27.9 C
Barcelona
Dissabte 11 juliol, 2020

Està el jutge Marchena manipulant el judici?

Relacionats

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (III)

A la vista d'algunes crítiques sobre els meus articles, on poso en dubte si Juan Carlos I té o no dret a...

Laura Borràs i el quart poder de l’estat

D'acord amb la votació que s'ha dut a terme al congrés, Laura Borràs haurà de comparèixer davant del Suprem acusada de quatre delictes que li poden...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (I)

La Constitució, en el seu article 56.3, diu que "la persona del rei és inviolable i no estarà subjecta a responsabilitat; els seus actes...

Normalitat a Catalunya, només amb la pandèmia?

La pandèmia declina. La “nova normalitat” exigeix l’adaptació a pautes “anormals” per supervivència personal, familiar, col·lectiva. És l'única “nova normalitat”? En Desenvolupament Organitzacional, els consultors...

Probablement la paraula manipulació pot interpretar-se en un sentit molt negatiu però fa la impressió del que sembla que estigui passant. En les qüestions prèvies podia haver-se negat, ell i la resta del tribunal, a admetre VOX com acusació particular i en canvi ho van acceptar. És coherent aquesta decisió? Aquest fet és propi de la justícia europea?

Les tres primeres setmanes semblava que la cosa estava ben controlada però, així que han començat a declarar els testimonis, s’observa un canvi d’actitud en general i de Marchena en particular. No permet visionar els vídeos que reclamen els advocats defensors que, en la majoria dels casos, desmentirien el relat del testimoni.

Tothom és conscient que Rajoy, Soraya i Zoido no van respondre a moltes de les preguntes de la defensa, les respostes: No ho sé, no em consta, no ho recordo, no ho tinc present o similars no podien ser veritat. Tots tres es van espolsar qualsevol responsabilitat dels fets de l’1-O. No és una forma encoberta de mentir? Poden fer això els testimonis? La declaració del lehendakari Urcullu, no prova que Rajoy va mentir? I el cas de Zoido? Un responsable d’interior no sabia res de l’operatiu? Qui va donar l’ordre d’aturar-ho?

Quan s’han produït les declaracions de Nieto, Millo i de los Cobos, a tots els membres del tribunal se’ls ha vist en la cara una mena d’alegria, per fi tindrien la confirmació necessària que buscaven pel delicte de rebel·lió però a Nieto el van desarmar les defenses i es va contradir més d’un cop. A més, quina credibilitat pot tenir un senyor que, com a número dos d’interior, va avisar a Ignacio González prevenint-lo que la fiscalia anticorrupció el vigilava pel cas Lezo, per aquesta raó va ser reprovat al Congrés.

A Millo, a Catalunya ja el coneixem, el que no sabíem és que era comercial d’una coneguda marca de sabó per a rentar plats. Una gran part del que ha dit és mentida i ell ho sap però ha seguit el guió de la fiscalia; parla d’un clima de violència aquella tardor i manifesta que els que vàrem anar a votar l’1-O anàvem enganyats. També ha dit que l’ús de la força, per part de la policia va ser mínima i proporcional, proporcional a què? No recorda haver dit, en el seu moment i, públicament, que ho lamentava i demanava disculpes?

Faltava el plat fort que, sens dubte, era la declaració de De los Cobos, coronel de la guàrdia civil i cap de l’operatiu policial per evitar el referèndum. De totes les coses que ha dit, una m’ha cridat poderosament l’atenció: “El trato de la policia hacia los votantes fue exquisito”. Segons aquesta afirmació, donar coces, arrossegar per terra, tirar dels cabells, empènyer la gent escales avall, colpejar al cap són expressions que hauran de ser incloses en els manuals de la benemèrita a partir d’ara.

Les seves crítiques al major Trapero denota l’odi que li professa. Qualifica l’actuació dels mossos quasi de traïció. Aleshores jo li preguntaria: Com és que la policia catalana va poder tancar més col·legis electorals que la policia nacional i la guàrdia civil plegats? Sap aquest coronel que ho van fer sense estomacar a ningú? Sap la sort de la què estan gaudint ell, Nieto i Millo? Que el Marchena impedeixi la visió dels vídeos, que els desmentirien a tots tres, no considera que és un tracte de favor?

Una altra cosa que m’ha fet pensar i que origina la pregunta del títol, han estat les continues interrupcions a les preguntes dels advocats, indicant-los el que no procedia, formular les preguntes sense un comentari previ o fer valoració esperant la negativa, o no, del testimoni.

El que Marchena impedeix que es pugui veure, l’ANC demana que ho puguem visualitzar tots nosaltres i, alhora, que en fem la màxima difusió per a coneixement general de tots els demòcrates. Aquí podran veure fins a 719 vídeos dels fets succeïts l’1-O i que demostren les mentides d’aquests testimonis.

Què pensen vostès, benvolguts lectors? Troben normal les interrupcions constants del jutge Marchena? Que no permeti veure els vídeos? Que no faciliti la presència d’observadors internacionals? Són o no motius per tenir una certa desconfiança?

Més articles

8 COMENTARIS

  1. Ja sabem que el jutge no és parcial, l’ogullde Ñ esta ferit i l’han de guarir amb sang catalana. Per raons cosmetiques ho disfrassen amb un judici pseudo-democratic… A on declaren defensors de la llei lleials a Tejero i el 23f, torturadors i assassins de detinguts pels que l’estat ha hagut de pagar indemnitzacions…
    Amb la dreta feixista de Ñ, no anirem enlloc…
    Salut i republica aquí i a Ñ.

  2. Ja sabem que el jutge no és parcial, l’ogullde Ñ esta ferit i l’han de guarir amb sang catalana. Per raons cosmetiques ho disfrassen amb un judici pseudo-democratic… A on declaren defensors de la llei lleials a Tejero i el 23f, torturadors i assassins de detinguts pels que l’estat ha hagut de pagar indemnitzacions…
    Amb la dreta feixista de Ñ, no anirem enlloc…
    Salut i republica aquí i a Ñ.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (III)

A la vista d'algunes crítiques sobre els meus articles, on poso en dubte si Juan Carlos I té o no dret a...

Laura Borràs i el quart poder de l’estat

D'acord amb la votació que s'ha dut a terme al congrés, Laura Borràs haurà de comparèixer davant del Suprem acusada de quatre delictes que li poden...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (II)

Són molts els motius a exposar per creure que no té aquest dret, per molt que ho digui la llei, la constitució o els lletrats...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (I)

La Constitució, en el seu article 56.3, diu que "la persona del rei és inviolable i no estarà subjecta a responsabilitat; els seus actes...

Normalitat a Catalunya, només amb la pandèmia?

La pandèmia declina. La “nova normalitat” exigeix l’adaptació a pautes “anormals” per supervivència personal, familiar, col·lectiva. És l'única “nova normalitat”? En Desenvolupament Organitzacional, els consultors...