19.7 C
Barcelona
Divendres 24 març, 2023

Carta oberta al president de la Junta d’Andalusia

Relacionats

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

Parlem del Catalangate que l’Estat encobreix

Fa gairebé dues setmanes, després d'esclatar el Catalangate, el que resta de la present legislatura comença a trontollar. El PSOE intenta, per tots...

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...

Ara, qui i com protegirà el català?

La irrupció, per dir-ho suaument de la justícia en els plans educatius de l'escola catalana no només pot acabar amb el model...

Bon dia Juanma, observaràs que no t’he dit senyor i t’he nomenat pel teu nom, diguem-ne de guerra o polític, que utilitzen majoritàriament els mitjans de comunicació. Respecte al tema de senyor, els catalans tenim una dita que diu: “De porc i senyor se n’ha de venir de mena” i tu no dónes el perfil per merèixer aquest qualificatiu.

Conec bastant bé Andalusia, l’he visitat molts cops i guardo molts bons records de Córdoba, Granada i, especialment de Sevilla, on he gaudit de la Setmana Santa en vàries ocasions, recordo les processions del Silencio, la Macarena, el Cachorro i la Esperanza de Triana entre d’altres i, haver pres una xocolata amb xurros de bon matí. La província que més conec és Almeria per ser la meva esposa natural d’aquesta localitat i on viatjo tot sovint per passar-hi les vacances.

Ara ocupes la presidència d’aquella comunitat, gràcies, t’ho vull recordar, a un pacte a tres bandes amb C’s i VOX. No t’ha importat rebre el suport de l’extrema dreta per aconseguir el teu somni i crec que, tard o d’hora, te’n penediràs.

Ara, però, m’adreço a tu per les manifestacions que has fet en la teva visita a Catalunya. Ets conscient de les animalades, per dir-ho de forma suau, que has arribat a dir? Has parlat de la marginació que pareixen els andalusos i catalans d’origen andalús. D’on has tret tu aquestes conclusions? Qui t’assessora sobre Catalunya? No t’importa fer el ridícul o, dit d’una altra manera, simplement mentir?

Tinc present la campanya electoral que tu, i els teus socis, vàreu fer previ a les eleccions, no eren els problemes d’Andalusia del que parlàveu, eren atacs constants en contra de Catalunya. No ets conscient que viviu gràcies als impostos dels catalans i, dels andalusos que viuen en Catalunya?

catalonia-april-fair

Saps els terrenys que ocupa la Feria de Abril de Cataluña? La grandària que té i el suport de la Generalitat, incloent-hi la subvenció? On has vist tu la marginació? És ben cert que els andalusos ha contribuït al desenvolupament català, del que tu no en parles són els motius que els van empènyer a vindre i deixar la seva terra i que no era altre que la misèria i la manca d’expectatives.

He treballat quasi 42 dos anys en una entitat financera i, sent director de sucursal, he tingut molts clients andalusos i conec històries colpidores de com i de quina manera ho van haver de deixar-ho tot per cercar un futur per a ells i la seva família.

Voldria que tinguessis present que la formació política, anomenada Súmate, està formada majorment per andalusos, que no renuncien als seus orígens però, com a catalans integrats a la terra que els va acollir, són favorables a la independència de Catalunya.

Ara s’acosten vàries consultes electorals, em pregunto: Parlaràs malament de Catalunya per obtenir vots, encara que no et vingui de gust o et veuràs obligat a fer-ho, ja que no saps fer altra cosa?

M’oblidava de recordar-te que, a part de la teva comunitat, Catalunya ha estat l’única que ha tingut un president andalús en la persona de José Montilla. Què et sembla noi, segueixes pensant el mateix? Fins i tot el president de la Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC) no t’ha donat la raó en les teves afirmacions.

Governa Andalusia el millor que sàpigues, oblidant-he de Catalunya d’una punyetera vegada i no siguis manipulador.

Més articles

6 COMENTARIS

  1. Quanta gent andalusa i d’origen andalús està d’acord en el dret de decidir i quants de la independència? Aquest individu que no mereix ni ser de la seva terra, només per predicar en contra dels catalans per treure vots dels que viuen com ell dels impostos que els hi paguem. No es perdi la mamella per seguir exprement-la.

  2. L’unitat de Ñ es sustenta en fomentar l’enfrontament dels territoris. Especialment cap a Catalunya doncs aquesta es, a pessar de les centralitzadores polítiques econòmiques, en realitat antieconòmiques pel conjunt, som una nació sociopolíticament i tot i l’expoli, econòmicament, avançada i que la veuen com un perill un contrapoder. Tota relació es una relació de poder. Es aquesta la trista realitat.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Com l’estat afavoreix grans empreses com Ferrovial en detriment de les classes treballadores

Davant aquesta responsabilitat administrativa —desconeguda per la gran majoria de la gent—, un es pregunta: L'estat afavoreix a les classes treballadores en general...

Fernández Díaz i la corrupció de l’Estat (cas Kitchen)

Després de Rodrigo Rato i Jaume Matas, condemnats a presó, i Eduardo Zaplana, que va estar en preventiva, Jorge Fernández Díaz podria...

Ferrovial fuig per pagar menys impostos

Sembla impossible que això pugui estar passant. Ferrovial és una de les empreses constructores mes importants de l’estat i, li deu l’èxit...

La infermera i el “puto C1 de catalán”

Una infermera de l'Hospital de la Vall d'Hebron ha criticat en un vídeo que es demani el requisit de català per fer...

Podem parlar sense embuts de la guerra?

En complir-se l'aniversari de la invasió d'Ucraïna per part de Rússia i l'enfrontament que segueix sense solució, tot i la proposta de la Xina. Tots...