19.7 C
Barcelona
Divendres 24 març, 2023

Les pensions en una Catalunya independent

Relacionats

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

Parlem del Catalangate que l’Estat encobreix

Fa gairebé dues setmanes, després d'esclatar el Catalangate, el que resta de la present legislatura comença a trontollar. El PSOE intenta, per tots...

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...

Ara, qui i com protegirà el català?

La irrupció, per dir-ho suaument de la justícia en els plans educatius de l'escola catalana no només pot acabar amb el model...

Les pensions estan més garantides a Catalunya que a Espanya? Aquesta pregunta és la   que tothom s’ha fet i, es fa, davant la possibilitat i el desig d’una Catalunya independent.

Quina és la situació actual?

A Catalunya els salaris són més alts (24.449 d’euros de mitjana) que a Espanya (22.790€). Això vol dir que cada treballador català cotitza, aporta, més que un d’Espanya. A Catalunya hi ha menys atur (11,17%) que a Espanya (14,01% comptant Catalunya). Espanya sola el percentatge seria més alt). Això vol dir que hi ha més treballadors (84,7% contra 81,2%). Treballant i per tant, més gent cotitzant.

En els darrers 25 anys l’aportació de Catalunya a la Caixa de la Seguretat Social ha estat manifestament superior que la d’Espanya.

A Espanya els treballadors actuals ho tindran ben difícil per cobrar la pensió. Espanya té un endeutament del 100% del PIB (això vol dir que deu tant com produeix en un any), poca productivitat, salaris baixos i una més que dubtosa perspectiva de futur.

Una Catalunya independent, té unes les perspectives molt positives. Té un deute més que raonable (34,28% del seu PIB l’any 2018) i, ara per ara, la creació de treball, i per tant, de riquesa sembla garantida.

Quina seria la situació futura?

La independència comportaria l’obertura d’ambaixades de molts països amb el que això ens reportaria de beneficis directes i indirectes, llocs de treball administratiu, de seguretat, transport, missatgeria… També se’n beneficiarien el món de la cultura, el comerç, l’hostaleria, restauració… Donaria un major impuls a la ciutat de Barcelona com a seu de simpòsiums i fires internacionals, a més de les que ja es fan en l’actualitat.

barcelona-españa-de-agosto-vista-aérea-de-placa-catalunya-el-de-agosto-de-en-barcelona-españa-este-cuadrado-se-considera-ser-el-30305517

Per últim i molt important, les empreses que valguessin operar a Catalunya haurien d’establir sucursals aquí. El que suposaria que empreses de telefonia, alimentació, electricitat, petroli, asseguradores, distribució, banca, tabacs, etc. tindrien seu a Catalunya i els impostos de societats, IVA, carburants, etc. els recaptarà el govern català, quan ara van a Madrid. Iniciatives de la Generalitat com el decret de pobresa energètica o l’impost sobre dipòsits bancaris es podrien dur a terme, cosa que ara ho impedeix el govern espanyol.

Això significaria l’increment notable dels recursos. A més dels impostos ja esmentats, el govern català passarà a recaptar el 100% d’IVA en comptes del 50% com ara, la qual cosa permetrà abaixar alguns tipus (productes bàsics, cultura, subministraments…). El govern de l’estat i els partits espanyolistes tenen molt clara la viabilitat de Catalunya, la que no tenen gens clar és la d’Espanya sense l’aportació del principat.

576_1340779550marxaindependencia

Diferents organismes internacionals, així com experts economistes, manifesten que els països petits tenen més viabilitat que no pas els grans. El PIB de Catalunya és similar al d’Àustria, Dinamarca, Finlàndia o Israel amb un nombre gairebé igual d’habitants. Això n’és una prova fefaent del nivell de vida que podrien tenir els ciutadans de Catalunya sent un país independent.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Tenen clar que el motiu i la posició de l’estat no és la pretesa unitat pàtria sinó la desfeta econòmica d’Espanya, que s’arrossega des dels temps del corrupte i mal administrat imperi espanyol?

Més articles

20 COMENTARIS

 1. Es com es fan les coses. Aportant dades, no opinions. En aquest tema també. Es necessari per fer-ho incontrovertible. Encara que, és molt fàcil adivinar el que podría ser Catalunya sense el jou castellà. Si no fosim una, anava a dir un disbarat, colonia, expoliada i escanyada desde segles. Es molt gros i molt greu.

 2. L’ interes, mai millor dit, del reino de espanya en relacio a catalunya es purament economic.els catalans a ells els importen com es diu en la lengua del imperio un comino.diuen que no som solidaris per voler marxar pero obliden que la solidaritat igual que el voluntariat son lliures i no per imposicio com un bon dia vaig tindre que ferli veure a un funcionari.jo em solidartzo amb qui ting empatia no amb qui em vol imposar res.

 3. La gent jove, que aviat s’incorporarà al festival del vot (el legal i permès), ajudarà a decantar ostensiblement la balança. Doncs són adeptes i sensibles a la naturalesa de les coses: més o menys productivitat, més o menys compromís amb un sector públic fort, més o menys acceptació de la realitat social i econòmica. És a dir, més Catalunya i menys Espanya. O una major consciència de futur, “de llur futur”. D’aquí pocs anys Espanya no podrà escudar-se, com fa sempre, en sentiments històrics per continuar reprimint la veu del poble, d’un poble que no voldrà continuat finançant il•lusions buïdes i remembrança d’allò que mai no va ser. Creixeu ràpid! Creixeu aviat! Feu créixer el futur!

 4. Estoy completamente de acuerdo en todo.
  Cataluña debe ser independiente ya mismo!!
  Una catalana de padres murcianos.

  Que ha nacido y crecido en Cataluña.En los años 60 se estudiaba en castellano .

  (Era impensable un bilingüismo como hoy)

  Visca Cataluña Lliura!!!

 5. Estoy completamente de acuerdo en todo.
  Cataluña debe ser independiente ya mismo!!
  Una catalana de padres murcianos.

  Que ha nacido y crecido en Cataluña.En los años 60 se estudiaba en castellano .

  (Era impensable un bilingüismo como hoy)

  Visca Cataluña Lliura!!!

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Com l’estat afavoreix grans empreses com Ferrovial en detriment de les classes treballadores

Davant aquesta responsabilitat administrativa —desconeguda per la gran majoria de la gent—, un es pregunta: L'estat afavoreix a les classes treballadores en general...

Fernández Díaz i la corrupció de l’Estat (cas Kitchen)

Després de Rodrigo Rato i Jaume Matas, condemnats a presó, i Eduardo Zaplana, que va estar en preventiva, Jorge Fernández Díaz podria...

Ferrovial fuig per pagar menys impostos

Sembla impossible que això pugui estar passant. Ferrovial és una de les empreses constructores mes importants de l’estat i, li deu l’èxit...

La infermera i el “puto C1 de catalán”

Una infermera de l'Hospital de la Vall d'Hebron ha criticat en un vídeo que es demani el requisit de català per fer...

Podem parlar sense embuts de la guerra?

En complir-se l'aniversari de la invasió d'Ucraïna per part de Rússia i l'enfrontament que segueix sense solució, tot i la proposta de la Xina. Tots...