el Regne Unit, negativa total. Demòcrates o total anul·lació de la democràcia a Catalunya? És coherent que els seus militants i votants hi donin suport?
D’esquerres

Sempre presumeixen d’això. Els seus fets ho desmenteixen. El parlament català aprova lleis de clara orientació social com la llei contra la pobresa energètica, impostos a la banca… El Constitucional, amb clara presència de representants del PSOE les anul·len. D’esquerres i estan sempre i en tot al costat de la dreta més radical a Catalunya? És digna aquesta traïció?

Identitat, cultura catalana

La immersió lingüística va ser sol·licitada per la immigració espanyola a Catalunya. Va ser recolzada per “tots” els partits. Va tenir reconeixements internacionals pel seu bon resultat. El PSOEaC, la qüestiona. Algú s’imagina a un francès, alemany o anglès donant suport a una llengua forana en detriment de la pròpia? Ho fan els dirigents socialistes a Catalunya, difícil qualificar-los de “catalans”! És digne que hi hagi un sol militant o votant socialista que, sigui i es consideri català, que doni suport als qui afebleixen la seva pròpia llengua?

Hi ha moltes més raons que demostren que els socialistes a Catalunya ni representen ni defensen als seus propis militants, votants, Els vots socialistes a Catalunya són vots “d’auto càstig”. Aquí estan els fets objectius.

Aquesta anàlisi és aplicable a totes les altres opcions dependentistes! PPC, Cs, VOX, comuns… van junts en la pràctica quan es tracta dels habitants de Catalunya. Cap demostra que ser dependent d’Espanya és millor que ser independent!

Des de la dignitat democràtica, és coherent donar suport a un partit que es contradiu, incompleix, menteix, sempre i en tot, als seus propis militants, votants, i, per descomptat, perjudica a tots els habitants de Catalunya?

Beneficis de la independència o més i pitjor dependència…

perladignitat4 500px

2 COMENTARIS

  1. Per la meva dignitat, es imposible votar PSOE ja que es un partit que no compleix les seves promeses, no fa cas als seus votants, tan sols es ven per tenir una miqueta de poder.
    I el que em fa mal, tan sols defensa al Sr Junqueras. Malament, molt malament

  2. Per la meva dignitat, es imposible votar PSOE ja que es un partit que no compleix les seves promeses, no fa cas als seus votants, tan sols es ven per tenir una miqueta de poder.
    I el que em fa mal, tan sols defensa al Sr Junqueras. Malament, molt malament

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Per la dignitat