19.7 C
Barcelona
Divendres 24 març, 2023

La justícia espanyola és un “cachondeo”?

Relacionats

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

Parlem del Catalangate que l’Estat encobreix

Fa gairebé dues setmanes, després d'esclatar el Catalangate, el que resta de la present legislatura comença a trontollar. El PSOE intenta, per tots...

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...

Ara, qui i com protegirà el català?

La irrupció, per dir-ho suaument de la justícia en els plans educatius de l'escola catalana no només pot acabar amb el model...

Amb aquesta frase,sense l’interrogant, el polític andalús, Pedro Pacheco, fou condemnat a dos mesos d’arrest i sis anys d’inhabilitació. Va ser llavors quan una majoria d’espanyols va descobrir la paraula “presumpte” i que en el cas d’haver-la utilitzat correctament, no hagués tingut aquella condemna.

La paraula cachondeo típicament andalusa equivaldria en català, segons diccionari, a conya, befa, broma, desgavell o desori. No sóc expert en llengua, per la qual cosa no sé quina seria l’expressió més adient per qualificar que en penso de la justícia espanyola a la vista de com s’està desenvolupant el judici del Procés al Tribunal Suprem.

Aquest no és el primer article que publico sobre el tema i ja he deixat constància de la més que dubtosa imparcialitat del tribunal, en especial la del seu president Manuel Marchena. A la vista està, per a tots aquells observadors imparcials, tots els drets que s’han negat i vulnerat als presos així com el tracte diferenciat a testimonis de l’acusació o de la defensa.

De bon principi dues coses feien trontollar la pretesa imparcialitat. La primera, l’acceptació de VOX com a representant de l’acusació particular sent com és un partit polític, la segona, negar la presència d’observadors internacionals en el judici. Si no hi ha res a amagar quina ha estat la raó que justifiqui aquesta negativa?

Si observem el judici, observarem que tot sovint Marchena interromp els advocats defensors a l’hora dels interrogatoris i, “casualment” en favor i defensa dels testimonis de l’acusació. Són moltes les vegades que Marchena i els advocats defensors tenen picabaralles al respecte i que s’acaben per imposició autoritària de qui presideix el tribunal.

Un altre dels motius per dubtar de la imparcialitat ha estat la vergonyosa actuació de la JEC tractant d’impedir la participació de Puigdemont, Comin i Ponsatí a les eleccions europees, on dos dels seus membres ho són també del suprem. Ha estat la fiscalia la que ha resolt el cas atenen la reclamació dels interessats a través dels seus advocats.

PP i C’s es van equivocar demanant a la JEC que els impedís presentar-se a les eleccions europees, no són pròfugs de la justícia i, a més, Llarena ja havia retirat l’ordre d’extradició de forma que estaven en el seu dret de participar-hi. Tot indica que es tracta per tots els mitjans de fer la punyeta, tot saltant-se la llei, als polítics independentistes.

Que en pensen vostès, benvolguts lectors? Encara confien en la imparcialitat de la justícia, no sols en el judici sinó en totes les seves actuacions?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Com l’estat afavoreix grans empreses com Ferrovial en detriment de les classes treballadores

Davant aquesta responsabilitat administrativa —desconeguda per la gran majoria de la gent—, un es pregunta: L'estat afavoreix a les classes treballadores en general...

Fernández Díaz i la corrupció de l’Estat (cas Kitchen)

Després de Rodrigo Rato i Jaume Matas, condemnats a presó, i Eduardo Zaplana, que va estar en preventiva, Jorge Fernández Díaz podria...

Ferrovial fuig per pagar menys impostos

Sembla impossible que això pugui estar passant. Ferrovial és una de les empreses constructores mes importants de l’estat i, li deu l’èxit...

La infermera i el “puto C1 de catalán”

Una infermera de l'Hospital de la Vall d'Hebron ha criticat en un vídeo que es demani el requisit de català per fer...

Podem parlar sense embuts de la guerra?

En complir-se l'aniversari de la invasió d'Ucraïna per part de Rússia i l'enfrontament que segueix sense solució, tot i la proposta de la Xina. Tots...