23.3 C
Barcelona
Dilluns 6 juliol, 2020

Quina imatge ofereix la justícia espanyola?

Relacionats

Laura Borràs i el quart poder de l’estat

D'acord amb la votació que s'ha dut a terme al congrés, Laura Borràs haurà de comparèixer davant del Suprem acusada de quatre delictes que li poden...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (I)

La Constitució, en el seu article 56.3, diu que "la persona del rei és inviolable i no estarà subjecta a responsabilitat; els seus actes...

Normalitat a Catalunya, només amb la pandèmia?

La pandèmia declina. La “nova normalitat” exigeix l’adaptació a pautes “anormals” per supervivència personal, familiar, col·lectiva. És l'única “nova normalitat”? En Desenvolupament Organitzacional, els consultors...

Diego Pérez de los Cobos i la Guàrdia Civil

Ha esclatat la guerra en la Guàrdia Civil. Primer va ser destituït el coronel Diego Pérez dels Cobos, el que va provocar la dimissió del...

Encara que els mitjans espanyols no solen parlar-ne gaire, la imatge que ofereix la justícia de l’estat espanyol deixa molt que desitjar, tant dins com fora d’Espanya. Ens diuen dia sí, dia també, que Espanya és un estat de dret, que gaudeix d’una democràcia consolidada i, per descomptat, existeix una clara separació de poders.

El vídeo que acabem de veure denuncia accions fetes per l’estat, saltant-se la llei i actuant de forma reprovable quan li ha convingut. Ha comptat amb l’inestimable col·laboració dels mitjans que li són fidels o que reben subvencions. Un cop s’han aclarit els fets i demostrat la falsedat de les denúncies, aquells mitjans ho ignoren i si fan alguna referència, aquesta la trobarem en les pàgines interiors i en només dues línies.

Davant de situacions similars, segons agradin o no les denuncies, l’estat actua segons li convé. Mitjançant Espanya Global, organisme creat per donar la imatge moderna i seriosa de l’estat, informa i rebat aquelles opinions que són contràries i la perjudiquen, donant fins i tot arguments a les ambaixades i organitzant fòrums d’opinió a l’estranger on han tingut més d’una relliscada que la premsa espanyolista no ha publicat i que ens hem assabentat a través de les xarxes socials.

Vegin a continuació les declaracions de la responsable d’Espanya Global, Irene Lozano, en la tribuna del Congrés on defensa amb vehemència una resolució de l’ONU i exigint la seva resolució. Entenc que les resolucions de Nacions Unides estan degudament ben estudiades i documentades però Espanya, no sols ha fet cas omís a una resolució similar a l’anterior sinó que ha criticat a l’Organisme Internacional.

Com ja sabem, estem a pocs dies de la publicació de la sentència del judici del procés i la justícia espanyola va a la seva i, sense esperar el que dictamini el TEDH, que podria afectar Oriol Junqueras, tira pel dret i el condemnarà. El Mateix Junqueras, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez figuren en la resolució de l’ONU, a la que abans fèiem referència i la justícia espanyola no li ha fet ni cas.

Les clavegueres de l’estat i el cas del procés són molt coneguts però no els únics, els casos de corrupció omplen els jutjats i polítics, financers i responsables d’administracions estan imputats per delictes de tota índole i, encara que sembli impossible, l’oligarquia i la política intenten posar traves a la justícia forçant, inclús, la renúncia del jutge instructor com ha estat el cas de la jutgessa Mercedes Alaya a Sevilla.

L’ONU, Amnistia Internacional, Jutges per la Democràcia, Col·lectiu Praga i agrupacions diverses, tant de l’estat espanyol com de l’estranger, denuncien a la justícia espanyola, per la manca de garanties processals i la presumpció d’innocència. El judici polític del procés ha estat els més críticat de la judicatura espanyola.

Permetin que els recordi com són elegits a Espanya el jutges, la selecció, qui ho fa i com és fa els sembla bé? Europa ja ho ha dit més d’un cop però, com sempre, “España es diferente” en aquest aspecte i en molts altres. Així ens va.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Creuen que la justícia espanyola gaudeix de bon prestigi a escala internacional? Pensen que la sentència del procés serà ajustada a dret o serà una revenja per haver organitzat un referèndum? Què pensar quan tothom remarca que s’ha de complir la llei i el mateix estat no ho fa? Perquè els jutges els nomena la classe política? Aquest fet no dóna motius per dubtar de la separació de poders?

- Anunci -

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Laura Borràs i el quart poder de l’estat

D'acord amb la votació que s'ha dut a terme al congrés, Laura Borràs haurà de comparèixer davant del Suprem acusada de quatre delictes que li poden...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (II)

Són molts els motius a exposar per creure que no té aquest dret, per molt que ho digui la llei, la constitució o els lletrats...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (I)

La Constitució, en el seu article 56.3, diu que "la persona del rei és inviolable i no estarà subjecta a responsabilitat; els seus actes...

Normalitat a Catalunya, només amb la pandèmia?

La pandèmia declina. La “nova normalitat” exigeix l’adaptació a pautes “anormals” per supervivència personal, familiar, col·lectiva. És l'única “nova normalitat”? En Desenvolupament Organitzacional, els consultors...

Diego Pérez de los Cobos i la Guàrdia Civil

Ha esclatat la guerra en la Guàrdia Civil. Primer va ser destituït el coronel Diego Pérez dels Cobos, el que va provocar la dimissió del...