23.5 C
Barcelona
Dimecres 5 agost, 2020

Tenim clar a qui votarem el proper 28-A?

Relacionats

Per què vol ser independent Catalunya? (V/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució... Per a viure en veritable democràcia. A...

Normalitat a Catalunya, només amb la pandèmia?

La pandèmia declina. La “nova normalitat” exigeix l’adaptació a pautes “anormals” per supervivència personal, familiar, col·lectiva. És l'única “nova normalitat”? En Desenvolupament Organitzacional, els consultors...

Davant les noves eleccions, què opina el lector amb dignitat?

Noves eleccions catalanes. “L’opinió pública" depèn de la "publicada". El resultat "determinarà" poderosament la "vida" de "tots" els habitants. Fem algunes "preguntes oportunes" a...

Què guanyem votant als Comuns a Catalunya?

Publicat: "Els comuns es defineixen, 'nous, sobiranistes, progressistes'; fan 'nova política al servei i al costat de la gent'; busquen 'un poble unit i...

Com molt bé deia Jordi Barbeta en el seu article de diumenge 14 d’abril, aquestes són les pitjors eleccions de la nostra vida. Estic totalment d’acord en el que plantejava, davant les “ofertes” dels diferents partits, acabarem per votar no al millor sinó almenys dolent un cop hàgim analitzat les diferents opcions.

Si ens fixem en el PP i C’s, observarem que l’únic plantejament és l’aplicació de l’article 155 a Catalunya, l’atac a TV3 i la implantació del castellà com a llengua vehicular a tot l’estat en l’ensenyament. Les altres llengües perdrien el seu estatus actuals i no seria obligatori el seu coneixement per a treballar a les administracions públiques.

Es repeteix la campanya electoral de forma similar a les eleccions andaluses, Catalunya és el centre de tot i la principal culpable de la caòtica situació que travessa Espanya. L’altre punt de coincidència és l’atac despietat contra Pedro Sánchez acusant-lo de traïdor per estar a favor dels independentistes. Aquí coincideixen amb VOX.

Parlant de VOX, aquests volen eliminar les autonomies i que la població tingui accés a tenir armes per defensar-se (?). En alguns mítings han arribat a dir bestieses sobre el particular i el propi García Smith ha declarat que a Espanya s’havia arribat a afusellar gent però que ho havien fet amb amor. Els qui els van votar a Andalusia i els que pensen a votar-los ara, són conscients del que diuen i aquí representen?

José M Aznar, pare polític de Casado i Rivera, no critica a VOX i creu que Abascal és bon tipus, lamenta que es tracta d’una escissió del PP i que li agradaria que anessin plegats per obtenir més escons. Aznar sembla haver-li imposat a Casado la numero u a Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, aquesta senyora en el programa Els Matins de TV3 va dir que la TV publica és de tots i que el seu director està pendent de judici. TVE també és de tots però segons la Moncloa no ha estat mai així. Cayetana no deu saber l’existència de quasi 900 membres del PP implicats per corrupció ni dels que estan a la presó.

Els socialistes de moment semblen, segons les enquestes, estar més ben posicionats que la resta però és evident que necessitaran pactar amb Podem o amb els independentistes o els dos alhora. Per defensar-se dels atacs dretans, Pedro Sánchez ha declarat, per activa i per passiva, que Catalunya no serà independent si ell governa. En declaracions al Marca, es lamentava que Pep Guardiola qualifiqués Espanya com un estat totalitari.

No va quedar clar la manifestació d’Iceta quan qüestionava el referèndum en el cas d’un alt percentatge de catalans favorables a la independència. Ben aviat es va desdir d’aquelles paraules i la número u per Barcelona, Meritxell Batet, ha dit que no vol un altre referèndum il·legal. Es tracta del PSC o d’una sucursal del PSOE. Que deien els socialistes l’any 1974 en el congrés de Suresnes?

La definitiva solució del problema de les nacionalitats que integren l’Estat espanyol parteix indefectiblement del ple reconeixement del dret d’autodeterminació del mateix que comporta la facultat que cada nacionalitat pugui determinar lliurement les relacions que mantindrà amb la resta dels pobles que integren l’Estat espanyol.

Alfredo Pérez Rubalcaba, Congreso de Suresnes (1974)

rubalcaba

Com a català, lamento que hi hagi tantes opcions per votar en comptes d’una sola opció catalana, d’haver-se produït una entesa prèvia, el catalanisme podria haver obtingut entre 30 i 35 escons, cosa que serà difícil o impossible d’obtenir. Espero/confio que els dos milions de votants de l’1-O no optin per l’abstenció, el perill podria ser el tripartit de dretes.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? No creuen que ara votaran almenys dolent dels candidats per evitar un triomf de la dreta? Són les pitjors eleccions des del retorn de la democràcia, entre altres raons, perquè el problema català seguirà sense solució. Tenen clar a qui votaran? Què és el que ens convé votar a Catalunya?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...

Segueixo desconfiant de la justícia espanyola

Últimament i de forma cada molt menys dissimilada, estem observant la inexistència, cada cop més acusada, de la separació de poders a...

Legalitat? Dictadura? Democràcia?

Segons el diccionari, legalitat és el principi que regula els actes jurídics de l'Estat sotmesos a l’ordenament jurídic vigent i que aquests...

Rajoy o Sánchez, quin dels dos és pitjor?

Amb Rajoy es va iniciar tot, amb Sánchez continua i empitjora cada cop més. Els presos polítics tornen a...

Per què vol ser independent Catalunya? (V/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució... Per a viure en veritable democràcia. A...