23.5 C
Barcelona
Divendres 18 setembre, 2020

Què votarem realment el 26-M? Ens representaran i beneficiaran o…

Relacionats

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...

Per què vol ser independent Catalunya? (XI/XI)

El primer bé de les nacions resideix en la seva independència i en la seva existència política. Per als...

Per què vol ser independent Catalunya? (X/XI)

Per passar de ser nació sense estat a estat lliure i pròsper! Motius comentats, per…

Per què vol ser independent Catalunya? (VIII/XI)

Per a preservar la seva identitat, cultura, llengua. L'independentisme uneix un altre motiu als 7 anteriors, per…

A qui confiaríem la cura de la nostra casa, barri, poble, durant els propers 4 anys o futur? A qui “la nostra veu” a Europa? Exactament això és el que votarem el 26-M. Fins a on arribarà “l’efecte” de cada vot?

Qui ens ha representat més i millor a nivell local?

calderon-promesas--644x362

Moment de “balanç”. Quines “promeses” van fer-se realitat? Tota comparació precisa d’un referent. Utilitzem: Democràcia real, benestar pel que es genera, llibertat, justícia social, identitat, “dignitat”. Sota aquestes premisses: Quins resultats ofereixen els qui ara esgoten el seu mandat? Positius? Podem tornar a confiar! Negatius? Qui pot donar la millor resposta?

Aquests valors estan condicionats, determinats pels partits. Quins, ens han defensat i representat a nosaltres? Qui han representat “a l’estat, els seus partits” en perjudici que gaudim d’aquests valors? Si ens enfoquem en ells com el millor per tots Qui, quin partit, és digne, coherent, per encomanar-li la consecució dels mateixos en la nostra vida ordinària?

Només s’interpretarà a nivell local? Hi ha altres “lectures”?

“Independència o dependència”. De què ha servit votar en municipals a partits de clara dependència de partits espanyols? Han aconseguit que l’estat compleixi els seus compromisos, inversions, facilitats recursos per a sanitat, educació, infraestructures? O han callat, submisos, obedients? Qui, de debò, s’enfronta als qui impedeixen que els habitants de Catalunya, “tots” puguin gaudir en les seves localitats, del benestar, recursos, que mereixen pel que aporten?

Les proves són molt evidents. El vot municipal arriba més lluny en els seus efectes: Es “quantificarà” quants són partidaris dels beneficis de la “independència” i quants, encara, es conformen i accepten els perjudicis clars i evidents de la “dependència”. Pot, deuria, ser un referèndum! Es quantificarà. En les municipals què és coherent i digne votar? Ajuntaments independentistes o dependents, submisos?

Lectura “republicana” del 12 d’abril de 1931. Els resultats de les eleccions municipals a Espanya provoquen l’exili d’Alfonso XIII i la posterior proclamació de la Segona República. Quin efecte tindria una majoria “republicana” en les municipals actuals? Hi ha partits que es diuen republicans però la seva actuació dóna suport a clarament una monarquia més que qüestionada. Optar per un partit republicà o monàrquic serà quantificat! Quina opció és  més coherent, digna, amb els valors d’una veritable democràcia, llibertat? Republicana o monàrquica?

oriol-junqueras-carles-puigdemont-palau-generalitat-una-imagen-octubre-del-2017-1557762270125

I per a Europa? Estem davant una situació “anormal”. Podem enviar un doble missatge a Europa. Qualitatiu: Triar els candidats exiliats o afectats per motius polítics: Dignitat democràtica! Quantitatiu, els vots independentistes. Europa veurà si Catalunya vol gaudir dels beneficis de la independència o patir els perjudicis de la dependència?

Eleccions municipals, molt més que triar un “alcalde”. Europees, molt més que triar “parlamentaris europeus”.

Des de la coherència, dignitat democràtica, què hem de votar?

perladignitat4 500px

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

És Pablo Casado el gran líder del PP?

Aquesta pregunta l'haurien de respondre els afiliats al partit en primera instància i després que fos corroborada pels votants quan siguin cridats...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (II)

Dues setmanes després del manifest de suport al rei emèrit, Rodolfo Martin Villa ha rebut el mateix per part de tots els expresidents vius, sense excepció i per...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...

Per què vol ser independent Catalunya? (XI/XI)

El primer bé de les nacions resideix en la seva independència i en la seva existència política. Per als...