25.1 C
Barcelona
Dissabte 10 juny, 2023

Jordi Cuixart no està sol ni ho estarà

Relacionats

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

De què es desentenen ERC i la CUP?

Publicat: "Esquerra i la CUP es desentenen del projecte 'Consell per la República'". Què és el Consell? Viquipèdia: “Organització privada que busca...

Ada Colau: “El referèndum és una ximpleria”

A hores d'ara, res del que digui l'alcaldessa Colau em pot sorprendre. Ja des del principi va resultar-me molt estrany que, una...

Massa gran teatre per a tan mal actor

La setmana anterior Pedro Sánchez va venir a Barcelona a fer una representació teatral on, a través d'un monòleg, va demostrar que...

El que diem de Jordi Cuixart també és vàlid per a tots els presoners acusats en el judici del procés que es du a terme en el tribunal Suprem a Madrid. A hores d’ara, la quasi totalitat de catalans estem convençuts que aquest judici és una farsa, opinió compartida per molts dels ciutadans espanyols veritablement demòcrates.

Cuixart va declarar en el judici i, no sols va ser molt honest en la seva declaració, sinó que va deixar constància del moviment pacífic que en tot moment va presidir va la seva actuació i la del poble català. El tribunal que el jutja ho sap de sobres igual que la fiscalia que no pot demostrar els delictes que se l’imputen i que, en les acaballes del judici, segueix mantenint els càrrecs inicials. No importa la veritat, es tracta d’una venjança en tota regla.

A l’Estat espanyol hi ha seriosos dubtes pel que fa a la separació de poders, en especial, entre el poder judicial i el poder executiu, de fet, són les corts espanyoles les que anomenen els jutges i tribunals del país. On s’ha vist que un problema de caràcter polític l’executiu no el resolgui, l’enviï a la judicatura i aquesta no el retorni declarant que no és cosa seva?

A sobre, la justícia no admet determinades proves, no permet l’assistència dels observadors internacionals, ignora les decisions de tribunals estrangers, així com els informes d’experts de Scotland Yard, activistes en drets humans o premis Nobel de la Pau. El tracte diferent als testimonis de l’acusació comparats amb els de la defensa no és com a mínim sospitós?

El cas concret de Jordi Cuixart ha provocat internacionalment rebuig per part de nombroses associacions que han criticat el seu empresonament i, el judici en general, considerant que els seus drets civils fonamentals, han estat vulnerats cosa que, ha estat denunciat per part de l’ONU en un informe d’aquesta última setmana.

Resulta, si més no curiós, que cada cop que associacions de drets humans, observadors internacionals o resolucions judicials resulten contràries al que vol la judicatura espanyola, aquesta no sols no hi està d’acord sinó que les menysté i les critica obertament, només ella té la veritat absoluta. L’informe de l’ONU ha estat durament criticat per govern “democràtic” espanyol que, a més a més, ha demanat que substitueixen a dos membres del grup que ha elaborat l’informe.

S’han afanyat a dir que l’informe en qüestió no és vinculant i, per tant, no duran a terme la posada en llibertat que es sol·licita. Espanya va signar els protocols de les Nacions Unides però, un cop més, se’ls passen pel forro si no els agrada. Tampoc no sembla importar-los gaire el seu prestigi internacional, ja de per si molt malmès a hores d’ara.

Irene Lozano, actual secretaria d’estat i responsable d’España Global, havia defensat, com poden comprovar, en el vídeo, l’obligatorietat de complir les resolucions dictaminades pel grup de treball de les Nacions Unides. Una mostra més, una altra, de la gran democràcia espanyola i el seu estat de dret que tant pregonen.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Encara confien en la justícia d’aquest país? Es pot confiar en la separació de poders de l’estat? Creuen sincerament que el judici al procés serà just o la sentència (condemnatòria) no escrita ja està presa?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Ciutadans hibernació i Arrimadas dimissió

En menys de 48 hores, les dues notícies van ser capçalera en moltíssims mitjans de comunicació i, evidentment vaig escriure dos articles...

Inés Arrimadas (Cs) abandona la política

Inés Arrimadas García és una advocada i expolítica espanyola. Va ser presidenta de Ciudadanos de 2020 a 2023, i diputada en el Congrés dels Diputats per Barcelona des...

Es prega una oració per l’ànima de Ciudadanos

Si donem un cop d'ull a la història de Ciudadanos, en poc més de quatre anys, observarem que de ser tercera força del Congrés de diputats...

El racisme i el cas de Vinícius Júnior

La lluita contra el racisme no admet excepcions. Ni la mala educació ni el comportament provocador d'algú són eximents, ni tampoc atenuants....

La independència, un punt de vista diferent

Des que vaig accedir a la jubilació, un dels meus entreteniments ha estat la lectura i sobretot escriure, cosa que sempre m'ha agradat. La...