22.4 C
Barcelona
Dijous 23 setembre, 2021

La justícia espanyola és un “cachondeo”?

Relacionats

Què no sabem de l’emèrit rei Juan Carlos?

De cop i volta ens hem assabentat que la fiscalia del suprem sospita de l'emèrit, Juan Carlos de Borbón, de la possibilitat...

Què esperem a Catalunya de la taula de diàleg?

Properament es reunirà, per segon cop, la taula de diàleg entre els governs espanyols i català. Què se’n pot esperar d’aquesta negociació?

Què en pensem de la justícia espanyola?

Aquesta pregunta me l’he plantejat molts cops i no sabria exactament trobar una resposta del tot coherent que reflectís la realitat i el perquè...

Renuncien els joves catalans a un millor futur?

L'Enquesta a la Joventut de Barcelona revela una caiguda en el suport dels joves a la independència de Catalunya. En concret, suposa...

Amb aquesta frase,sense l’interrogant, el polític andalús, Pedro Pacheco, fou condemnat a dos mesos d’arrest i sis anys d’inhabilitació. Va ser llavors quan una majoria d’espanyols va descobrir la paraula “presumpte” i que en el cas d’haver-la utilitzat correctament, no hagués tingut aquella condemna.

La paraula cachondeo típicament andalusa equivaldria en català, segons diccionari, a conya, befa, broma, desgavell o desori. No sóc expert en llengua, per la qual cosa no sé quina seria l’expressió més adient per qualificar que en penso de la justícia espanyola a la vista de com s’està desenvolupant el judici del Procés al Tribunal Suprem.

Aquest no és el primer article que publico sobre el tema i ja he deixat constància de la més que dubtosa imparcialitat del tribunal, en especial la del seu president Manuel Marchena. A la vista està, per a tots aquells observadors imparcials, tots els drets que s’han negat i vulnerat als presos així com el tracte diferenciat a testimonis de l’acusació o de la defensa.

De bon principi dues coses feien trontollar la pretesa imparcialitat. La primera, l’acceptació de VOX com a representant de l’acusació particular sent com és un partit polític, la segona, negar la presència d’observadors internacionals en el judici. Si no hi ha res a amagar quina ha estat la raó que justifiqui aquesta negativa?

Si observem el judici, observarem que tot sovint Marchena interromp els advocats defensors a l’hora dels interrogatoris i, “casualment” en favor i defensa dels testimonis de l’acusació. Són moltes les vegades que Marchena i els advocats defensors tenen picabaralles al respecte i que s’acaben per imposició autoritària de qui presideix el tribunal.

Un altre dels motius per dubtar de la imparcialitat ha estat la vergonyosa actuació de la JEC tractant d’impedir la participació de Puigdemont, Comin i Ponsatí a les eleccions europees, on dos dels seus membres ho són també del suprem. Ha estat la fiscalia la que ha resolt el cas atenen la reclamació dels interessats a través dels seus advocats.

PP i C’s es van equivocar demanant a la JEC que els impedís presentar-se a les eleccions europees, no són pròfugs de la justícia i, a més, Llarena ja havia retirat l’ordre d’extradició de forma que estaven en el seu dret de participar-hi. Tot indica que es tracta per tots els mitjans de fer la punyeta, tot saltant-se la llei, als polítics independentistes.

Que en pensen vostès, benvolguts lectors? Encara confien en la imparcialitat de la justícia, no sols en el judici sinó en totes les seves actuacions?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Per a quan està previst renovar el CGPJ?

Ha estat tot un espectacle veure el president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, amb el mandat ja...

Què no sabem de l’emèrit rei Juan Carlos?

De cop i volta ens hem assabentat que la fiscalia del suprem sospita de l'emèrit, Juan Carlos de Borbón, de la possibilitat...

Ada Colau: “El referèndum és una ximpleria”

A hores d'ara, res del que digui l'alcaldessa Colau em pot sorprendre. Ja des del principi va resultar-me molt estrany que, una...

Què esperem a Catalunya de la taula de diàleg?

Properament es reunirà, per segon cop, la taula de diàleg entre els governs espanyols i català. Què se’n pot esperar d’aquesta negociació?

Què en pensem de la justícia espanyola?

Aquesta pregunta me l’he plantejat molts cops i no sabria exactament trobar una resposta del tot coherent que reflectís la realitat i el perquè...