12.4 C
Barcelona
Diumenge 18 abril, 2021

Està immunitzada la societat catalana? Contra què?

Relacionats

Pot Espanya presumir de la seva justícia?

Aquesta és una pregunta que m'he formulat molts cops atenent a diversos fronts i circumstàncies diverses segons els casos, ara bé, un...

L’ONU, el Tribunal de la Haia i l’autodeterminació

Després de l'aplicació del 155 a Catalunya, l'ONU va emetre un comunicat a la web de l'Oficina de l'Alt Comissionat pels Drets...

Quin és el problema real d’Espanya?

Abans que llegeixin aquestes línies els he de confessar que no en sóc pas l'autor. Fa un parell de mesos el vaig...

De què servirà la taula de negociació Catalunya-Espanya?

Fa força temps que es parla d’una taula de negociació entre Catalunya i Espanya. L’objectiu d’aquesta suposada negociació i els possibles temes...

Publicat: “Tiananmen va immunitzar a Xina contra les turbulències”.

Tiananmen. Creixents manifestacions reclamant democràcia. Fa 30 anys. Les autoritats les aixafen amb l’exèrcit, milers de soldats. Una fotografia va donar la volta al món. Un manifestant va detenir  una columna de tancs. No se sap gens d’ell. Milers de víctimes. Les autoritats xineses diuen que aquell acte d’autoritat “va immunitzar” la Xina contra les turbulències. La Xina és avui una potència mundial que practica un capitalisme salvatge però no hi ha hagut més reaccions multitudinàries. Davant la democràcia: Repressió! És digne?

1212486531_extras_ladillos_1_0

Inspira aquest model a l’Estat espanyol?

Catalunya. Davant la inconstitucional retallada del segon estatut la societat catalana va reaccionar amb pacífiques manifestacions multitudinàries. Successives eleccions van portar majoria independentista al parlament català. Referèndum prohibit pel Tribunal Constitucional i reprimit violentament per la policia nacional i la guàrdia civil davant pacífics votants. No va acabar aquí. S’empresona als líders democràticament triats. Hi ha molts imputats pendents de judici. El que és a punt d’acabar s’allunya del que, segons premsa europea, són “les bones pràctiques judicials en un estat democràtic”.

20190214-636857407631560889_9309613_20190215121215

Les peticions de condemna són “draconianes” qualifica un mitjà europeu. Es correspon amb el que només és “desobediència” al TC quan els governs espanyols l’han desobeït reiteradament? No. Curiosa coincidència! Es podia imitar a Canadà o Regne Unit. S’imita a la Xina comunista. Davant la democràcia: Repressió! Es tracta, potser, “d’immunitzar” a la societat catalana amb dignitat democràtica perquè no torni a generar “turbulències” com a la Xina?

Cargas-Sardenya-Diputacio-Ramon-Llull_EDIIMA20171001_0193_20

Contra què està ja immunitzada la societat catalana dependentista?

Immunitzar, definició: “Fer a les persones resistents a la influència d’alguna cosa”. S’utilitza per evitar un mal. A Catalunya, l’estat l’aplica, o intenta, per evitar que “tots” els seus habitants gaudeixin de béns: Democràcia real, benestar que mereixen pel que generen, practicar una justícia social avançada, ser protagonistes i gestors dels seus propis recursos i destinació, viure en llibertat, defensar la pròpia identitat.  És el que pretén la independència. Però encara hi ha partits i votants a Catalunya “immunitzats” davant aquesta benefactora influència.

_foto3275638_6bf92810 (1)

Suporten, sense dolors ni queixes, clars danys: explotació econòmica que obliga a retallades en sanitat, educació; atencions socials; incompliments constants per part de l’estat espanyol, viure en una pseudodemocràcia creixent que  priva de llibertat, no respecta les obligacions de la constitució, estatuts. No hi ha un sol estament de l’estat espanyol equiparable als de les millors democràcies i països avançats. Ho admeten tot. No protesten de res. És digne aquest nivell d’immunització davant valors tan importants per a ells i les seves famílies?

Contra què vol immunitzar l’Estat a la societat independentista?

2018112914544037273 (1)

La llista de “danys” que genera el reiterat incompliment de l’estat espanyol amb “tots” els habitants de Catalunya és llarga i demostrada. La societat amb dignitat democràtica ha “reaccionat” però el càstig ha estat molt desproporcionat. No hi ha propostes de solució. Només jutges, presos polítics, intervenció de Catalunya que està, fins i tot, sense estatut propi. Amenaces de més 155. Catalunya segueix intervinguda. Amb la por, la repressió,  judicis injusts i la presó, vol immunitzar l’estat al creixent nombre d’independentistes per evitar noves reaccions democràtiques?

Què ha de fer un votant amb dignitat democràtica a Catalunya? Què és coherent?

perladignitat4 500px

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Espanya ha perjudicat Catalunya al llarg del temps

Després de la guerra dels Trenta Anys, que a Espanya li va suposar la pèrdua de Flandes, l’Alsàcia i  la Lorena, després...

La justícia a Espanya continua fent diferències

Fa dues setmanes vaig publicar en aquest mitjà l'article titulat "La Justícia no és igual per a tothom". El mateix el vaig publicar a Diario16,...

Els abusos dels drets humans a Espanya

No només el Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides, el Ministre d'Afers exteriors...

Pot Espanya presumir de la seva justícia?

Aquesta és una pregunta que m'he formulat molts cops atenent a diversos fronts i circumstàncies diverses segons els casos, ara bé, un...

L’ONU, el Tribunal de la Haia i l’autodeterminació

Després de l'aplicació del 155 a Catalunya, l'ONU va emetre un comunicat a la web de l'Oficina de l'Alt Comissionat pels Drets...