23.3 C
Barcelona
Dilluns 6 juliol, 2020

Està immunitzada la societat catalana? Contra què?

Relacionats

Reconstrucció? No, redisseny total de Catalunya!

Recorden el conte del "rei nu"? Segons els seus sastres, li van confeccionar una roba tan extraordinària que només els idiotes no la veurien....

És digne ser còmplice de l’opressor?

L'opressor no seria tan fort si no tingués còmplices entre els propis oprimits Simone de Beauvoir Diccionari: "Accions i conseqüències d'oprimir, pressionar, sotmetre a un ésser humà...

Què esperem de la taula de negociació?

Aquesta pregunta té moltes possibles respostes, el que voldríem i el que malauradament no rebrem; el que seria just i lògic rebre i el...

Una part de Catalunya ha parlat a Perpinyà

Com molt bé diu un missatge que corre per les xarxes socials, els que tenim una certa edat hem anat a Perpinyà a comprar...

Publicat: “Tiananmen va immunitzar a Xina contra les turbulències”.

Tiananmen. Creixents manifestacions reclamant democràcia. Fa 30 anys. Les autoritats les aixafen amb l’exèrcit, milers de soldats. Una fotografia va donar la volta al món. Un manifestant va detenir  una columna de tancs. No se sap gens d’ell. Milers de víctimes. Les autoritats xineses diuen que aquell acte d’autoritat “va immunitzar” la Xina contra les turbulències. La Xina és avui una potència mundial que practica un capitalisme salvatge però no hi ha hagut més reaccions multitudinàries. Davant la democràcia: Repressió! És digne?

1212486531_extras_ladillos_1_0

Inspira aquest model a l’Estat espanyol?

Catalunya. Davant la inconstitucional retallada del segon estatut la societat catalana va reaccionar amb pacífiques manifestacions multitudinàries. Successives eleccions van portar majoria independentista al parlament català. Referèndum prohibit pel Tribunal Constitucional i reprimit violentament per la policia nacional i la guàrdia civil davant pacífics votants. No va acabar aquí. S’empresona als líders democràticament triats. Hi ha molts imputats pendents de judici. El que és a punt d’acabar s’allunya del que, segons premsa europea, són “les bones pràctiques judicials en un estat democràtic”.

20190214-636857407631560889_9309613_20190215121215

Les peticions de condemna són “draconianes” qualifica un mitjà europeu. Es correspon amb el que només és “desobediència” al TC quan els governs espanyols l’han desobeït reiteradament? No. Curiosa coincidència! Es podia imitar a Canadà o Regne Unit. S’imita a la Xina comunista. Davant la democràcia: Repressió! Es tracta, potser, “d’immunitzar” a la societat catalana amb dignitat democràtica perquè no torni a generar “turbulències” com a la Xina?

Cargas-Sardenya-Diputacio-Ramon-Llull_EDIIMA20171001_0193_20

Contra què està ja immunitzada la societat catalana dependentista?

Immunitzar, definició: “Fer a les persones resistents a la influència d’alguna cosa”. S’utilitza per evitar un mal. A Catalunya, l’estat l’aplica, o intenta, per evitar que “tots” els seus habitants gaudeixin de béns: Democràcia real, benestar que mereixen pel que generen, practicar una justícia social avançada, ser protagonistes i gestors dels seus propis recursos i destinació, viure en llibertat, defensar la pròpia identitat.  És el que pretén la independència. Però encara hi ha partits i votants a Catalunya “immunitzats” davant aquesta benefactora influència.

_foto3275638_6bf92810 (1)

Suporten, sense dolors ni queixes, clars danys: explotació econòmica que obliga a retallades en sanitat, educació; atencions socials; incompliments constants per part de l’estat espanyol, viure en una pseudodemocràcia creixent que  priva de llibertat, no respecta les obligacions de la constitució, estatuts. No hi ha un sol estament de l’estat espanyol equiparable als de les millors democràcies i països avançats. Ho admeten tot. No protesten de res. És digne aquest nivell d’immunització davant valors tan importants per a ells i les seves famílies?

Contra què vol immunitzar l’Estat a la societat independentista?

2018112914544037273 (1)

La llista de “danys” que genera el reiterat incompliment de l’estat espanyol amb “tots” els habitants de Catalunya és llarga i demostrada. La societat amb dignitat democràtica ha “reaccionat” però el càstig ha estat molt desproporcionat. No hi ha propostes de solució. Només jutges, presos polítics, intervenció de Catalunya que està, fins i tot, sense estatut propi. Amenaces de més 155. Catalunya segueix intervinguda. Amb la por, la repressió,  judicis injusts i la presó, vol immunitzar l’estat al creixent nombre d’independentistes per evitar noves reaccions democràtiques?

Què ha de fer un votant amb dignitat democràtica a Catalunya? Què és coherent?

perladignitat4 500px

- Anunci -

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Laura Borràs i el quart poder de l’estat

D'acord amb la votació que s'ha dut a terme al congrés, Laura Borràs haurà de comparèixer davant del Suprem acusada de quatre delictes que li poden...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (II)

Són molts els motius a exposar per creure que no té aquest dret, per molt que ho digui la llei, la constitució o els lletrats...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (I)

La Constitució, en el seu article 56.3, diu que "la persona del rei és inviolable i no estarà subjecta a responsabilitat; els seus actes...

Normalitat a Catalunya, només amb la pandèmia?

La pandèmia declina. La “nova normalitat” exigeix l’adaptació a pautes “anormals” per supervivència personal, familiar, col·lectiva. És l'única “nova normalitat”? En Desenvolupament Organitzacional, els consultors...

Diego Pérez de los Cobos i la Guàrdia Civil

Ha esclatat la guerra en la Guàrdia Civil. Primer va ser destituït el coronel Diego Pérez dels Cobos, el que va provocar la dimissió del...