9.8 C
Barcelona
Diumenge 5 desembre, 2021

Què és tot el que ens cal saber de VOX?

Relacionats

Quins polítics volem a Catalunya?

Volen els electors els millors polítics? Inicialment, sí. Els trien bé? Que decideixi el lector. Per què, per a...

Què se n’ha fet del 52% de l’independentisme?

Després de veure l'inici del tràmit parlamentari dels pressupostos de la Generalitat, només tinc dues paraules per expressar el que veritablement sent-ho:...

Ada Colau a favor o en contra de Barcelona?

Abans d'entrar en matèria vull aclarir que l'alcaldessa de Barcelona no em cau bé. Afegiria també que no és de fiar segons el meu...

Què pensa Espanya de la justícia europea?

A la vista dels continus fracassos de la justícia espanyola quan traspassen els límits fronterers, he volgut fer un repàs d'uns quants,...

És molt poc el que sabem de VOX, la seva existència és relativament nova —creat a finals de l’any 2013— i ara sembla que serà decisiu després de les eleccions del 28A com ho ha estat en les passades eleccions andaluses.

Què en sabem de VOX? Quin és el seu ideari polític? Del que sabem, s’intueix un espanyolisme que ens recorda èpoques passades i que ens permet qualificar-lo d’extrema dreta, així ho destaquen la major part dels mitjans de comunicació. Veiem que diuen d’ells mateixos.

Del seu líder, Santiago Abascal, ens arriben notícies, fins ara ignorades, que ens convindria saber abans de decidir si és convenient o no atorgar-li el vot. A nivell d’Espanya sembla que no ha caigut malament però, en l’àmbit de Catalunya, és patent el seu anticatalanisme adduint, per sobre de tot, la unitat de la pàtria hispana. Què sabem realment d’ell? Vegin, tot seguit, un vídeo que repassa la seva trajectòria política fins al dia d’avui.

El passat 8 de octubre deia El País: “La extrema derecha de VOX llena Vistalegre con más de 9.000 simpatizantes“. El baròmetre del CIS els atorgava, llavors, un escó al partit liderat per Santiago Abascal al Congrés. Si ho comparem amb les últimes dades publicades, la xifra pot arribar a la quarantena o superior. A Andalusia, 400.000 vots els han permès obtenir dotze diputats al parlament i han condicionat la creació del govern autònom de la Junta.

En la reunió de Vistalegre va deixar clar dues coses: La liquidació de l’estat autonòmic amb un sol parlament i anul·lar immediatament l’autonomia de Catalunya. També va demanar la presó per a Quim Torra i un fort càstig per als independentistes, cosa que va tornar a repetir en la manifestació a la plaça Colom de Madrid.

Una cosa que cal recalcar són les mentides que VOX, en boca d’Abascal, utilitza per a la seva campanya preelectoral. Aquestes no són exclusives de VOX, també afecten al PP, el fet de difondre-les, li ha costat a l’emissora Cuatro de televisió, la retirada de les notícies i l’acomiadament del seu responsable i presentador. Quin poder tenen VOX i el PP perquè això hagi estat possible? De quins poders econòmics compten?

Després de la promesa, feta per Albert Rivera, de no pactar amb el PSOE, sigui quin sigui el resultat dels comicis del 28D, dóna per fet, si és necessari, un pacte de totes les dretes per a governar Espanya. Com podem imaginar això representarà, sense cap dubte, l’aplicació novament del 155 per Catalunya. Els votants catalans tenen dret a conèixer tores aquestes circumstàncies abans d’emetre el seu vot.

Molts de vostès es preguntaran perquè Rivera declarava que el seu pacte a Andalusia era amb el PP i no amb VOX? Perquè evitava una fotografia amb Abascal? Ara que ensuma una possibilitat de triomf de la dreta en conjunt, ja no té inconvenient en sortir a la foto i obrir la porta per a un pacte a posteriori si fos necessari.

Voldria recordar-los que C’s va declarar i, assegurar, que no donaria suport a Rajoy i després va votar en favor de la seva investidura, ho recorden? Són de fiar?

Què pensen vostès, benvolguts lectors? Creuen que un govern tripartit de dretes respectarà la llengua, cultura, tradicions i els mitjans de comunicació catalans o, altrament, patirem de nou un Decret de Nova Planta posat al dia?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

La resposta del Suprem a la justícia europea

En l'últim article que vaig publicar en aquest mitjà titulat "Avís del Tribunal de Justícia de la UE a Espanya" explicava l'avís...

Avís del Tribunal de Justícia de la UE a Espanya

El Tribunal General de la Unió Europea (TJUE) insisteix que les euro ordres contra Carles Puigdemont, Toni Comin i Clara Ponsatí estan suspeses arran...

Té Espanya els millors tribunals d’Europa?

Sembla una contradicció la pregunta, per les notícies que ens arriben diàriament no ho semblen. Estan especialitzats en un munt de matèries...

Quins polítics volem a Catalunya?

Volen els electors els millors polítics? Inicialment, sí. Els trien bé? Que decideixi el lector. Per què, per a...

Què se n’ha fet del 52% de l’independentisme?

Després de veure l'inici del tràmit parlamentari dels pressupostos de la Generalitat, només tinc dues paraules per expressar el que veritablement sent-ho:...