24 C
Barcelona
Dijous 9 juliol, 2020

Les pensions a l’Estat espanyol a dia d’avui

Relacionats

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (III)

A la vista d'algunes crítiques sobre els meus articles, on poso en dubte si Juan Carlos I té o no dret a...

Laura Borràs i el quart poder de l’estat

D'acord amb la votació que s'ha dut a terme al congrés, Laura Borràs haurà de comparèixer davant del Suprem acusada de quatre delictes que li poden...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (I)

La Constitució, en el seu article 56.3, diu que "la persona del rei és inviolable i no estarà subjecta a responsabilitat; els seus actes...

Normalitat a Catalunya, només amb la pandèmia?

La pandèmia declina. La “nova normalitat” exigeix l’adaptació a pautes “anormals” per supervivència personal, familiar, col·lectiva. És l'única “nova normalitat”? En Desenvolupament Organitzacional, els consultors...

El primer que dirà el lector a l’inici de la lectura: Què tenen a veure els de la fotografia amb les pensions? Bé, segons com es miri, ells no malviuen d’una pensió com desgraciadament passa a molta gent, a més de la que els correspon formen part de consells d’empreses de l’IBEX 35 o pertanyen al consell d’estat. Si els he posat a la foto és perquè són i, els considero en bona part, responsables de la precària situació que pateixen molts pensionistes actualment.

Les pensions es paguen amb l’aportació dels treballadors en actiu a base d’una retenció que, juntament amb la quota que aporta l’empresa, va parar a la caixa única de la seguretat social que és qui fa l’abonament mensual de les pensions als seus destinataris, bé sigui per jubilació, viduïtat o incapacitat.

La Caixa, o guardiola de les pensions, està exhaurida, el sistema no recapta el necessari per atendre els pagaments, la crisi va obligar el govern a recórrer als més de 60.000 milions d’euros que existien del superàvit d’èpoques de bonança i, ara, la guardiola presenta un saldo en números vermells que fan perillar el futur de les pensions per, entre altres coses, l’esperança de vida que ha augmentat. Tot i així no veig que s’estudiïn solucions a llarg termini.

Els governs de l’estat han declarat, en diverses ocasions, que no hi ha diners per a pensions ni per incrementar-les un cop l’any per mantenir el poder adquisitiu dels beneficiaris, permetin-me mostrar-los un parell de vídeos que, si bé diuen la veritat, oculten o tergiversen els motius, ja que queda clar que diners n’hi ha per altres coses abans que per als pensionistes.

Espanya és l’únic estat d’Europa que té aquest sistema i, ara per ara, no veig que cap partit hagi fet cap proposta seriosa per cercar una solució de cara al futur. El famós Pacte de Toledo fa temps que no es reuneix i quan ho fa no arriba a cap proposta satisfactòria ni a cap consens per desllorigar aquest problema.

Circula per les xarxes socials la creació d’un nou partit polític que s’anomena “Tercera edad en acción” que pretén aglutinar més de  vuit milions de pensionistes de tot l’estat i en el seu ideari trobem missatges com eliminar càrrecs polítics, vitalicis de per vida, assessors nomenats a dit.

Casualitat o no i, al mateix temps, circula un WhatsApp titulat “putada” que recull la declaració que Antonio Gala va fer fa temps. Els pensionistes estan molt cabrejats.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Creuen que Espanya podrà mantenir les pensions sense modificar l’actual sistema? Són necessaris 445.000 polítics a Espanya (ens correspon un polític per cada 106 ciutadans)? No comença ja a ser hora de plantejar algunes les reformes necessàries, a tots els nivells, per redreçar l’economia de l’estat que està en bancarrota?

Més articles

10 COMENTARIS

  1. LES PENSIONS ROMANEN GARANTIDES AMB LES COTITZACIONS MES EL IMPOSTOS SI HI HA DEFICIT. TOT EL DEMES SON ESPECULACIONS INTERESSADES E DIRIGIDES PEL CAPITAL.

  2. Que les exijan a los politicos lo mismo que a los ciudadanos que se jubilan.
    Y que se reduzca la cantidad de politicos a nivel general en España.

  3. Que les exijan a los politicos lo mismo que a los ciudadanos que se jubilan.
    Y que se reduzca la cantidad de politicos a nivel general en España.

  4. Tots els goberns que són dirigits per “pillets”, si “pillets” no es dediquen a res més que no sía el seu propi benestar i el dels seus “parroquians” més propers, en tenim un munt de casos i proves reals. Devant d’aquest desgavell i frau econòmic a que estem sotmesos, amb el vist i plau, primer de la monarquia, segon del poder judicial, tercer del poder gobernamental i continuant amb els partits polítics, autèntic cau de vividors a costa del poble, només nosaltres el “POBLE” en tenim la culpa i som els únics que podem capgirar aquesta pandèmia política que ens xucla la sang. Els nostres vots són l’arma mes poderosa que tenim i si no en som conscients de la força que tenim no tenim altra destí que està sotmesos de per vida als capritxos politics que els importem una “MERDA”.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (III)

A la vista d'algunes crítiques sobre els meus articles, on poso en dubte si Juan Carlos I té o no dret a...

Laura Borràs i el quart poder de l’estat

D'acord amb la votació que s'ha dut a terme al congrés, Laura Borràs haurà de comparèixer davant del Suprem acusada de quatre delictes que li poden...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (II)

Són molts els motius a exposar per creure que no té aquest dret, per molt que ho digui la llei, la constitució o els lletrats...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (I)

La Constitució, en el seu article 56.3, diu que "la persona del rei és inviolable i no estarà subjecta a responsabilitat; els seus actes...

Normalitat a Catalunya, només amb la pandèmia?

La pandèmia declina. La “nova normalitat” exigeix l’adaptació a pautes “anormals” per supervivència personal, familiar, col·lectiva. És l'única “nova normalitat”? En Desenvolupament Organitzacional, els consultors...