17.4 C
Barcelona
Dilluns 10 maig, 2021

Què diu Espanya després de la sentència

Relacionats

Carta oberta a la vicepresidenta Carmen Calvo

Observo que té el mateix tarannà que Pedro Sánchez, el seu president i per desgràcia el de molta gent. M'he fixat en...

Carta oberta al president Pedro Sánchez

Són tantes les coses que voldria dir-te que no sé per on començar, d'entrada i a nivell personal, crec que no ets una...

Catalunya, a hores d’ara, no té govern

Han passat més de dos mesos i mig de les passades eleccions i encara no tenim govern, sembla que es manté la mena de...

El llibre d’Alfred Zayas que el Constitucional ignorarà

El seu autor és el conegut Alfred-Maurice de Zayas. Zayas és un advocat suís i estatunidenc, escriptor, historiador, expert en el camp dels...

El que diuen i pensen la majoria d’espanyols és, exactament, el que vol que digin i pensin el que diuen els responsables de campanyes de la Moncloa que volen que els mitjans de comunicació de la capital es dediquin a difondre-ho, sempre amb un atac constant i força   manipulat de la realitat catalana.

Per solucionar un problema en primer lloc s’ha de reconèixer la seva existència i saber-ne la causa que l’ha provocat, en segon lloc buscar solucions que, si bé no seran del grat de tothom, puguin ser acceptats per les parts en litigi sense imposicions i sense vencedors ni vençuts, de no ser així el problema no només subsistirà sinó que s’hi ha agreujarà.

En el vídeo que acabem de veure no sols demostra que no es reconeix el problema sinó que el donen per solucionat. Per estudiar la situació de Catalunya després de coneguda la sentència i davant dels aldarulls que s’han produït, el president en funcions s’ha reunit amb els líders de PP, Cs i Podem però no amb cap líder català.

Casado li demana que impulsi la llei de seguretat nacional, Rivera que apliqui sense demora el 155 i Iglesias és l’únic que parla d’una certa prudència. No resulta estrany que no s’hagi reunit amb Miquel Iceta (soci o majordom) per parlar de l’assumpte? Al cap i a la fi, no és català i resideix al Principat? No demostra que al PSC no se’l te en compte per a res?

En el vídeo anterior es recullen diverses imatges de les càrregues policials i no sempre són proporcionades ni necessàries, moltes contra gent asseguda a terra, també a l’aeroport del Prat van agredir la gent que l’ocupava però sense cap tipus de violència. En altres es veu com les forces de “seguretat” acarnissen la gent despòticament.

Avui tothom disposa de mòbil i són moltes les imatges de què en disposo. Policies vestits de paisà sortint de furgons policials, agents tirant tanques a una foguera, inclús es veu a un home colpejat per policies fins que s’hi identifica com “soy compañero” el que prova sens dubte que estava infiltrat entre els manifestants.

En aquest vídeo la periodista Bea Talegón parla sobre els incidents denunciats i, alhora, la manipulació que es fa als noticiaris, en el que destaca que els incidents i els incendis han estat provocats per l’extrema dreta i feixista. El ministre Marlaska ha admès que hi ha grups extremistes d’altres països, infiltrats entre els manifestants, que ho poden provocar.

El ministre en qüestió ha declarat, igual que Pedro Sánchez, que el president Quim Torra ha de fer públic el seu rebuig a la violència, la pregunta és: quants cops ho ha de fer? Ja se sap que Torra ha intentat tres cops parlar telefònicament amb Sánchez i aquest no ha fet cas de les trucades. Te interès a resoldre problemes o l’interessa més donar certa imatge de cara a les pròximes eleccions.

Aquest últim vídeo no té problemes d’àudio, està basat en les opinions de molts catalans sordmuts que, en la seva forma d’expressar-se, es manifesten contra la repressió que patim a Catalunya. Entre ells col·laboren uns quants estrangers residents a Catalunya A Madrid, on es parla massa però s’escolta poc, potser serà la solució veure’l per entendre que és, en realitat, el que passa a Catalunya.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? És propi del govern espanyol, tot i trobar-se en funcions, ignorar les trucades que li fa el govern català? Quin interès demostra Sánchez per solucionar el problema? Encara queden catalans que prefereixen formar part d’Espanya? No se senten maltractats i humiliats? La injusta sentència no és una mostra prou evident?

Més articles

2 COMENTARIS

  1. Desmontar aquest tinglado al voltant del pervers i inventat concepte interesadament unívoc de, Sagrada Unitat d’Espanya, pot ser, en teoría, bastant complicat. O potser no tant. Ja és veurà. Despropòsits aixís, no tenen actualment perquè durar. Castells més grans s’han desmoronat. Nosaltres a persistir doncs la força de la gent, realment és un autèntic tsunàmi.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

El dret d’autodeterminació dels pobles

Benvolguts lectors, avui no publico cap article escrit per mi. Avui, arran d'algunes preguntes i comentaris que he rebut, em permeto fer-vos...

Carta oberta a la vicepresidenta Carmen Calvo

Observo que té el mateix tarannà que Pedro Sánchez, el seu president i per desgràcia el de molta gent. M'he fixat en...

Carta oberta al president Pedro Sánchez

Són tantes les coses que voldria dir-te que no sé per on començar, d'entrada i a nivell personal, crec que no ets una...

Catalunya, a hores d’ara, no té govern

Han passat més de dos mesos i mig de les passades eleccions i encara no tenim govern, sembla que es manté la mena de...

A Madrid, tot just ara, estan descobrint a VOX?

A la capital del regne d’Espanya no presten gaire interès a segons quins nous partits fins que s’adonen que els hi agraden...