19.7 C
Barcelona
Divendres 24 març, 2023

Carta oberta a Pedro Sánchez, president en funcions (II)

Relacionats

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

Parlem del Catalangate que l’Estat encobreix

Fa gairebé dues setmanes, després d'esclatar el Catalangate, el que resta de la present legislatura comença a trontollar. El PSOE intenta, per tots...

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...

Ara, qui i com protegirà el català?

La irrupció, per dir-ho suaument de la justícia en els plans educatius de l'escola catalana no només pot acabar amb el model...

Tal com vaig dir-li en l’anterior article, tractaré els principals motius que justifiquen el desig de molts catalans de voler la Independència. Aquests són molts i llargs d’explicar. D’inici cal recordar com van anul·lar els drets i les lleis catalanes els guanyadors de la guerra de successió. Guerra que va tenir gran importància, en l’àmbit europeu, a la mort de Carles II de Castella i d’un més que sospitós testament en favor de qui va ser després Felip V.

El Decret de Nova Planta va esborrar, així tal com sona, l’administració catalana, l’ús de la llengua, la moneda pròpia i tot un seguit de lleis i normatives existents ja que, els vencedors van imposar les seves a la força. Tampoc van respectar l’acord signat de capitulació i van exercir una repressió que, tres segles després, encara és la seva forma d’actuar.

1200_1448015681novaplantasobreques

L’actual situació es va iniciar arran de la polèmica sentència del Constitucional respecte a l’estatut ignorant la seva legalitat, ja que, havia estat aprovat pel parlament català i les corts generals de l’estat, a més d’haver-se sotmès i aprovat en referèndum per part de la majoria de poble català. Situació que molts juristes van qualificar de cop d’estat.

Catalunya ha estat el gran motor de l’economia espanyola, però l’administració de l’estat l’ha perjudicat sempre i ha passat del primer al quart lloc econòmicament parlant. El que aporta no ha tingut la compensació justa que es mereix per part de l’administració central, tan si governava el PSOE o el PP. És el conegut dèficit fiscal que Espanya ignora.

En aquests moments la situació que es viu ve determinada pels fets ocorreguts la tardor del 2017, referèndum inclòs, i la resposta per part de l’estat, amb Felip VI amb. El seu conegut “A por ellos“. Cal recordar que un referèndum no és delicte segons el codi penal estanyol, aleshores, quin sentit té jutjar unes persones que l’únic que han fet ha estat complir allò que s’havien compromès en campanya electoral?

Ha demanat l’estat, el rei inclòs, disculpes per les càrregues policials de l’1-O? Per més de mil ferits incloent-hi qui va perdre un ull? Són justificats els 87 milions d’euros per apallissar gent innocent i pacifica? Què en pensa vostè, president en “funcions”?

Un dels grans motius per aquest desig ha sigut i, encara ho és, l’incompliment sistemàtic dels pressupostos en mataria d’infraestructures, carreteres, B-40, estació de l’AVE de Barcelona, el corredor del Mediterrani entre d’altres. Coneix president en “funcions” l’informe recentment publicat per Foment del Treball? Li convindria llegir-lo

Si vol entretenir-se uns minuts, vegi el següent vídeo. Comprovarà el que acabo de dir-li i veurà que tots en ciutadans de l’estat no som iguals, en especial els catalans. No sé què en pensa vostè però li agrairíem una explicació, crec que Catalunya se la mereix sobradament, ja que no s’entén que un territori que aporta el 20% del PIB estatal tingui ferrocarrils similars als existents al tercer món.

Voldria haver finalitzat la meva carta dirigida a vostè però, tot i voler resumir, encara queden motius que li comentaré en una tercera i, espero que última entrega, perquè sàpiga que els catalans tenim motius sobrats per voler ser independents i no ser tractats, en ple segle XXI, com una colònia que és el tracte que rebem del regne d’Espanya.

Més articles

2 COMENTARIS

  1. Està molt ben explicat. Però con que es del tot insoportable el que fan desde sempre, jo parlaria de, frenar, robar, escanyar, reduir, “minoritzar”, sometre, assimilar, no respectar rès de rès quan els hi convé, tampoc les propies lleis, d’abusar descaradament, en definitiva, de genocidi integral, llengua, cultura, identitat, economía i mil possibilitats de creixament com Nació. Es tant greu, que diría que manca, per la nostra part, un llenguatge més potent, més directe, més cru i sintètic, o més punyent en definitiva, que arribi més i millor a tothom, que s’entengui i sobretot que impacti, més d’acord amb fets i situació. Concís, clar i català!!!!

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Com l’estat afavoreix grans empreses com Ferrovial en detriment de les classes treballadores

Davant aquesta responsabilitat administrativa —desconeguda per la gran majoria de la gent—, un es pregunta: L'estat afavoreix a les classes treballadores en general...

Fernández Díaz i la corrupció de l’Estat (cas Kitchen)

Després de Rodrigo Rato i Jaume Matas, condemnats a presó, i Eduardo Zaplana, que va estar en preventiva, Jorge Fernández Díaz podria...

Ferrovial fuig per pagar menys impostos

Sembla impossible que això pugui estar passant. Ferrovial és una de les empreses constructores mes importants de l’estat i, li deu l’èxit...

La infermera i el “puto C1 de catalán”

Una infermera de l'Hospital de la Vall d'Hebron ha criticat en un vídeo que es demani el requisit de català per fer...

Podem parlar sense embuts de la guerra?

En complir-se l'aniversari de la invasió d'Ucraïna per part de Rússia i l'enfrontament que segueix sense solució, tot i la proposta de la Xina. Tots...