23.3 C
Barcelona
Dissabte 4 juliol, 2020

Què votarem realment el 26-M? Ens representaran i beneficiaran o…

Relacionats

Normalitat a Catalunya, només amb la pandèmia?

La pandèmia declina. La “nova normalitat” exigeix l’adaptació a pautes “anormals” per supervivència personal, familiar, col·lectiva. És l'única “nova normalitat”? En Desenvolupament Organitzacional, els consultors...

Reconstrucció? No, redisseny total de Catalunya!

Recorden el conte del "rei nu"? Segons els seus sastres, li van confeccionar una roba tan extraordinària que només els idiotes no la veurien....

Per què dubtem de la justícia espanyola?

Varis són els motius començant per la més que dubtosa separació de poders de l'estat. Només amb veure la forma en què són triats...

El tancament de Nissan a Catalunya

Un fet és inqüestionable: davant les multinacionals o tens instruments d'Estat o estàs cuit. Dic això perquè s'està estenent entre els portaveus de l'estat...

A qui confiaríem la cura de la nostra casa, barri, poble, durant els propers 4 anys o futur? A qui “la nostra veu” a Europa? Exactament això és el que votarem el 26-M. Fins a on arribarà “l’efecte” de cada vot?

Qui ens ha representat més i millor a nivell local?

calderon-promesas--644x362

Moment de “balanç”. Quines “promeses” van fer-se realitat? Tota comparació precisa d’un referent. Utilitzem: Democràcia real, benestar pel que es genera, llibertat, justícia social, identitat, “dignitat”. Sota aquestes premisses: Quins resultats ofereixen els qui ara esgoten el seu mandat? Positius? Podem tornar a confiar! Negatius? Qui pot donar la millor resposta?

Aquests valors estan condicionats, determinats pels partits. Quins, ens han defensat i representat a nosaltres? Qui han representat “a l’estat, els seus partits” en perjudici que gaudim d’aquests valors? Si ens enfoquem en ells com el millor per tots Qui, quin partit, és digne, coherent, per encomanar-li la consecució dels mateixos en la nostra vida ordinària?

Només s’interpretarà a nivell local? Hi ha altres “lectures”?

“Independència o dependència”. De què ha servit votar en municipals a partits de clara dependència de partits espanyols? Han aconseguit que l’estat compleixi els seus compromisos, inversions, facilitats recursos per a sanitat, educació, infraestructures? O han callat, submisos, obedients? Qui, de debò, s’enfronta als qui impedeixen que els habitants de Catalunya, “tots” puguin gaudir en les seves localitats, del benestar, recursos, que mereixen pel que aporten?

Les proves són molt evidents. El vot municipal arriba més lluny en els seus efectes: Es “quantificarà” quants són partidaris dels beneficis de la “independència” i quants, encara, es conformen i accepten els perjudicis clars i evidents de la “dependència”. Pot, deuria, ser un referèndum! Es quantificarà. En les municipals què és coherent i digne votar? Ajuntaments independentistes o dependents, submisos?

Lectura “republicana” del 12 d’abril de 1931. Els resultats de les eleccions municipals a Espanya provoquen l’exili d’Alfonso XIII i la posterior proclamació de la Segona República. Quin efecte tindria una majoria “republicana” en les municipals actuals? Hi ha partits que es diuen republicans però la seva actuació dóna suport a clarament una monarquia més que qüestionada. Optar per un partit republicà o monàrquic serà quantificat! Quina opció és  més coherent, digna, amb els valors d’una veritable democràcia, llibertat? Republicana o monàrquica?

oriol-junqueras-carles-puigdemont-palau-generalitat-una-imagen-octubre-del-2017-1557762270125

I per a Europa? Estem davant una situació “anormal”. Podem enviar un doble missatge a Europa. Qualitatiu: Triar els candidats exiliats o afectats per motius polítics: Dignitat democràtica! Quantitatiu, els vots independentistes. Europa veurà si Catalunya vol gaudir dels beneficis de la independència o patir els perjudicis de la dependència?

Eleccions municipals, molt més que triar un “alcalde”. Europees, molt més que triar “parlamentaris europeus”.

Des de la coherència, dignitat democràtica, què hem de votar?

perladignitat4 500px

- Anunci -

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

- Anunci -

Últims articles

Laura Borràs i el quart poder de l’estat

D'acord amb la votació que s'ha dut a terme al congrés, Laura Borràs haurà de comparèixer davant del Suprem acusada de quatre delictes que li poden...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (II)

Són molts els motius a exposar per creure que no té aquest dret, per molt que ho digui la llei, la constitució o els lletrats...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (I)

La Constitució, en el seu article 56.3, diu que "la persona del rei és inviolable i no estarà subjecta a responsabilitat; els seus actes...

Normalitat a Catalunya, només amb la pandèmia?

La pandèmia declina. La “nova normalitat” exigeix l’adaptació a pautes “anormals” per supervivència personal, familiar, col·lectiva. És l'única “nova normalitat”? En Desenvolupament Organitzacional, els consultors...

Diego Pérez de los Cobos i la Guàrdia Civil

Ha esclatat la guerra en la Guàrdia Civil. Primer va ser destituït el coronel Diego Pérez dels Cobos, el que va provocar la dimissió del...