22.7 C
Barcelona
Dissabte 19 setembre, 2020

Els 1.000 dies de presó per als joves d’Alsasu

Relacionats

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...

Per què vol ser independent Catalunya? (X/XI)

Per passar de ser nació sense estat a estat lliure i pròsper! Motius comentats, per…

L’actualitat dels ferrocarrils a l’Estat espanyol (II)

Amb l'anterior article sobre el tema ja vaig deixar clara la situació en què es troba el ferrocarril a Espanya per l'aposta en favor...

Doncs sí, tres joves d’Alsasu (Navarra) ja han sobrepassat els 1.000 dies d’estada a la presó. Com ja sap tothom uns joves navarresos han estat jutjats per una picabaralla a altes hores de la matinada per una discussió i posterior baralla en un bar de la localitat d’Alsasu.

Aquesta baralla a altes hores i després de, suposadament, haver ingerit més d’una copa, se sol produir sovint, especialment en un dia festiu però, la diferència d’aquesta amb totes les altres és que dos dels partícips, acompanyats de les seves parelles, eren guàrdies civils, cosa que canvia el seu tractament com hem pogut veure.

Altsasu, pel que més d’un cop s’ha publicat, té una llarga memòria d’abusos policíacs, tortures i enfrontaments, especialment de la Guàrdia Civil. Segons deien alguns testimonis, la baralla es va iniciar per una provocació dels agents de la benemèrita. Els van fer fora del bar dient-los fora d’aquí però en basc “alde hemendik“.

Els agents de la policia foral que intervingueren qualificaven el fet de baralla entre borratxos, la guàrdia civil en el seu informe negava que s’hagués produït la baralla per raons polítiques però, no s’ho perdin, la fiscalia va dir que “Alde Hemendik” era una organització d’ETA (?). Quin va ser el resultat? Vuit joves d’Alsasu varen ser detinguts i jutjats per terrorisme.

El mot terrorisme s’utilitza per definir la utilització de la violència de forma sistemàtica, sovint i indiscriminada per aconseguir objectius polítics, condicionar el comportament de la societat civil o aclarir comptes per decisions preses i irreversibles. Les accions terroristes podien consistir en atemptats contra béns o persones, segrestos, repressió, tortura…

S’han publicat bastants altercats entre les forces d’ordre i la població civil a Espanya, en algun cas incloent-hi intercanvi de trets, així i tot, només s’ha considerat terrorisme la baralla de la localitat navarresa. Per què? Aquesta és la pregunta que tothom es planteja i que ningú, fins ara, ens hagi donat cap explicació coherent.

Els acusats, en el seu dia pel cas Gal, no van arribar a estar tants dies a la presó com els tres joves navarresos d’Alsasu encausats en aquest afer i que ningú, a hores d’ara, no troba cap explicació per considerar-lo un acte de terrorisme com defensa la fiscalia.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Consideren aquest fet com un acte de terrorisme? Quina dèria li ha agafat a la fiscalia per considerar-ho així? O quan passa a Navarra i/o al país basc, el manual dels fiscals així ho determina? Què opinen que el tribunal que els va jutjar fos presidit per l’esposa d’un coronel de la pròpia guàrdia civil? No els sembla que un cop passats deu anys de la desaparició d’ETA, dóna la impressió que la troben a faltar?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

És Pablo Casado el gran líder del PP?

Aquesta pregunta l'haurien de respondre els afiliats al partit en primera instància i després que fos corroborada pels votants quan siguin cridats...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (II)

Dues setmanes després del manifest de suport al rei emèrit, Rodolfo Martin Villa ha rebut el mateix per part de tots els expresidents vius, sense excepció i per...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...

Per què vol ser independent Catalunya? (XI/XI)

El primer bé de les nacions resideix en la seva independència i en la seva existència política. Per als...