28.4 C
Barcelona
Diumenge 5 juliol, 2020

L’inici del judici “imparcial” contra el procés

Relacionats

Laura Borràs i el quart poder de l’estat

D'acord amb la votació que s'ha dut a terme al congrés, Laura Borràs haurà de comparèixer davant del Suprem acusada de quatre delictes que li poden...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (II)

Són molts els motius a exposar per creure que no té aquest dret, per molt que ho digui la llei, la constitució o els lletrats...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (I)

La Constitució, en el seu article 56.3, diu que "la persona del rei és inviolable i no estarà subjecta a responsabilitat; els seus actes...

Normalitat a Catalunya, només amb la pandèmia?

La pandèmia declina. La “nova normalitat” exigeix l’adaptació a pautes “anormals” per supervivència personal, familiar, col·lectiva. És l'única “nova normalitat”? En Desenvolupament Organitzacional, els consultors...

Si bé el judici es va iniciar el passat dia 12, amb els procediments previs, ha estat avui el dia en que han començat els interrogatoris als acusats. Val la pena, però, aturar-nos uns moments i veure el que han estat aquestes dues primeres jornades. En la primera, les defenses van fer observacions, clares i oportunes, per deixar-hi constància de tots aquells drets que han estat negats als acusats.

La segona jornada va ser la de les acusacions (fiscalia, advocada de l’estat i l’acusació particular representada per VOX). No faré referència al que va dir cadascuna d’elles, en les seves afirmacions, continuen demanant llargues penes de presó pels delictes de rebel·lió, sedició, malbaratament i desobediència. El més vergonyós va ser declarar que la violència la va exercir la ciutadania, anant a votar, i les forces policials es van haver de defensar.

Aconsello la visió de les declaracions dels advocats Benet Salellas i Van den Eynde. Degut a la seva duració (uns 6 minuts aproximadament cadascun) en comptes d’incloure’ls en l’article deixo constància d’on s’ha de prémer per veure’ls, el primerel segon.

Com deia al principi, avui s’han iniciat els interrogatoris i el primer ha estat per a l’Oriol Junqueras. L’exvicepresident català s’ha acollit al seu dret de no respondre les preguntes dels acusadors i només ha respost al que li ha preguntat el seu advocat. Molt bones, per cert les respostes, a preguntes molt intencionades. No s’ha amagat en cap moment i ha plantat cara al tribunal amb les seves afirmacions.

La seva declaració ja estat molt llarga, per la qual cosa no la puc incloure en l’article, tothom la pot veure per internet a través de TV3 a la carta o altres. El que si els convido a veure és el vídeo/resum fet per Òmnium, de poca durada, i que recull les frases/resposta que ha utilitzat Junqueras (ho ha fet en castellà), i que ha deixat bocabadats els membres del tribunal. Una magnífica actuació del duo acusat/advocat.

No disposo de cap vídeo de la declaració de l’exconseller d’interior, Quim Forn, però puc assegurar que la seva actuació ha estat superba. No ha defugit cap pregunta, algunes d’elles amb mala llet. El fiscal Cadena ha intentat fer caure en un parany a Quim Forn durant tot l’interrogatori i no se n’ha sortit. Forn ha volgut respondre a les preguntes de la fiscalia, i la copiositat, irritació i errors en què ha anat caient Cadena, per la força dels fets que anava exposant Forn, han donat encara més sentit a l’afirmació amb què abans havia començat la seva intervenció Oriol Junqueras, que és una persecució política: “Som davant un judici polític i en aquests moments em considero un pres polític”. Magnifica defensa de Forn a favor dels Mossos d’Esquadra.

Per totes les xarxes, ahir a la tarda-vespre, va córrer un missatge que resumia, de forma fidedigna, l’opinió i valoració que en feien del judici les principals capçaleres dels diaris més importants i llegits a la UE. També es fan córrer vídeos, com el que ara podran visionar, on activistes, periodistes i personatges famosos mostren el seu suport als polítics catalans.

El món ens està seguint i ens observa, la qual cosa sembla no importar-los massa ni a l’estat ni a la justícia espanyola. Per contra, Carles Puigdemont ha estat convidat per parlar del judici al parlament europeu i ràpidament González Pons i altres han aixecat el crit al cel.

Serà cert que la campanya de l’independentisme li estem guanyant la batalla al ministre Borrell i la seva Espanya Global? Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Acabarem guanyant aquesta guerra?

- Anunci -

Més articles

2 COMENTARIS

  1. Recordo un detall del Fiscal. S’havien destrossat set cotxes. He repassat gravacions i sols en veig dos.
    Pregunto, el Fiscal pot exagerar?, es pot basar en les novel.les de la GC?.
    Posats en aquesta linia jo demanaria que citin a declarar a l’Alcalde de Sant Esteve de les Roures, i en cas necessari que demanin a la GC que el vagi a buscar.

  2. Recordo un detall del Fiscal. S’havien destrossat set cotxes. He repassat gravacions i sols en veig dos.
    Pregunto, el Fiscal pot exagerar?, es pot basar en les novel.les de la GC?.
    Posats en aquesta linia jo demanaria que citin a declarar a l’Alcalde de Sant Esteve de les Roures, i en cas necessari que demanin a la GC que el vagi a buscar.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Laura Borràs i el quart poder de l’estat

D'acord amb la votació que s'ha dut a terme al congrés, Laura Borràs haurà de comparèixer davant del Suprem acusada de quatre delictes que li poden...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (II)

Són molts els motius a exposar per creure que no té aquest dret, per molt que ho digui la llei, la constitució o els lletrats...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (I)

La Constitució, en el seu article 56.3, diu que "la persona del rei és inviolable i no estarà subjecta a responsabilitat; els seus actes...

Normalitat a Catalunya, només amb la pandèmia?

La pandèmia declina. La “nova normalitat” exigeix l’adaptació a pautes “anormals” per supervivència personal, familiar, col·lectiva. És l'única “nova normalitat”? En Desenvolupament Organitzacional, els consultors...

Diego Pérez de los Cobos i la Guàrdia Civil

Ha esclatat la guerra en la Guàrdia Civil. Primer va ser destituït el coronel Diego Pérez dels Cobos, el que va provocar la dimissió del...