25.8 C
Barcelona
Divendres 14 agost, 2020

Què vol Pedro Sánchez, investidura o eleccions?

Relacionats

Juan Carlos és un exiliat o un fugitiu?

No coneixem exactament el text de la carta que Juan Carlos li va enviar al seu fill, l’únic que ens ha arribat...

Rajoy o Sánchez, quin dels dos és pitjor?

Amb Rajoy es va iniciar tot, amb Sánchez continua i empitjora cada cop més. Els presos polítics tornen a...

Quin poder de l’estat està fent trampes?

Llegeixo a la premsa: El tribunal suprem amenaça de suspendre el tercer grau dels presos polítics; un recurs de la fiscalia sembla...

Diego Pérez de los Cobos i la Guàrdia Civil

Ha esclatat la guerra en la Guàrdia Civil. Primer va ser destituït el coronel Diego Pérez dels Cobos, el que va provocar la dimissió del...

La resposta només la sap ell i, evidentment, sigui la que sigui ens ho farà saber pocs dies abans del 23 d’aquest mes, sempre i quant no aconsegueixi la investidura o vegi que no té els vots suficients per obtenir-la.

Personalment, Pedro Sánchez m’ha decebut molt més del que m’esperava, ha estat una mala còpia de Rajoy en el que respecta a Catalunya i al possible diàleg que pregonava des de l’oposició. Fixem-nos que ell no té mai cap culpa del que passa. La van tenir els partits independentistes al no poder aprovar els pressupostos. Ben aviat va oblidar-se’n que, si era president, els ho devia precisament a ells. Com ja sabem, el vot de la gent està força manipulat mediàticament pel poder que en fa us i condiciona els resultats.

També està convençut de no tenir cap responsabilitat en la fallida investidura del passat mes de juliol, la culpa i la responsabilitat va ser d’Unides-Podem per no acceptar les seves condicions i negar-se a formar un govern de coalició amb ells però exigint-los al mateix tens el seu recolzament. També va lamentar, qualificant-los de poc sentit d’estat, al PP i Cs per no abstenir-se en la votació que, per ironies del destí, va perdre per 155 vots en contra.

Ara ha presentat un paquet de 370 mesures, cosa que no havia fet abans, per obtenir el suport de Podem oferint-los alguns càrrecs menors però negant-se a un govern de coalició. Les últimes enquestes publicades indiquen que tornarà a guanyar les eleccions i amb uns resultats millors que les anteriors. Segons les mateixes enquestes la suma del PSOE junt amb Podem facilitaria una majoria absoluta pels propers quatre anys. Se la jugarà confiant en les enquestes o tractarà d’obtenir la investidura ara?

Si com diu tothom el principal problema de l’estat és el contenciós amb Catalunya, que ha fet fins ara Pedro Sánchez? Quines mesures ha previst per solucionar-ho? D’aquestes 370 mesures, quantes afecten Catalunya? Només en tenim notícies de dues, la total negativa a un referèndum d’autodeterminació i un possible nou estatut d’autonomia que resolgui els problemes que l’anterior va patir gràcies al PP i el “seu” constitucional.

Quina confiança hem de tenir els habitants de Catalunya, independentistes o no, amb Pedro Sánchez? Com és que parla del diàleg, dins de la Constitució, i en el moment d’iniciar-lo amb els diferents grups del congrés es nega a dialogar amb JxC? Els votants d’aquesta formació són ignorats per aquell que aspira a ser el seu president?

I què podem pensar, ara com ara, d’ERC que ja dóna per fet que no s’hi oposarà a la seva investidura? Què o qui ha provocat aquest canvi en la formació republicana? On són les declaracions d’en Rufián o d’en Tardà? Algú ens ho podrà explicar de forma entenedora per entendre-ho- Tinc bons amics, independentistes com jo, que no se’n saben avenir i que manifesten no votar-los com havien fet fins ara.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Es mereix Pedro Sánchez la nostra confiança? Solucionarà o empitjorarà la situació de Catalunya? Fins ara no li hem vist ni un sol gest que ens doni un bri d’esperança. Tan es que governi el PP com que ho faci el PSOE. Com molt bé ens deia Josep Pla: No hi ha res que s’assembli més a un espanyol de dretes que un espanyol d’esquerres.

Més articles

4 COMENTARIS

  1. Jo crec que Sànchez fa el mateix càlcul que els dirigents d’ERC. I, de moment, els està sortint bé. La idea està basada en les enquestes. Uns i altres estan rebent més intenció de vot per raons que, a nivell Ñ puc entendre però que no entenc gens a Cat. El cas és que estan fent electoralisme del més barat: fan el recompte de vots i no els tremola la cella a l’hora de trair, de desdir-se o de tirar pilotes i responsabilitat fora. Pura lògica electoral per arribar a una majoria que els permeti fer el que volen quan volen i com volen sense que ningú els fiscalitzi. Per això el Sànchez no para de desresponsabilitzar-se de tot el que manega i per això ERC ja no parla d’Independència sinó que ha posat aigua en el vi i només parla de democràcia i d’estabilitat amb un signant del 155…

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Per què vol ser independent Catalunya? (VII/XI)

Perquè Espanya tracta a Catalunya com una colònia. Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma...

Juan Carlos I i la seva inviolabilitat

Totes les coses que hem anat sabent en el temps, les notícies que arribaven de l'estranger i el descobriment final de les...

Juan Carlos és un exiliat o un fugitiu?

No coneixem exactament el text de la carta que Juan Carlos li va enviar al seu fill, l’únic que ens ha arribat...

Per què vol ser independent Catalunya? (VI/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució! Perquè Catalunya no vol conviure sota una...

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...