21.7 C
Barcelona
Divendres 18 setembre, 2020

La gent em pregunta perquè vull marxar d’Espanya

Relacionats

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...

Per què vol ser independent Catalunya? (XI/XI)

El primer bé de les nacions resideix en la seva independència i en la seva existència política. Per als...

Per què vol ser independent Catalunya? (X/XI)

Per passar de ser nació sense estat a estat lliure i pròsper! Motius comentats, per…

Per què vol ser independent Catalunya? (VIII/XI)

Per a preservar la seva identitat, cultura, llengua. L'independentisme uneix un altre motiu als 7 anteriors, per…

Des de la publicació de l’article “Per què molts catalans volem marxar d’Espanya“, en aquest mateix mitjà, independentment dels comentaris que va originar i l’aprovació de quasi les 800 persones que així ho han manifestat, he rebut moltes preguntes d’amics, veïns i coneguts que em demanaven més dades que ho avalessin o bé manifestant el seu desacord.

Als que estan en desacord (més dels que pensava), jo els faria una simple pregunta: Quins beneficis obtenim els ciutadans de Catalunya formant part de l’Estat espanyol? Fins ara no he obtingut cap resposta clara dels avantatges per formar-ne part. Ni una sola. Reconeixen el caos de Rodalies, les vagues —diverses— de l’aeroport, la manca d’infraestructures i el sistemàtic incompliment dels pressupostos de l’estat a Catalunya. Ho troben normal?

Avui, però, voldria afegir uns altres motius prou importants que demostraran, sens dubte, que Espanya no estima Catalunya i l’únic que vol és que no marxi i seguir esprement-la al màxim, ja que, financerament, l’estat es troba pràcticament en fallida. No ha estat amb la negociació ni el pacte la fórmula emprada per l’estat per a resoldre el contenciós amb Catalunya. Les mentides i el xantatge han estat els seus arguments.

En aquest vídeo s’ha pogut comprovar el muntatge que es va fer per desacreditar Xavier Trias, aleshores alcalde de Barcelona, inventant una història falsa d’un compte milionari, fora del país, de  13 milions d’Euros. Qui va participar en l’operació? Doncs des d’un ministeri fins a la premsa i alguns canals de televisió. L’escàndol va perjudicar Trias que, si bé per poc, va perdre l’alcaldia en aquelles eleccions. I els autors què? El titular del jutjat penal número 20 de Madrid, Ignacio U. González, ha absolt Eduardo Inda y Esteban Urreizteta, per un presumpte delicte greu de calúmnies després de publicar en El Mundo una informació falsa d’un compte de de Xavier Trias a Suïssa. És aquesta la justícia i democràcia que volen els unionistes?

Del desgavell de Rodalies ja n’he parlat en més d’una ocasió i… segueix igual o pitjor, Avui els parlaré de l’aeroport del Prat, anomenat Josep Tarradellas, nom que ha estat imposat per Madrid. Les vagues de la guàrdia civil, d’Iberia o de qui li doni la gana, es produeixen cada any sense que Aena (l’Estat espanyol) faci res per evitar-ho, és coincidència que les vagues no afectin mai a l’aeroport de Madrid? No els gestiona la mateixa empresa?

En el vídeo que acaben de veure hauran observat el tracte que rep Barcelona i la manca de publicitat i d’inversions per part d’Aena. Facilitats poques, suport inexistent i desigualtat en el tracte molt. Els unionistes que no volen marxar d’Espanya troben que estem ben tractats? No han patit mai el mal tracte que ens dóna l’estat quan perden l’avió o no funciona el tren? És aquesta l’Espanya que volen?

No pot faltar el comentari ni la dada que més perjudica la ciutadania catalana, tant si es tracta d’independentistes com d’unionistes, ja que els perjudicats ho som tot. Hem refereixo al dèficit fiscal que suportem i que ens perjudica greument la sanitat, l’educació i l’atenció a les persones en dependència principalment.

Vegin el següent vídeo que és un extracte d’una conferència del Cercle Català de Negocis on s’especifica molt clarament l’aportació de la UE i la de Catalunya a l’estat espanyol i l’èxit aconseguit en totes les matèries per intentar igualar-nos a la resta d’Europa.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Existeixen motius més que sobrats per desitjar la independència o no? Estan els contraris a ella satisfets amb l’actual situació, tot i el perjudici que els representa a ells i les seves famílies? No queden clares la manipulació i el xantatge a què ens sotmet l’estat deliberadament? En algun moment ha ofert Espanya una solució per resoldre aquest contenciós? Quins són, realment, els avantatges de pertànyer a Espanya?

Més articles

6 COMENTARIS

 1. Y que ventajas tiene la independencia? Para mi ninguna, corrupción tenemos igual en Catalunya política,, jurídica y económica, el decir España nos roba ya no vale dado que los números lo desmonta, que ventajas tiene la independencia? Ninguna, dado que tendríamos un país donde los caziques harían lo que quisieran a sus hachas, España no es un país democrático? Si no lo fuese todas las tonterías que hace el independentismo no lse harían y si no hacedlo en Rusia a ver que pasa, ahh que es porque España tiene a políticos presos, pues suerte tienen esos políticos que están en un spa en lledoners, España, si estuvieran en Brasil como estarían? Dejad de mentir y dejadnos vivir tranquilos a los catalanes, y si queréis marcharnos cojed el dinero que nos roban los nacionalistas catalanes y compraros una isla y si queréis Le podéis llamar Catalunya, VISCA CATALUNYA LLIURA DEL INDEPENDENTISMO

 2. Els polítics catalans haurien de repetir constantment aquestes dades, dic els polítics prrque son els qye tenen mes reso cap al poble en general
  Igualment els mitjans de comunicació, però sembla que es teu una notícia , es diu i després queda en el oblit
  S’ha de insistir amb la manipulació que es da des-de l’Estat una i mil vegades a fer de ser pesats

 3. Els polítics catalans haurien de repetir constantment aquestes dades, dic els polítics prrque son els qye tenen mes reso cap al poble en general
  Igualment els mitjans de comunicació, però sembla que es teu una notícia , es diu i després queda en el oblit
  S’ha de insistir amb la manipulació que es da des-de l’Estat una i mil vegades a fer de ser pesats

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

És Pablo Casado el gran líder del PP?

Aquesta pregunta l'haurien de respondre els afiliats al partit en primera instància i després que fos corroborada pels votants quan siguin cridats...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (II)

Dues setmanes després del manifest de suport al rei emèrit, Rodolfo Martin Villa ha rebut el mateix per part de tots els expresidents vius, sense excepció i per...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...

Per què vol ser independent Catalunya? (XI/XI)

El primer bé de les nacions resideix en la seva independència i en la seva existència política. Per als...