17.4 C
Barcelona
Dimarts 11 maig, 2021

El maltractament als presos catalans

Relacionats

El llibre d’Alfred Zayas que el Constitucional ignorarà

El seu autor és el conegut Alfred-Maurice de Zayas. Zayas és un advocat suís i estatunidenc, escriptor, historiador, expert en el camp dels...

Què volen els catalans dependentistes? (I)

Els bons consultors, metges, investigadors tenen clar un principi: “Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució”.

Les Nacions Unides sobre l’autodeterminació

El 25 d'octubre del 2017, setmanes després del referèndum de l’1-O i just quan l’Estat Espanyol anunciava que aplicaria l’article 155, la...

La repressió a Espanya continua el dia d’avui

Ara, quan tot just, s’han complert quaranta-cinc anys de la mort del dictador, el franquisme continua viu en quasi totes les estructures de...

Tots hem vist el trasllat dels presos polítics catalans a les presons de Madrid. També la mofa  d’un agent de la guàrdia civil que, per una qüestió d’imatge davant la premsa estrangera, ha estat expedientat. No és el primer cop que això passa, ja va succeir quan a Oriol Junqueras el duien per primer cop a la presó: “Aquí llega el gordo, deien uns agents tot rient.

El trasllat es va realitzar en un furgó, que aparentava ser un autocar, però que en realitat es tractava d’una presó mòbil, del tot inhumana per al presos i en condicions denigrants ja que anaven asseguts sense poder moure’s i en un espai reduït d’un metre i seixanta centímetres d’alçada. Vegin el següent vídeo per fer-se’n una idea.

No és aquest l’únic maltractament que tindran. El tribunal suprem, per enèsima vegada, els ha denegat la llibertat durant el judici al·legant un possible risc de fuga. Unes habitacions d’hotel o bé un apartament proper al tribunal, amb la vigilància oportuna, era molt factible però això significaria demostrar la humanitat que no tenen.

Existeixen mètodes de control electrònic que els controlaria permanentment i ho saben de sobres i, en cas de l’hotel o apartament a que feia referència en el paràgraf anterior, el risc de fuga seria inexistent. Els acusats, i els seus advocats, disposarien d’un espai i temps per a preparar la seva defensa dia a dia però al tribunal no li devia d’interessar.

image_content_8049203_20180413165036

Quina serà la rutina dels presos a partit d’ara? Les sessions es concentraran entre dimarts i dijous, de deu del matí a sis de la tarda, aproximadament, amb una hora i mitja per a dinar. Aquesta decisió respon a dos motius. D’una banda, per a evitar trasllats de la presó fins al Suprem cinc cops per setmana. I d’una altra, per a deixar dos dies setmanals als membres del tribunal per avançar en les deliberacions de cara a dictar sentència.

Durant el judici, els presos seran reclosos en presons de la comunitat de Madrid. Les dones, a Alcalá Meco; els homes, a Soto del Real. I cada dia durant els mesos que duri seran traslladats de la presó al tribunal i a l’inrevés. Podran declarar sense estar emmanillats durant les sessions. Quin detall oi? Gràcies a la retransmissió televisiva. El que no especifiquen és l’hora que s’hauran de llevar ni a quina hora podran anar a dormir.

audiencia-nacional_9230604_20190131152533

El motiu ve determinat per no haver-hi cel·les al Suprem i tindran que anar primer a les de l’Audiència Nacional i d’allà al suprem, es a dir hauran de fer transbordament. Quin temps els quedarà per parlar amb els seus advocats? Es calculen tres hores diàries el temps necessari per tots els trasllats diàriament. Una magnifica organització!!

Quedem pendents de la reunió que s’ha demanat al jutge Marchena per veure la possibilitat de que els observadors internacionals assisteixin al judici, molta gent, en especial periodistes i mitjans estrangers, criticarien el tribunal i la mala imatge que aquest donaria.

Ja vaig dir en el meu últim article la total desconfiança que tinc en la justícia espanyola. Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Hi ha motius més que suficients per compartir la meva opinió o encara alimenten l’esperança d’un judici just?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

El dret d’autodeterminació dels pobles

Benvolguts lectors, avui no publico cap article escrit per mi. Avui, arran d'algunes preguntes i comentaris que he rebut, em permeto fer-vos...

Carta oberta a la vicepresidenta Carmen Calvo

Observo que té el mateix tarannà que Pedro Sánchez, el seu president i per desgràcia el de molta gent. M'he fixat en...

Carta oberta al president Pedro Sánchez

Són tantes les coses que voldria dir-te que no sé per on començar, d'entrada i a nivell personal, crec que no ets una...

Catalunya, a hores d’ara, no té govern

Han passat més de dos mesos i mig de les passades eleccions i encara no tenim govern, sembla que es manté la mena de...

A Madrid, tot just ara, estan descobrint a VOX?

A la capital del regne d’Espanya no presten gaire interès a segons quins nous partits fins que s’adonen que els hi agraden...