20.6 C
Barcelona
Divendres 24 setembre, 2021

Carta oberta a Pedro Sánchez, president en funcions

Relacionats

Què no sabem de l’emèrit rei Juan Carlos?

De cop i volta ens hem assabentat que la fiscalia del suprem sospita de l'emèrit, Juan Carlos de Borbón, de la possibilitat...

Què esperem a Catalunya de la taula de diàleg?

Properament es reunirà, per segon cop, la taula de diàleg entre els governs espanyols i català. Què se’n pot esperar d’aquesta negociació?

Què en pensem de la justícia espanyola?

Aquesta pregunta me l’he plantejat molts cops i no sabria exactament trobar una resposta del tot coherent que reflectís la realitat i el perquè...

Renuncien els joves catalans a un millor futur?

L'Enquesta a la Joventut de Barcelona revela una caiguda en el suport dels joves a la independència de Catalunya. En concret, suposa...

El primer que li vull dir-li és que vostè no em cau bé. Actualment està en funcions, el que no significa que funcioni sinó que ho està de forma provisional abans no formi el seu equip, estableixi un programa de govern i obtingui la confiança del Congrés, la qual cosa sembla no tenir-la molt assegurada, almenys de moment. Més ara que acaba de trencar les negociacions amb Iglesias, el líder de Podemos.

Casualment el vaig veure en el programa dels matins de TVE, on li vaig sentir dient que en Espanya no hi ha presos polítics sinó polítics presos. Resulta curiós que ho digui vostè que, en teoria i com a polític, no hauria de fer determinades declaracions, més encara quan molts catedràtics, observadors internacionals i la mateixa ONU s’han manifestat sobre el particular i qualifiquen de judici polític el que s’ha perpetrat al Suprem.

Vostè parla del 155 com una mesura provocada per l’actuació dels polítics catalans. No està d’acord en la seva aplicació de forma perpètua, com demanen els partits de la dreta espanyola, però només per citar-lo, justament ara, em provoca desconfiança. Diu que confia en la justícia i en la separació de poders de l’estat quan sap perfectament qui i com són nomenats els membres del poder judicial i els tribunals en Espanya. També diu que la crisi de Catalunya pot durar anys abans no es resolgui.

Manifesta que dins la Constitució es pot parlar i negociar-ho tot. Encara no sap que el problema el va iniciar el Constitucional amb la seva sentència sobre l’Estatut? Doncs seria hora que se n’assabentés senyor president en “funcions”. Segons el catedràtic senyor Pérez Royo, va ser el TC el qui va fer un cop d’estat contra Catalunya. Sabria dir-me perquè 25 articles inconstitucionals de l’Estatut són del tot legals i constitucionals en els estatuts valencià i andalús?

Si vostè governa no hi haurà referèndum ni independència de Catalunya. Sap de sobra que dir-ho en un debat electoral, previ a les eleccions, li asseguren un grapat de vots que l’ajudaran a obtenir uns bons resultats. Gràcies a la caverna mediàtica i els mitjans de comunicació afins, el relat de com és i es viu a Catalunya, segons les seves i tergiversades informacions, han creat un odi contra nosaltres que no té res a veure amb la realitat, vostè ho sap president en funcions però no ha fet res per evitar-ho ni desmentir-ho.

Anys enrere vaig anar a Granollers per assistir a una conferència del jutge Santi Vidal on explicava la conversa que havien mantingut amb vostè i el seu equip, quan havent fracassat Rajoy, va intentar presidir el governi espanyol i també va fracassar l’intent. O bé el Jutge Vidal va dir-nos un munt de mentides o el que va explicar -per cert força coherent- buscava el recolzament necessari per obtenir la majoria suficient i ser investit com a president espanyol. Que diferent amb el que ara ens diu senyor en “funcions”. Tot valia per obtenir el suport que necessitava?

https://youtu.be/vj__duv6Ad8

Per cert, vostè recorda que gràcies als independentistes catalans va obtenir la presidència de la qual  ara en gaudeix? Té clar que van apostar per vostè creient que no seria la fotocòpia de Rajoy en el tema català? D’agraïment res en absolut, però els va culpar pel seu rebuig als pressupostos. Va negociar amb ells alguna contrapartida o culpant-los van servir d’excusa per convocar eleccions?

Són moltes les raons per les quals molts ciutadans de Catalunya volem independitzar-nos d’Espanya. Per tant en comprometo a escriure-li una segona carta on li diré, de forma tan resumida com pugui, els motius d’aquests anhels que, si bé reconec són per dignitat i estimació al país, també responen al mal tracte i situació colonial que patim els catalans per part del regne d’Espanya.

Més articles

8 COMENTARIS

  1. Un molt bon resúm del personatge!! Es un fantasma camaleònic. I que Cat. és tractada com una colònia ja ho digué Prim quan era diputat a Ñ., després Cambó, etc., gent no pas indepe. i ara ho venen a dir sesnse voler els empresaris no indep. quan denuncien la situació de les infraestructures ports i aeroports,respecte a Madrid. Perque Ñ no és ni “Una ni Grande ni Libre”. Ni democràtica quan els hi sembla. “Dime de que presumes y te dire de que careces”

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Per a quan està previst renovar el CGPJ?

Ha estat tot un espectacle veure el president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, amb el mandat ja...

Què no sabem de l’emèrit rei Juan Carlos?

De cop i volta ens hem assabentat que la fiscalia del suprem sospita de l'emèrit, Juan Carlos de Borbón, de la possibilitat...

Ada Colau: “El referèndum és una ximpleria”

A hores d'ara, res del que digui l'alcaldessa Colau em pot sorprendre. Ja des del principi va resultar-me molt estrany que, una...

Què esperem a Catalunya de la taula de diàleg?

Properament es reunirà, per segon cop, la taula de diàleg entre els governs espanyols i català. Què se’n pot esperar d’aquesta negociació?

Què en pensem de la justícia espanyola?

Aquesta pregunta me l’he plantejat molts cops i no sabria exactament trobar una resposta del tot coherent que reflectís la realitat i el perquè...