26.9 C
Barcelona
Dijous 13 agost, 2020

És Espanya, realment, un autèntic estat de dret?

Relacionats

És Espanya un estat de dret democràtic?

Jo, personalment, tenia els meus dubtes, aquests es van incrementar en veure l'actuació policial del primer d'octubre però, gràcies a les declaracions televisives del...

Què respondrien els veritables demòcrates a aquestes preguntes?

Publicat: “El govern, amb suport dels partits espanyols, trasllada al Constitucional i Fiscalia totes les decisions del parlament català”. Pregunta: Si tot ho han de decidir...

Segons la Comissió de Venècia, és de debò Espanya un estat de dret democràtic?

Publicat: “La Moncloa diu a Puigdemont que aplicarà la força de l'estat de dret per impedir el referèndum”. Comissió de Venècia: “La legitimitat va...

És Espanya un estat de dret… democràtic?

Definició: “Estat en el qual el poder i la seva activitat estan regulades i garantides per llei”. Polítics, mitjans, partits dependentistes davant la situació...

Aquesta pregunta me l’havia fet temps enrere, quan determinades coses no les veia clares o quan alguna situació i actuació política, estatal, autonòmica o municipal, no sols no era del meu grat sinó que la considerava injusta, en especial quan a l’aleshores, els anomenats “grisos” carregaven contra la població per reprendre una vaga o manifestació que, en temps de la dictadura i segons la llei no estaven autoritzades.

Amb la mort del dictador i, l’arribada de la democràcia, vaig deixar passar un temps sense plantejar-me novament la pregunta. Després del 23-F, la LOFCA i la LOAPA, les coses van canviar i, cada cop més, tornava a plantejar-me la pregunta. A hores d’ara ja no he tornat a fer-ho, malauradament la resposta ja la tinc clara i és del tot negativa. El dubte es va iniciar el 2010 i en tot aquest temps fins ara s’ha confirmat totalment.

No es pot entendre que un estat de dret organitzi una policia, mal anomenada “patriòtica”, i que aquesta actuï al marge de la llei amb la col·laboració d’alguns mitjans i fer la guerra bruta seguin les instruccions del govern de torn. Vegin ara el següent vídeo on el periodista Ernesto Ekaizer explica la creació de la falsa policia i quins eren els responsables.

Les actuacions, polítiques primer i policials després, ja van donar pistes de l’autèntic estat de dret existent a Espanya. Però la cosa no va acabar aquí, el monarca al capdavant i el govern, seguint la seva arenga, va traslladar el conflicte català a la justícia i, ara mateix, en comptes de trobar solucions és tot cada dia més complicat. Molts organismes internacionals declaren la manca de garanties de la justícia espanyola. L’ONU, Amnistia Internacional i moltes associacions de juristes espanyols i estrangers ho han manifestat, igualment quatre països europeus s’han negat a atendre euro-ordres d’extradició demanades per Espanya.

Davant la inoperància de Pedro Sánchez per formar govern ens veurem obligats a tornar, un cop més a unes noves eleccions. Aleshores un gran polític com és Albert Rivera, que s’estava prenent un més que merescut descans, ha tingut una lluminosa idea a fi i efecte de resoldre la situació.

  1. Abstenir-se per facilitar la investidura.
  2. No apujar els impostos a les famílies i autònoms.
  3. Compromís del govern a no indultar els condemnats del judici del procés (tot per escrit, detallat i signat).

Quin gran polític aquest Rivera, tot un patriota.

Amb aquest vídeo, que acaben de veure, hauran observat que l’indult és una prerrogativa que en disposa el govern i que acostuma a utilitzar-lo per a resoldre les sentències injustes o errònies que hagin pogut cometre alguns tribunals involuntàriament. Sabran perdonar-me els lectors si aquesta meva opinió potser no és gaire correcta. Dir que s’utilitza per agrair els serveis prestats dels encausats és encara pitjor, tot i que després siguin condecorats.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Què el sembla aquest últim vídeo? No dóna la visibilitat real i actual de la situació espanyola d’avui? Els sembla que estem en un estat de dret modern i consolidat? Què tots els drets dels ciutadans són molt respectats i estan degudament protegits? És aquest l’estat de dret al que aspirem? No creuen que ens caldria a tots fer una bona i autentica reflexió?

Més articles

4 COMENTARIS

  1. L’estat de Dret no és aquell territori on impera la llei, sinó on pren rellevància el desenvolupament en llibertat del Dret. Doncs el Dret és molt més que la llei. Normes jurídiques fonamentals com el dret a la mateixa llibertat, llibertat d’opinió i de militància política, són precedents a qualsevol llei escrita. Cosa diferent és sacralitzar una constitució que, a la pràctica, fa aigües per tot arreu, donat que només 166 articles s’hi poden estirar i encongir tant com desitgi la majoria política del moment. Amb un argumentari recolzat i validat per un tribunal que acostuma a lluïr escassa imparcialitat, almenys quant surt a la llum la integritat territorial del seu estimat estat, imposat “a tort i a dret” a les minories nacionals des de sempre.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Juan Carlos I i la seva inviolabilitat

Totes les coses que hem anat sabent en el temps, les notícies que arribaven de l'estranger i el descobriment final de les...

Juan Carlos és un exiliat o un fugitiu?

No coneixem exactament el text de la carta que Juan Carlos li va enviar al seu fill, l’únic que ens ha arribat...

Per què vol ser independent Catalunya? (VI/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució! Perquè Catalunya no vol conviure sota una...

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...

Segueixo desconfiant de la justícia espanyola

Últimament i de forma cada molt menys dissimilada, estem observant la inexistència, cada cop més acusada, de la separació de poders a...