22.9 C
Barcelona
Dilluns 29 maig, 2023

Confiem que el judici al procés serà just?

Relacionats

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

Parlem del Catalangate que l’Estat encobreix

Fa gairebé dues setmanes, després d'esclatar el Catalangate, el que resta de la present legislatura comença a trontollar. El PSOE intenta, per tots...

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...

Ara, qui i com protegirà el català?

La irrupció, per dir-ho suaument de la justícia en els plans educatius de l'escola catalana no només pot acabar amb el model...

Ja falten molt pocs dies per l’inici del procés que es durà a terme a Madrid, concretament al Tribunal Suprem de la capital del regne, contra els acusats per rebel·lió, sedició, malbaratar fons públics i desobediència. Diverses associacions d’advocats, catedràtics i juristes, no tan sols d’Espanya sinó també de l’estranger, han manifestat el seu desacord en la forma i en els delictes de què se’ls acusa.

La premsa estrangera, molts polítics europeus, alguns parlaments del vell continent i amnistia Internacional, han expressat el seu suport als encausats catalans i, especialment, als Jordis i a l’expresidenta del Parlament. Els primers, representants d’associacions, se’ls inculpa igual que si haguessin format part del govern i a Carme Forcadell per haver permès un diàleg en el Parlament. És normal acusar-los de la forma que ho fan?

201801080518115356

Després d’observar l’actuació del jutge Llarena sol·licitant i anul·lant, per dos cops, les ordres d’extradició, la negativa de la justícia europea (quatre països) a extradir-los i els motius en què es basaven les seves negatives, tot fa pensar que alguna cosa no acaba de quadrar.

Llegeixo, avui mateix, un article on s’explicà que la filla del jutge Marchena, que presidirà el judici, ha rebut un tracte de favor per part del CGPJ (Diari Ara, 30/01/2019). El mateix jutge va haver de renunciar a presidir l’òrgan màxim de la judicatura espanyola i el Suprem gràcies al senador Ignacio Cosidó del PP que es vantava de poder controlar el tribunal que jutjarà el procés per la porta del darrere.

TRIBUNAL-ENJUICIADOR

Que vàries entitats (nacionals i estrangeres) vulguin actuar d’observadors en el judici, ja dóna motius per dubtar de la imparcialitat del mateix. Més encara, tenint en compte els termes que ha utilitzat Llarena en preparar l’acusació i les fal·làcies que d’ella se’n deriven. A sobre, la fiscal general de l’estat rebat els observadors dient-los que serà un judici obert i transparent, ja que serà televisat en directe.

Convocar un referèndum no és delicte i, perquè sigui considerat com a tal la rebel·lió, hi ha d’haver existit violència i, l’única que va existir va ser l’exercida per part dels cossos i forces de seguretat de l’estat. Rajoy i Montoro varen declarar que per fer el referèndum no s’havien utilitzat diners públics. Aleshores, què és el que es jutjarà?

Un altre motiu per desconfiar és la campanya que s’està duent a terme per millorar la imatge de la judicatura espanyola a l’estranger, malmesa i desacreditada com està. Crec que no han escollit bé el moment, més aviat sembla voler reivindicar-se a tota velocitat. El que ha fet i fa les coses ben fetes no necessita aquest tipus de publicitat.

El ridícul de Pedro Sánchez a Estrasburg justificant la situació i, les declaracions de Josep Borrell, no fan altra cosa que un intent desesperat per netejar la mala imatge que té Espanya en l’actualitat.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Serà un judici just i imparcial o una revenja de l’estat contra Catalunya?

Més articles

2 COMENTARIS

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

El racisme i el cas de Vinícius Júnior

La lluita contra el racisme no admet excepcions. Ni la mala educació ni el comportament provocador d'algú són eximents, ni tampoc atenuants....

La independència, un punt de vista diferent

Des que vaig accedir a la jubilació, un dels meus entreteniments ha estat la lectura i sobretot escriure, cosa que sempre m'ha agradat. La...

Fomentar l’ús del català és de nazis i supremacistes?

Compara Plataforma per la Llengua amb la Gestapo i l'acusa d'espiar els nens als patis de les escoles, es tracta de Rosa...

Tercera carta oberta al president Pere Aragonès

Bon dia president, estava convençut que no tornaria a dirigir-me a vostè, però les notícies i circumstàncies diria que m'han convidat a...

L’actitud d’Isabel Díaz Ayuso, calculada al mil·límetre

L‘enfrontament entre el PSOE i el PP va pujant de decibels a mesura que s'estreny el calendari electoral. Encara cueja el xoc...