21.1 C
Barcelona
Dilluns 27 setembre, 2021

Cs (Ciutadans) equival a Cabrejats sempre?

Relacionats

Carta oberta a Carlos Carrizosa (Cs)

He escoltat el seu discurs en el debat d'investidura i, com no podia ser d'una altra forma, no m'ha defraudat gens ni...

A Madrid, tot just ara, estan descobrint a VOX?

A la capital del regne d’Espanya no presten gaire interès a segons quins nous partits fins que s’adonen que els hi agraden...

La desfeta política de Ciutadans

Tothom el dóna ja per acabat o vaticina la seva desaparició en poc temps. Què ha fallat? No era un producte de...

Carta oberta a Pedro Sánchez

Vostè és una persona que em defrauda cada cop més. Sàpiga que és president per què no n'hi ha cap de millor...

Ciutadans va néixer a Catalunya i la seva missió era, de bon principi, atacar la immersió del sistema educatiu català, es presentava com un partit socialdemòcrata i liberal però que amb el temps ha esdevingut tot el contrari com demostra la seva actual situació de crisi.

Tant Albert Rivera com Inés Arrimadas, van actuar al parlament, criticant sempre a tort i a dret, qualsevol iniciativa que es plantegés sense oferir cap alternativa a canvi. Desqualificar el govern ha estat sempre la seva raó de ser i d’existir. Deien que defensaven la meitat dels catalans però no van protestar la sentència de l’Estatut, el dèficit fiscal català, el corredor mediterrani o l’incompliment sistemàtic de les obligacions del govern de Madrid respecte a Catalunya

Ara sembla que han perdut el suport que l’Ibex 35 i els mitjans de comunicació li van donar temps enrere. Rivera ha ignorat el consell dels fundadors del partit i la seva obsessió ha estat poder fer el sorpasso al PP i arribar a la Moncloa al preu que sigui, encara que faci un gir a la dreta extrema i pacti amb VOX, fet que li ha costat alguna divisió interna i l’abandó d’alguns membres del partit.

Rivera personalment, i també Ciutadans, han mentit en més d’una ocasió. Recomanaria la lectura de l’article “Ciutadans, polítics honestos o mentiders?” publicat en aquest mitjà. Ara el govern francès ha desmentit a Rivera que havia presumit dient que el president Macron el felicitava pels seus acords amb VOX.

Ciutadans va anunciar, a bombo i platerets, el fixatge de Manuel Valls -exprimer ministre de França- com a cap de cartell del partit a les eleccions municipals a Barcelona. Inicialment li van donar suport però, a poc a poc, es van anar distanciant perquè el francès no estava gaire d’acord que Ciutadans pactés amb VOX, directament o través del PP. Rivera no pactava amb VOX directament per una qüestió d’imatge però no podia enganyar a ningú.

Inés Arrimadas va anunciar el trencament amb Manuel Valls justificant que el motiu havia estat el suport de Valls a Ada Colau que la va convertir en alcaldessa. També va declarar que la Colau i Maragall eren pràcticament el mateix. El motiu de tal decisió l’argumentava en el fet de ser penjada a l’Ajuntament la pancarta reclamant la llibertat dels presos polítics. Valls no va trigar gaire a criticar Ciutadans una posterior roda de premsa.

Rivera, tot i declarar-se liberal i de centre, s’ha posicionat a la dreta on hi ha el PP i VOX. El tema es va iniciar a partir de les eleccions andaluses, on la suma de les dretes foragitava el PSOE i Susana Díaz. La “trampa” va ser el seu acord amb el PP obviant VOX però sense els vots d’aquest no estarien governant en aquella comunitat.

VOX, amb els resultats dels últims comissis, exigeix un pacte a tres i formar part dels governs locals i autonòmics, és a dir, que el seu suport té un preu i Rivera no podrà amagar-se rere el PP com va fer a Andalusia. Ell mateix ha declarat que no vol formar governs amb VOX, per la qual cosa té i tindrà problemes en el futur i li serà difícil mantenir l’etiqueta de liberal i socialdemòcrata de la qual presumia fins no fa gaire.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Fins on arriba l’ego de Rivera? Per aconseguir liderar la dreta espanyola que està disposat a fer? El consideren un partit liberal o una dreta pura i dura?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Carta oberta a Salvador Illa

Senyor Salvador Illa, m'estalvio dir-li "benvolgut", com acostumo a fer sempre, perquè crec que no s'ho mereix. He vist que és llicenciat...

Per a quan està previst renovar el CGPJ?

Ha estat tot un espectacle veure el president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, amb el mandat ja...

Què no sabem de l’emèrit rei Juan Carlos?

De cop i volta ens hem assabentat que la fiscalia del suprem sospita de l'emèrit, Juan Carlos de Borbón, de la possibilitat...

Ada Colau: “El referèndum és una ximpleria”

A hores d'ara, res del que digui l'alcaldessa Colau em pot sorprendre. Ja des del principi va resultar-me molt estrany que, una...

Què esperem a Catalunya de la taula de diàleg?

Properament es reunirà, per segon cop, la taula de diàleg entre els governs espanyols i català. Què se’n pot esperar d’aquesta negociació?