21.1 C
Barcelona
Dimarts 3 octubre, 2023

El gran èxit de la manifestació de Madrid

Relacionats

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

Ara, qui i com protegirà el català?

La irrupció, per dir-ho suaument de la justícia en els plans educatius de l'escola catalana no només pot acabar amb el model...

El mite de la transició espanyola: “Va ser el silenci”

La televisió alemanya ha desmuntat el mite de la transició espanyola amb un reportatge que assegura que "en lloc d'enfrontar-s'hi, va haver-hi...

La resposta del Suprem a la justícia europea

En l'últim article que vaig publicar en aquest mitjà titulat "Avís del Tribunal de Justícia de la UE a Espanya" explicava l'avís...

Que no ho dubti ningú, la manifestació de dissabte a Madrid va ser un èxit total, malgrat tots els comentaris dels partits “demòcrates constitucionalistes” i els mitjans de comunicació que els hi donen suport. Molta gent es preguntarà en què em baso per declarar, categòricament, el que acabo de manifestar, aquestes són les meves raons.

Com ja sabem la manifestació estava encapçalada per una pancarta en què es podia llegir: L’autodeterminació no és delicte. Va ser com totes elles, és a dir, tranquil·la, pacifica i ordenada, tot el contrari de les que fan els unionistes, on sempre es produeixen aldarulls de tota mena per dir-ho de forma suau.

Que la premsa de Madrid, i els mitjans de la caverna no en parlessin durant tota la setmana prèvia, ja va ser el primer símptoma de l’èxit de la convocatòria, que totes les cadenes de televisió la ignoressin va ser el segon, el tercer el vam descobrir el dissabte al vespre, quan la delegació del govern a Madrid va xifrar el nombre d’assistents en només 18.000 persones.

Ara bé, el major dels èxits l’hi devem al PP i C’s. Tots dos es van emprenyar de valent i van criticar a Pedro Sánchez i Manuela Carmena per no haver impedit que la manifestació es dugués a terme. El PP (Maroto) va dir que, amb Casado a la Moncloa això no hauria passat.

Aquestes declaracions, afegides al tractament que la premsa va donar a la manifestació, va “obligar” —recordem que estem en campanya preelectoral— a Pedro Sánchez a defensar-se i haver de dir que, mentre ell i el PSOE governin, Catalunya no seria mai independent.

manifestacion-independentista-madrid-banderas

A més del dret a decidir els manifestants volien denunciar la justícia espanyola, en especial pel judici al procés que s’està desenvolupant en el suprem i que, a hores d’ara, ja ha rebut les crítiques dels observadors internacionals respecte a la manca de garanties processals i les dificultats que tenen les defenses per part del tribunal.

Al respecte vegin en el següent vídeo les declaracions d’un alt comissionat de l’ONU que expressa la seva opinió sobre el tema i declara que Catalunya té tot el dret legal a reclamar l’autodeterminació d’acord amb els convenis i lleis internacionals que Espanya va ratificar i que consten en l’apartat 10, paràgraf 2 de l’article 96 de la Constitució espanyola.

Llegeixo que Albert Rivera vol denunciar TV3 per retransmetre la manifestació de dissabte a Madrid. No sé si qualificar-ho de cinisme o utilitzar un altre adjectiu. Li preguntaria, per què no la va denunciar quan la Televisió de Catalunya va retransmetre la manifestació de la plaça Colom de Madrid, clar que allà tenia protagonisme i, ara que no el té, el busca.

Ja per acabar, permetin-me adjuntar-los un últim vídeo, que va ser el final de l’acte on es va interpretar, i cantar per part dels assistents, la coneguda peça L’Estaca, prohibida en temps de Franco i que va immortalitzar el nostre estimat Lluís Llach.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Creuen que la manifestació va ser exitosa o pel fet que els mitjans espanyols i anticatalans la ignoressin va ser un fracàs? Els observadors hi eren i van informar amb detall, només cal veure la premsa estrangera per adonar-nos que es van complir amb èxit les expectatives de la manifestació.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

La investidura d’Alberto Nuñez Feijóo

S’ha produït la primera sessió del debat d’investidura per a Nuñez Feijóo, polític a qui el rei va designar, en la meva...

Amnistia o eleccions altra vegada?

En una entrevista a la Cope, Aznar va tornar a cridar, com va fer dies enrere, a la mobilització de la societat...

L’expresident Aznar insisteix que Espanya es trenca

Aznar ha parlat, un altre cop, del perill de la destrucció d'Espanya. Sempre parla qui menys autoritat té per fer-ho. A algú...

De Diada submisa a dia de la independència?

Per què celebrem la Diada? 11 de setembre. No es commemora una victòria sinó una derrota davant el...

Les condicions de Puigdemont i les seves repercussions

Com era d'esperar, les condicions que Carles Puigdemont va detallar a Brussel·les el passat dimarts, ha aixecat un munt de comentaris de...