Avaluem?
És freqüent avaluar per a decidir a qui seleccionar, renovar, personal. Les organitzacions serioses valoren regularment als professionals clau. Es diu “avaluació d’acompliment”. Es contemplen els resultats quantitatius i qualitatius sobre els seus objectius però també actituds, formació, aptituds. Proposem un paràmetre de valoració: La dignitat objectiva i subjectiva demostrada en la gestió per a la qual van ser triats. A partir del resultat, es decideix a qui seleccionar, renovar o acomiadar! Ho fem?
Quins eren els objectius fixats, per a què els triem?
Representar i defensar els interessos dels votants catalans en valors irrenunciables com els següents.
- Gaudir del nivell i qualitat de vida pel que generen, treballen, aporten.
- Aplicar una justícia social avançada perquè disposen de recursos i llibertat per a fer-ho.
- Ser tractats amb la dignitat objectiva i subjectiva que mereixen i que avui no és possible per l’estat espanyol.
- Llibertat. Expressar i materialitzar el dret a decidir el mateix futur democràticament. Sense presos polítics ni imputats per defensar la democràcia.
- I molts, defensar la pròpia història, identitat, llengua, cultura…
Fixem aquests “valors” com a “nord”. Hi ha història acumulada des de fa segles i existeix des de la transició. Podem veure quins partits i líders han lluitat per a materialitzar aquests objectius en benefici de “tots” els habitants de Catalunya. Quina valoració fem de “tots i cadascun” d’aquests partits i líders que van ser votats… “Per a això”?
Comencem l’anàlisi
Uns són “independentistes”. O ho diuen. Tenen, sembla, un mateix objectiu però no un mateix projecte, pla de ruta, per a materialitzar-ho. Quina valoració fem d’aquests? Quins preferim? Qui defensa i representa més i millor a la majoria d’habitants de Catalunya de cara als objectius irrenunciables? Com valorar les seves actituds, plans i decisions, aptituds en les seves actuacions decisives? Quins partits, líders independentistes, han demostrat una actuació política que mereixi el qualificatiu de MÉS DIGNA? Quins ens defensen i representen més i millor? Quins mereixen ser “renovats”?
Uns altres, decididament “dependentistes”.
Es diuen “constitucionalistes” però, de quina constitució? De la que es va votar el 78 o de la qual ara s’aplica i que gens té a veure com demostra que ni el Tribunal Constitucional, ni el rei, ni el govern respecten segons es publica?
També “unionistes”. Voluntàriament o per imposició de jutges i policies? Defensen que la “unitat d’Espanya” és un valor superior i per sobre de qualsevol altre per democràtic que sigui. Felipe VI: “No és admissible apel·lar a una suposada democràcia per sobre de la llei”. Això és propi d’un estat i monarca democràtic o autoritari, legalista?
Segons l’actuació dels partits i líders “dependentistes”, a qui defensen i representen en “realitat”? A tots els habitants de Catalunya davant l’estat espanyol o a l’estat espanyol, els seus partits majoritaris, la monarquia espanyola, els poders fàctics, davant la societat catalana? Què demostren els fets objectius, les seves decisions, votacions, propostes?
Exactament, quin balanç ofereix la seva gestió? Quins efectes reals té sobre “tota” la població catalana? Ha millorat a Catalunya el nivell de vida, la democràcia, la justícia social, la llibertat, la identitat històrica, llengua, valors, cultura, dignitat? “Gràcies” a ells o “tot i” ells?
Com demostren que “dependre” de l’Estat espanyol és millor per a tots els habitants de Catalunya que ser independents?
Des de la dignitat democràtica, a qui renovem, a qui triem?
vamos para atrás y cuesta abajo.
AUS QUE TENIM CONCIENCIA POLITICA SEVEM ES QUE DEFENSEN ES INTERESOS SOCIALS E NACIONALS.