24.2 C
Barcelona
Dimarts 4 agost, 2020

Més motius per voler ser independents

Relacionats

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...

Segueixo desconfiant de la justícia espanyola

Últimament i de forma cada molt menys dissimilada, estem observant la inexistència, cada cop més acusada, de la separació de poders a...

Legalitat? Dictadura? Democràcia?

Segons el diccionari, legalitat és el principi que regula els actes jurídics de l'Estat sotmesos a l’ordenament jurídic vigent i que aquests...

Per què vol ser independent Catalunya? (V/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució... Per a viure en veritable democràcia. A...

No és el primer cop que parlo d’aquest tema i, malauradament, no serà l’últim. Cada dia es recull més informació que no només avala sinó que aconsella la independència com l’únic camí possible per als habitants de Catalunya. Tant és que siguin independentistes com que siguin contraris, no s’adonen que tots estem sent perjudicats pel mal govern i el tracte de colònia que rebem de Madrid?

Han prestat atenció al vídeo? S’adonen la misèria d’impostos que paguen les grans firmes de l’Ibex35 d’aquest país? Han calculat el percentatge que representa l’import a pagar en relació als beneficis obtinguts? Han observat que qualsevol treballador de classe mitjana paga més per IRPF que les grans empreses de l’estat? I que me’n diuen d’aquelles que els hi surten impostos negatius? L’explicació final ho diu tot molt clar, no els sembla?

El conferenciant es refereix al que es denomina oligarquia financera, que passa de pares a fills, i al ja força conegut intercanvi de favors entre el capital i els polítics que es coneix amb el nom de portes giratòries. En una entrevista a Pedro Sánchez, el president, tot i declarar no estar-hi d’acord, no va poder o saber donar respostes coherents a les preguntes que li va fer el presentador del programa Risto Mejide.

En un article anterior, publicat en aquest mateix mitjà titulat “La gent em pregunta perquè vull marxar d’Espanya“. En aquell article vaig incloure un vídeo que explicava, de forma molt entenedora, els problemes de què pateix l’aeroport de Barcelona, ja si es tractava de vagues, manca de personal, retards o cancel·lació de vols (cosa que no passa en cap altre aeroport i mai al de Madrid). Tot això a causa d’AENA, que és la que mana.

Avui, però, la referència serà la del Port de Barcelona, un enclavament meravellós i del tot necessari per la ciutat, Catalunya i l’estat gràcies al seu dinamisme, l’exportació i el turisme representat pels creuers, a més del transit marítim amb les Balears. El que allà responia com AENA, aquí se’n diu Puertos del Estado. Veieu el següent vídeo i comprovareu el tracte que rep el port i, de passada, la nostra economia gràcies a l’estat que tant ens estima.

Però vull deixar constància que el que més m’indigna d’Espanya no és ja el tracte vexatori a què sotmet Catalunya, que també, però que els unionistes no protestin per la manca de democràcia existent a l’estat espanyol i ataquin els catalans per la pretesa “unidad de la pátria española” i em fa sospitar que no tenen idea del que és un estat de dret o bé que l’estat amaga o manipula determinada informació quan li convé.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Consideren correcte el tracte que l’estat dóna a les infraestructures en Catalunya? És correcte que les grans companyies no paguin tants impostos com els hi correspondria? És normal que el territori que més PIB aporta a l’estat sigui tan maltractat? No recordo que el PP, Cs i PSC protestin per aquestes raons, que no defensen els seus afiliats i votants? Si volen més raons, senyors unionistes, tindré molt de gust de donar-los-hi pròximament.

Més articles

8 COMENTARIS

  1. Als maltractacs els hi agrade maltractar. la majoria d’ells, arribats a Catalunya fugin de la miseria, les humiliacions i i tracte inhuma, aqui han agrait l’l’acollida ,tot sigui dit, obligada per part de la potencia ocupant, maldant contra la societat catalana , incapaços d’integrarse a la cultura d’agrair l’oportunitat de recuperar la condició de esser huma i no de vassall de l’amo castella.

  2. Aquesta és la pregunta del milió: Què més ha d’ocórrer perquè els unionistes acceptin una realitat objectiva, fora de dubtes, i en conseqüència deixin de comportar-se com fidels servents d’un regne absolutista que empara un sector econòmic avesat en fer trampes, que els tracta com a súbdits miserables? (Potser és una qüestió massa llarga, però prometo que l’he escurçada el màxim).

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...

Segueixo desconfiant de la justícia espanyola

Últimament i de forma cada molt menys dissimilada, estem observant la inexistència, cada cop més acusada, de la separació de poders a...

Legalitat? Dictadura? Democràcia?

Segons el diccionari, legalitat és el principi que regula els actes jurídics de l'Estat sotmesos a l’ordenament jurídic vigent i que aquests...

Rajoy o Sánchez, quin dels dos és pitjor?

Amb Rajoy es va iniciar tot, amb Sánchez continua i empitjora cada cop més. Els presos polítics tornen a...

Per què vol ser independent Catalunya? (V/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució... Per a viure en veritable democràcia. A...