22.7 C
Barcelona
Dijous 1 juny, 2023

Tot el que ens caldria saber sobre VOX

Relacionats

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

Parlem del Catalangate que l’Estat encobreix

Fa gairebé dues setmanes, després d'esclatar el Catalangate, el que resta de la present legislatura comença a trontollar. El PSOE intenta, per tots...

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...

Ara, qui i com protegirà el català?

La irrupció, per dir-ho suaument de la justícia en els plans educatius de l'escola catalana no només pot acabar amb el model...

Què és el que realment sabem de VOX? Com i quan va aparèixer a escena? Quins són els seus integrants? Quin és el seu ideari polític? Què podrà oferir a Espanya, en general, i a Catalunya en particular? Crec que es tracta de preguntes necessàries que hauríem de fer abans dels processos electorals als quals estem convocats.

El líder d’aquesta formació és Santiago Abascal, es va iniciar en el PP, va ser el president de les noves generacions, diputat en el parlament basc fins que, en no obtenir la reelecció va ser protegit i fitxat per Esperanza Aguirre, que el va col·locar dos cops sense tindre una feina especifica. Vegin el següent vídeo a continuació.

VOX és contrari a l’estat autonòmic i reclama un sol govern i un sol parlament a tot l’estat, ja d’entrada la primera autonomia que vol anul·lar és la de Catalunya, de moment no ataca les dues, País Basc i Navarra, que disposen d’un concert econòmic.

Després del seu èxit en les eleccions andaluses, on estan condicionant el govern d’aquella comunitat, actualment ataquen Catalunya des de tots els angles possibles, van instar una querella contra Quim Torra i, de forma inaudita, el Suprem va acceptar la seva presència al judici contra el procés en qualitat d’acusació particular.

VOX està qualificat com un partit nacionalista espanyol d’extrema dreta. Aquesta definició no és pas gratuïta. Fa pocs dies ens ha arribat la notícia de l’agermanament amb el partit ultra xilè anomenat Acció Republicana, defensors del dictador Pinochet. Sense temps per assolir la notícia, ens assabentem de la incorporació al partit de diversos generals jubilats que s’integraran a les llistes electorals. Dos d’aquests generals, no fa pas gaire, signaven un manifest en favor del dictador Francisco Franco.

VOX pretén, juntament amb el PP i C’s, governar Espanya repetint l’experiència d’Andalusia i tenen opcions d’aconseguir-ho, segons algunes de les enquestes que circulen tot sovint. Ara bé, en la pròpia comunitat de Madrid (en una comissió parlamentària), ja han estat criticats fent referència al passat d’Abascal i la seva forma d’actuar.

El PP ha demanat a VOX que no es presenti en determinades províncies de l’estat, per la poca població existent, davant la por que el vot de dretes, en repartir-se entre tres partits, afavoreixi el PSOE. VOX ha respost negativament a aquesta petició, la qual cosa ha posat nerviosos els possibles socis, en especial a Pablo Casado.

Temps enrere el secretari general de VOX, Garcia Smith, va participar en el programa de TV3, Preguntes Freqüents, on volia exposar el seu programa i es va trobar amb l’exjutge Elpidio Silva que li va donar un repàs al qual no va saber respondre.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Veuen clar l’espanyolisme i el franquisme que atresora aquesta formació? Creuen que Espanya es beneficiaria amb ells formant part del govern? Han pensat que, en cas de produir-se, com ens afectaria a Catalunya? Paga la pena tenir-ho en compte abans d’anar a les urnes.

Més articles

2 COMENTARIS

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

El racisme i el cas de Vinícius Júnior

La lluita contra el racisme no admet excepcions. Ni la mala educació ni el comportament provocador d'algú són eximents, ni tampoc atenuants....

La independència, un punt de vista diferent

Des que vaig accedir a la jubilació, un dels meus entreteniments ha estat la lectura i sobretot escriure, cosa que sempre m'ha agradat. La...

Fomentar l’ús del català és de nazis i supremacistes?

Compara Plataforma per la Llengua amb la Gestapo i l'acusa d'espiar els nens als patis de les escoles, es tracta de Rosa...

Tercera carta oberta al president Pere Aragonès

Bon dia president, estava convençut que no tornaria a dirigir-me a vostè, però les notícies i circumstàncies diria que m'han convidat a...

L’actitud d’Isabel Díaz Ayuso, calculada al mil·límetre

L‘enfrontament entre el PSOE i el PP va pujant de decibels a mesura que s'estreny el calendari electoral. Encara cueja el xoc...