18.1 C
Barcelona
Dissabte 24 octubre, 2020

El maltractament als presos catalans

Relacionats

Què diu Espanya després de la sentència

El que diuen i pensen la majoria d'espanyols és, exactament, el que vol que digin i pensin el que diuen els responsables de campanyes...

Els 1.000 dies de presó per als joves d’Alsasu

Doncs sí, tres joves d'Alsasu (Navarra) ja han sobrepassat els 1.000 dies d'estada a la presó. Com ja sap tothom uns joves navarresos han estat...

Davant la monarquia espanyola, súbdits o lliures?

Pisarello, en Público, escriu sobre “els comuners de Castella i el debat plurinacional d'avui”. Qüestiona l'anunciat federalisme (?) de Sánchez. Rememora la decapitació de...

El judici “farsa” contra el procés s’ha acabat

Després de quatre insuportables mesos el judici ha quedat vist per a sentència. Sóc dels que pensa que totes aquestes sessions no han servit...

Tots hem vist el trasllat dels presos polítics catalans a les presons de Madrid. També la mofa  d’un agent de la guàrdia civil que, per una qüestió d’imatge davant la premsa estrangera, ha estat expedientat. No és el primer cop que això passa, ja va succeir quan a Oriol Junqueras el duien per primer cop a la presó: “Aquí llega el gordo, deien uns agents tot rient.

El trasllat es va realitzar en un furgó, que aparentava ser un autocar, però que en realitat es tractava d’una presó mòbil, del tot inhumana per al presos i en condicions denigrants ja que anaven asseguts sense poder moure’s i en un espai reduït d’un metre i seixanta centímetres d’alçada. Vegin el següent vídeo per fer-se’n una idea.

No és aquest l’únic maltractament que tindran. El tribunal suprem, per enèsima vegada, els ha denegat la llibertat durant el judici al·legant un possible risc de fuga. Unes habitacions d’hotel o bé un apartament proper al tribunal, amb la vigilància oportuna, era molt factible però això significaria demostrar la humanitat que no tenen.

Existeixen mètodes de control electrònic que els controlaria permanentment i ho saben de sobres i, en cas de l’hotel o apartament a que feia referència en el paràgraf anterior, el risc de fuga seria inexistent. Els acusats, i els seus advocats, disposarien d’un espai i temps per a preparar la seva defensa dia a dia però al tribunal no li devia d’interessar.

image_content_8049203_20180413165036

Quina serà la rutina dels presos a partit d’ara? Les sessions es concentraran entre dimarts i dijous, de deu del matí a sis de la tarda, aproximadament, amb una hora i mitja per a dinar. Aquesta decisió respon a dos motius. D’una banda, per a evitar trasllats de la presó fins al Suprem cinc cops per setmana. I d’una altra, per a deixar dos dies setmanals als membres del tribunal per avançar en les deliberacions de cara a dictar sentència.

Durant el judici, els presos seran reclosos en presons de la comunitat de Madrid. Les dones, a Alcalá Meco; els homes, a Soto del Real. I cada dia durant els mesos que duri seran traslladats de la presó al tribunal i a l’inrevés. Podran declarar sense estar emmanillats durant les sessions. Quin detall oi? Gràcies a la retransmissió televisiva. El que no especifiquen és l’hora que s’hauran de llevar ni a quina hora podran anar a dormir.

audiencia-nacional_9230604_20190131152533

El motiu ve determinat per no haver-hi cel·les al Suprem i tindran que anar primer a les de l’Audiència Nacional i d’allà al suprem, es a dir hauran de fer transbordament. Quin temps els quedarà per parlar amb els seus advocats? Es calculen tres hores diàries el temps necessari per tots els trasllats diàriament. Una magnifica organització!!

Quedem pendents de la reunió que s’ha demanat al jutge Marchena per veure la possibilitat de que els observadors internacionals assisteixin al judici, molta gent, en especial periodistes i mitjans estrangers, criticarien el tribunal i la mala imatge que aquest donaria.

Ja vaig dir en el meu últim article la total desconfiança que tinc en la justícia espanyola. Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Hi ha motius més que suficients per compartir la meva opinió o encara alimenten l’esperança d’un judici just?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

La corrupció del Partit Popular

Qui aquestes línies subscriu va residir a Madrid, a la vora d'un any i mig en la dècada dels anys setanta. D'aquella...

Què és Pablo Casado, un bocamoll o un patriota?

Aquesta és una pregunta trampa, només es donen dues opcions per respondre-la i en el cas del personatge que ens ocupa manquen...

L’estat de la sanitat a la comunitat de Madrid

Dies enrere vaig publicar un article sobre la situació en què es troba Madrid a causa dels efectes de la pandèmia titulat "Estat d'alarma...

Carta oberta al bisbe Josep Omella

Senyor Omella, no sé de quina forma he de dirigir-me a vostè. Ignoro si pel seu càrrec té un tracte especial que...

Estat d’alarma a Madrid a causa de la Covid-19

Després de dues setmanes discutint, missatges creuats, trucades, d'ordres i contraordres, d'embolic jurídic, ja s'ha produït el que era més lògic. El...