18.5 C
Barcelona
Divendres 21 juny, 2024

La justícia espanyola és un “cachondeo”?

Relacionats

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

Parlem del Catalangate que l’Estat encobreix

Fa gairebé dues setmanes, després d'esclatar el Catalangate, el que resta de la present legislatura comença a trontollar. El PSOE intenta, per tots...

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...

Ara, qui i com protegirà el català?

La irrupció, per dir-ho suaument de la justícia en els plans educatius de l'escola catalana no només pot acabar amb el model...

Amb aquesta frase,sense l’interrogant, el polític andalús, Pedro Pacheco, fou condemnat a dos mesos d’arrest i sis anys d’inhabilitació. Va ser llavors quan una majoria d’espanyols va descobrir la paraula “presumpte” i que en el cas d’haver-la utilitzat correctament, no hagués tingut aquella condemna.

La paraula cachondeo típicament andalusa equivaldria en català, segons diccionari, a conya, befa, broma, desgavell o desori. No sóc expert en llengua, per la qual cosa no sé quina seria l’expressió més adient per qualificar que en penso de la justícia espanyola a la vista de com s’està desenvolupant el judici del Procés al Tribunal Suprem.

Aquest no és el primer article que publico sobre el tema i ja he deixat constància de la més que dubtosa imparcialitat del tribunal, en especial la del seu president Manuel Marchena. A la vista està, per a tots aquells observadors imparcials, tots els drets que s’han negat i vulnerat als presos així com el tracte diferenciat a testimonis de l’acusació o de la defensa.

De bon principi dues coses feien trontollar la pretesa imparcialitat. La primera, l’acceptació de VOX com a representant de l’acusació particular sent com és un partit polític, la segona, negar la presència d’observadors internacionals en el judici. Si no hi ha res a amagar quina ha estat la raó que justifiqui aquesta negativa?

Si observem el judici, observarem que tot sovint Marchena interromp els advocats defensors a l’hora dels interrogatoris i, “casualment” en favor i defensa dels testimonis de l’acusació. Són moltes les vegades que Marchena i els advocats defensors tenen picabaralles al respecte i que s’acaben per imposició autoritària de qui presideix el tribunal.

Un altre dels motius per dubtar de la imparcialitat ha estat la vergonyosa actuació de la JEC tractant d’impedir la participació de Puigdemont, Comin i Ponsatí a les eleccions europees, on dos dels seus membres ho són també del suprem. Ha estat la fiscalia la que ha resolt el cas atenen la reclamació dels interessats a través dels seus advocats.

PP i C’s es van equivocar demanant a la JEC que els impedís presentar-se a les eleccions europees, no són pròfugs de la justícia i, a més, Llarena ja havia retirat l’ordre d’extradició de forma que estaven en el seu dret de participar-hi. Tot indica que es tracta per tots els mitjans de fer la punyeta, tot saltant-se la llei, als polítics independentistes.

Que en pensen vostès, benvolguts lectors? Encara confien en la imparcialitat de la justícia, no sols en el judici sinó en totes les seves actuacions?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Perquè la judicatura s’enfada amb la “lawfare”

En els últims dies ja han estat diversos dirigents d'Unides Podem i persones pròximes a la formació, les que han esgrimit el...

El règim del 78 o la mentida de la transició

Aquest no és el primer cop que parlo del règim sorgit de la transició, declarat modèlic per part de la classe política que...

Entenem el significat de la paraula terrorisme?

A la vista de l'actuació del jutge de l'Audiència Nacional, García Castellón, m'ha entrat el dubte sobre el veritable significat de la...

Junts i PSOE obren les negociacions a Suïssa

La fundació Henry Dunant —verificador— acollirà les converses, en què està previst que també s'hi implicarà Zapatero Una condició...

L’Aeroclub de Reus demanda a la família d’un passatger que va morir per danys i perjudicis

El 3 de novembre de 2020 una avioneta de l'Aeroclub de Reus torna d'Eivissa a la seva base. La pilota un soci...