19.1 C
Barcelona
Dilluns 18 octubre, 2021

Carta oberta a Pedro Sánchez, president en funcions (II)

Relacionats

És coherent la monarquia? I l’espanyola?

La monarquia castellana, espanyola, és present des de fa segles en la història de Catalunya. No fa falta recordar les seves actuacions....

És lògica la inviolabilitat del cap d’estat?

Amb la notícia de que l’Audiència Nacional arxivarà les causes obertes contra Juan Carlos I, he volgut fer un repàs sobre el...

Ha estat un èxit la convenció del PP?

Depèn naturalment de la premsa que llegeixis o dels audiovisuals que vulguis veure. Per citar alguns exemples l’ABC diu: "Casado anuncia l’inici...

Quina credibilitat tenen Sánchez i la justícia espanyola?

Després del que va succeir a l’illa de Sardenya amb la detenció i posterior posada en llibertat del president Carles Puigdemont, jo...

Tal com vaig dir-li en l’anterior article, tractaré els principals motius que justifiquen el desig de molts catalans de voler la Independència. Aquests són molts i llargs d’explicar. D’inici cal recordar com van anul·lar els drets i les lleis catalanes els guanyadors de la guerra de successió. Guerra que va tenir gran importància, en l’àmbit europeu, a la mort de Carles II de Castella i d’un més que sospitós testament en favor de qui va ser després Felip V.

El Decret de Nova Planta va esborrar, així tal com sona, l’administració catalana, l’ús de la llengua, la moneda pròpia i tot un seguit de lleis i normatives existents ja que, els vencedors van imposar les seves a la força. Tampoc van respectar l’acord signat de capitulació i van exercir una repressió que, tres segles després, encara és la seva forma d’actuar.

1200_1448015681novaplantasobreques

L’actual situació es va iniciar arran de la polèmica sentència del Constitucional respecte a l’estatut ignorant la seva legalitat, ja que, havia estat aprovat pel parlament català i les corts generals de l’estat, a més d’haver-se sotmès i aprovat en referèndum per part de la majoria de poble català. Situació que molts juristes van qualificar de cop d’estat.

Catalunya ha estat el gran motor de l’economia espanyola, però l’administració de l’estat l’ha perjudicat sempre i ha passat del primer al quart lloc econòmicament parlant. El que aporta no ha tingut la compensació justa que es mereix per part de l’administració central, tan si governava el PSOE o el PP. És el conegut dèficit fiscal que Espanya ignora.

En aquests moments la situació que es viu ve determinada pels fets ocorreguts la tardor del 2017, referèndum inclòs, i la resposta per part de l’estat, amb Felip VI amb. El seu conegut “A por ellos“. Cal recordar que un referèndum no és delicte segons el codi penal estanyol, aleshores, quin sentit té jutjar unes persones que l’únic que han fet ha estat complir allò que s’havien compromès en campanya electoral?

Ha demanat l’estat, el rei inclòs, disculpes per les càrregues policials de l’1-O? Per més de mil ferits incloent-hi qui va perdre un ull? Són justificats els 87 milions d’euros per apallissar gent innocent i pacifica? Què en pensa vostè, president en “funcions”?

Un dels grans motius per aquest desig ha sigut i, encara ho és, l’incompliment sistemàtic dels pressupostos en mataria d’infraestructures, carreteres, B-40, estació de l’AVE de Barcelona, el corredor del Mediterrani entre d’altres. Coneix president en “funcions” l’informe recentment publicat per Foment del Treball? Li convindria llegir-lo

Si vol entretenir-se uns minuts, vegi el següent vídeo. Comprovarà el que acabo de dir-li i veurà que tots en ciutadans de l’estat no som iguals, en especial els catalans. No sé què en pensa vostè però li agrairíem una explicació, crec que Catalunya se la mereix sobradament, ja que no s’entén que un territori que aporta el 20% del PIB estatal tingui ferrocarrils similars als existents al tercer món.

Voldria haver finalitzat la meva carta dirigida a vostè però, tot i voler resumir, encara queden motius que li comentaré en una tercera i, espero que última entrega, perquè sàpiga que els catalans tenim motius sobrats per voler ser independents i no ser tractats, en ple segle XXI, com una colònia que és el tracte que rebem del regne d’Espanya.

Més articles

2 COMENTARIS

  1. Està molt ben explicat. Però con que es del tot insoportable el que fan desde sempre, jo parlaria de, frenar, robar, escanyar, reduir, “minoritzar”, sometre, assimilar, no respectar rès de rès quan els hi convé, tampoc les propies lleis, d’abusar descaradament, en definitiva, de genocidi integral, llengua, cultura, identitat, economía i mil possibilitats de creixament com Nació. Es tant greu, que diría que manca, per la nostra part, un llenguatge més potent, més directe, més cru i sintètic, o més punyent en definitiva, que arribi més i millor a tothom, que s’entengui i sobretot que impacti, més d’acord amb fets i situació. Concís, clar i català!!!!

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

És coherent la monarquia? I l’espanyola?

La monarquia castellana, espanyola, és present des de fa segles en la història de Catalunya. No fa falta recordar les seves actuacions....

És lògica la inviolabilitat del cap d’estat?

Amb la notícia de que l’Audiència Nacional arxivarà les causes obertes contra Juan Carlos I, he volgut fer un repàs sobre el...

Volen que el rei emèrit torni a Espanya?

La pregunta és obligada: Qui o quins són els que volen que Juan Carlos torni a Espanya? Les institucions del país? La...

Ha estat un èxit la convenció del PP?

Depèn naturalment de la premsa que llegeixis o dels audiovisuals que vulguis veure. Per citar alguns exemples l’ABC diu: "Casado anuncia l’inici...

Quina credibilitat tenen Casado i el PP?

Aquests dies passats s’ha celebrat la convenció del Partit Popular, segons els col·laboradors de Casado, ha estat un gran èxit i que...