19.2 C
Barcelona
Divendres 24 setembre, 2021

Està immunitzada la societat catalana? Contra què?

Relacionats

Ada Colau: “El referèndum és una ximpleria”

A hores d'ara, res del que digui l'alcaldessa Colau em pot sorprendre. Ja des del principi va resultar-me molt estrany que, una...

És realment Espanya un estat de dret?

Aquesta és una pregunta que cada cop es planteja més gent. Llegint la premsa sovint ens trobem amb notícies que ens fan...

Opinem o ens opinen?

El castigo fue útil en el pasado y ahora lo es el perdón.Pedro Sánchez Què opina el lector sobre...

Qui assegura millor les pensions, Espanya o Catalunya?

Titulars de premsa apareguts regularment El Plural: “Nueva protesta en Madrid contra la reforma de pensiones”.La Vanguardia: “Miles...

Publicat: “Tiananmen va immunitzar a Xina contra les turbulències”.

Tiananmen. Creixents manifestacions reclamant democràcia. Fa 30 anys. Les autoritats les aixafen amb l’exèrcit, milers de soldats. Una fotografia va donar la volta al món. Un manifestant va detenir  una columna de tancs. No se sap gens d’ell. Milers de víctimes. Les autoritats xineses diuen que aquell acte d’autoritat “va immunitzar” la Xina contra les turbulències. La Xina és avui una potència mundial que practica un capitalisme salvatge però no hi ha hagut més reaccions multitudinàries. Davant la democràcia: Repressió! És digne?

1212486531_extras_ladillos_1_0

Inspira aquest model a l’Estat espanyol?

Catalunya. Davant la inconstitucional retallada del segon estatut la societat catalana va reaccionar amb pacífiques manifestacions multitudinàries. Successives eleccions van portar majoria independentista al parlament català. Referèndum prohibit pel Tribunal Constitucional i reprimit violentament per la policia nacional i la guàrdia civil davant pacífics votants. No va acabar aquí. S’empresona als líders democràticament triats. Hi ha molts imputats pendents de judici. El que és a punt d’acabar s’allunya del que, segons premsa europea, són “les bones pràctiques judicials en un estat democràtic”.

20190214-636857407631560889_9309613_20190215121215

Les peticions de condemna són “draconianes” qualifica un mitjà europeu. Es correspon amb el que només és “desobediència” al TC quan els governs espanyols l’han desobeït reiteradament? No. Curiosa coincidència! Es podia imitar a Canadà o Regne Unit. S’imita a la Xina comunista. Davant la democràcia: Repressió! Es tracta, potser, “d’immunitzar” a la societat catalana amb dignitat democràtica perquè no torni a generar “turbulències” com a la Xina?

Cargas-Sardenya-Diputacio-Ramon-Llull_EDIIMA20171001_0193_20

Contra què està ja immunitzada la societat catalana dependentista?

Immunitzar, definició: “Fer a les persones resistents a la influència d’alguna cosa”. S’utilitza per evitar un mal. A Catalunya, l’estat l’aplica, o intenta, per evitar que “tots” els seus habitants gaudeixin de béns: Democràcia real, benestar que mereixen pel que generen, practicar una justícia social avançada, ser protagonistes i gestors dels seus propis recursos i destinació, viure en llibertat, defensar la pròpia identitat.  És el que pretén la independència. Però encara hi ha partits i votants a Catalunya “immunitzats” davant aquesta benefactora influència.

_foto3275638_6bf92810 (1)

Suporten, sense dolors ni queixes, clars danys: explotació econòmica que obliga a retallades en sanitat, educació; atencions socials; incompliments constants per part de l’estat espanyol, viure en una pseudodemocràcia creixent que  priva de llibertat, no respecta les obligacions de la constitució, estatuts. No hi ha un sol estament de l’estat espanyol equiparable als de les millors democràcies i països avançats. Ho admeten tot. No protesten de res. És digne aquest nivell d’immunització davant valors tan importants per a ells i les seves famílies?

Contra què vol immunitzar l’Estat a la societat independentista?

2018112914544037273 (1)

La llista de “danys” que genera el reiterat incompliment de l’estat espanyol amb “tots” els habitants de Catalunya és llarga i demostrada. La societat amb dignitat democràtica ha “reaccionat” però el càstig ha estat molt desproporcionat. No hi ha propostes de solució. Només jutges, presos polítics, intervenció de Catalunya que està, fins i tot, sense estatut propi. Amenaces de més 155. Catalunya segueix intervinguda. Amb la por, la repressió,  judicis injusts i la presó, vol immunitzar l’estat al creixent nombre d’independentistes per evitar noves reaccions democràtiques?

Què ha de fer un votant amb dignitat democràtica a Catalunya? Què és coherent?

perladignitat4 500px

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Per a quan està previst renovar el CGPJ?

Ha estat tot un espectacle veure el president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, amb el mandat ja...

Què no sabem de l’emèrit rei Juan Carlos?

De cop i volta ens hem assabentat que la fiscalia del suprem sospita de l'emèrit, Juan Carlos de Borbón, de la possibilitat...

Ada Colau: “El referèndum és una ximpleria”

A hores d'ara, res del que digui l'alcaldessa Colau em pot sorprendre. Ja des del principi va resultar-me molt estrany que, una...

Què esperem a Catalunya de la taula de diàleg?

Properament es reunirà, per segon cop, la taula de diàleg entre els governs espanyols i català. Què se’n pot esperar d’aquesta negociació?

Què en pensem de la justícia espanyola?

Aquesta pregunta me l’he plantejat molts cops i no sabria exactament trobar una resposta del tot coherent que reflectís la realitat i el perquè...