22.7 C
Barcelona
Dissabte 19 setembre, 2020

Està immunitzada la societat catalana? Contra què?

Relacionats

Per què vol ser independent Catalunya? (IX/XI)

Perquè Espanya actua com a estat judicial, policial. Motius comentats, per… Defensar la nostra història...

Per què vol ser independent Catalunya? (VIII/XI)

Per a preservar la seva identitat, cultura, llengua. L'independentisme uneix un altre motiu als 7 anteriors, per…

Per què vol ser independent Catalunya? (VII/XI)

Perquè Espanya tracta a Catalunya com una colònia. Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma...

Per què vol ser independent Catalunya? (V/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució... Per a viure en veritable democràcia. A...

Publicat: “Tiananmen va immunitzar a Xina contra les turbulències”.

Tiananmen. Creixents manifestacions reclamant democràcia. Fa 30 anys. Les autoritats les aixafen amb l’exèrcit, milers de soldats. Una fotografia va donar la volta al món. Un manifestant va detenir  una columna de tancs. No se sap gens d’ell. Milers de víctimes. Les autoritats xineses diuen que aquell acte d’autoritat “va immunitzar” la Xina contra les turbulències. La Xina és avui una potència mundial que practica un capitalisme salvatge però no hi ha hagut més reaccions multitudinàries. Davant la democràcia: Repressió! És digne?

1212486531_extras_ladillos_1_0

Inspira aquest model a l’Estat espanyol?

Catalunya. Davant la inconstitucional retallada del segon estatut la societat catalana va reaccionar amb pacífiques manifestacions multitudinàries. Successives eleccions van portar majoria independentista al parlament català. Referèndum prohibit pel Tribunal Constitucional i reprimit violentament per la policia nacional i la guàrdia civil davant pacífics votants. No va acabar aquí. S’empresona als líders democràticament triats. Hi ha molts imputats pendents de judici. El que és a punt d’acabar s’allunya del que, segons premsa europea, són “les bones pràctiques judicials en un estat democràtic”.

20190214-636857407631560889_9309613_20190215121215

Les peticions de condemna són “draconianes” qualifica un mitjà europeu. Es correspon amb el que només és “desobediència” al TC quan els governs espanyols l’han desobeït reiteradament? No. Curiosa coincidència! Es podia imitar a Canadà o Regne Unit. S’imita a la Xina comunista. Davant la democràcia: Repressió! Es tracta, potser, “d’immunitzar” a la societat catalana amb dignitat democràtica perquè no torni a generar “turbulències” com a la Xina?

Cargas-Sardenya-Diputacio-Ramon-Llull_EDIIMA20171001_0193_20

Contra què està ja immunitzada la societat catalana dependentista?

Immunitzar, definició: “Fer a les persones resistents a la influència d’alguna cosa”. S’utilitza per evitar un mal. A Catalunya, l’estat l’aplica, o intenta, per evitar que “tots” els seus habitants gaudeixin de béns: Democràcia real, benestar que mereixen pel que generen, practicar una justícia social avançada, ser protagonistes i gestors dels seus propis recursos i destinació, viure en llibertat, defensar la pròpia identitat.  És el que pretén la independència. Però encara hi ha partits i votants a Catalunya “immunitzats” davant aquesta benefactora influència.

_foto3275638_6bf92810 (1)

Suporten, sense dolors ni queixes, clars danys: explotació econòmica que obliga a retallades en sanitat, educació; atencions socials; incompliments constants per part de l’estat espanyol, viure en una pseudodemocràcia creixent que  priva de llibertat, no respecta les obligacions de la constitució, estatuts. No hi ha un sol estament de l’estat espanyol equiparable als de les millors democràcies i països avançats. Ho admeten tot. No protesten de res. És digne aquest nivell d’immunització davant valors tan importants per a ells i les seves famílies?

Contra què vol immunitzar l’Estat a la societat independentista?

2018112914544037273 (1)

La llista de “danys” que genera el reiterat incompliment de l’estat espanyol amb “tots” els habitants de Catalunya és llarga i demostrada. La societat amb dignitat democràtica ha “reaccionat” però el càstig ha estat molt desproporcionat. No hi ha propostes de solució. Només jutges, presos polítics, intervenció de Catalunya que està, fins i tot, sense estatut propi. Amenaces de més 155. Catalunya segueix intervinguda. Amb la por, la repressió,  judicis injusts i la presó, vol immunitzar l’estat al creixent nombre d’independentistes per evitar noves reaccions democràtiques?

Què ha de fer un votant amb dignitat democràtica a Catalunya? Què és coherent?

perladignitat4 500px

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

És Pablo Casado el gran líder del PP?

Aquesta pregunta l'haurien de respondre els afiliats al partit en primera instància i després que fos corroborada pels votants quan siguin cridats...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (II)

Dues setmanes després del manifest de suport al rei emèrit, Rodolfo Martin Villa ha rebut el mateix per part de tots els expresidents vius, sense excepció i per...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...

Per què vol ser independent Catalunya? (XI/XI)

El primer bé de les nacions resideix en la seva independència i en la seva existència política. Per als...