9.4 C
Barcelona
Divendres 27 gener, 2023

El posicionament d’Albert Rivera davant VOX

Relacionats

Esquerra, el PP, Ciutadans i la Colau

Míriam Nogueras convida a "defensar la independència sense anar al costat dels quals humilien a tots els que viuen a Catalunya". Parla "des...

Què pensar del suport d’ERC als pressupostos de l’estat?

Com vaig publicar en l'anterior article titulat: A canvi de què dona suport als pressupostos de l'estat ERC? Avui he volgut fer un repàs...

Carta oberta a Carlos Carrizosa (Cs)

He escoltat el seu discurs en el debat d'investidura i, com no podia ser d'una altra forma, no m'ha defraudat gens ni...

La desfeta política de Ciutadans

Tothom el dóna ja per acabat o vaticina la seva desaparició en poc temps. Què ha fallat? No era un producte de...

Escoltar aquests dies les declaracions d’Albert Rivera em desconcerten de tal manera que no acabo d’entendre’l. Rivera és un personatge que no em cau bé, ho he de confessar, però el creia més intel·ligent del que ara sembla realment, arran de les eleccions andaluses i els acords dels partits guanyadors a posteriori.

S’ha negat a ser fotografiat amb membres de VOX. Tampoc ha participat en la negociació d’aquest amb el PP titllant el seu acord com “paper mullat”. El que val diu: És el compromís que vàrem signar C’s i el PP, nosaltres amb VOX no hem establert cap mena d’acord. Com pot explicar que la presidenta del parlament andalús sigui de C’s sense el suport de VOX?

1547054939_674324_1547056496_miniatura_normal

Com pot dir el líder taronja que l’acord a què ha arribat PP i VOX no té “cap valor” per C’s? I el que realment val són els 90 punts que van signar amb els populars, ha dit a continuació. El que sorprèn, també, són les declaracions de Pablo Casado, l’altre “il·luminat” de tot l’afer per arribar, el seu partit, a presidir i governar (?) a Andalusia. El popular presumeix de tenir amplitud de mires i saber pactar a dreta i esquerra.

El líder de C’s a Andalusia, Juan Marín no té, segons la meva opinió, la categoria i el crèdit suficient per actuar de vicepresident i responsable d’alguna conselleria de la Junta, un home que ha passat per quatre partits diferents, amb ideologies i programes també diferents, no em mereix cap mena de confiança.

Tornant a Albert Rivera he de dir que s’equivoca de dalt a baix. Pot dir i, continuar dient, tot el que vulgui per intentar, sense èxit, fer veure que no vol tenir tractes amb l’extrema dreta de VOX. Ara bé, jo voldria preguntar-li: Com s’ho farà si una llei requereix els vots de VOX i no s’aprova si no es respectant les seves alternatives i/o modificacions?

Sense anar més lluny, què passarà si no obtenen el seu suport en l’aprovació i negociació dels pressupostos generals de la comunitat? No té clar encara Albert Rivera que VOX els tenen agafats pels… Que es veuran les concessions que hauran de fer per seguir en el poder que, sembla que és l’únic que fins ara els importa?

Santiago-Abascal-Casado-Albert-Rivera_EDIIMA20181204_0806_19

Jo crec que Rivera ha perdut una oportunitat. No vol que se’l compari amb VOX, aspirava a ser la nova dreta espanyola i, ara s’ha vist atrapat i no sap ben bé el que ha de fer. No ha volgut o intentat explorar la possibilitat d’una negociació a tres bandes amb PSOE i el partit Endavant Andalusia. Haguessin estat 71 el total d’escons i la majoria absoluta garantida.

No tindria la por i/o, el remordiment, de pactar amb l’extrema dreta de VOX i, juntament amb el partit andalús, podia haver posat fil a l’agulla per resoldre els problemes d’Andalusia i desmantellar l’època anterior de Susana Díaz encara que ella en resultés novament la presidenta, però amb el control i supervisió de Cs i el partit andalús.

arrimadas

Si ara la gent pot pensar que C’s és un partit d’extrema dreta, ell n’és l’únic responsable conjuntament amb la seva estimada Inés Arrimadas, que va tenir un paper força destacat en la campanya electoral. Tant l’un com l’altre van parlar molt més de Catalunya que no pas de propostes per Andalusia.

Que en pensen vostès, benvolguts lectors? Com qualificaríem el partit d’Albert Rivera?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Comencen les batalles preelectorals

Collboni deixa l'Ajuntament de Barcelona i Feijóo fa una nova proposta electoral. Quan un any arrenca políticament com a...

Perquè el referèndum català per la independència no va ser il·legal (III)

Traduït de l’alemany al català per Pere Grau i Rovira (Hamburg), publicat originalment a Blickpunkt Katalonien per Axel Schönberger.

És normal aquest odi contra Carles Puigdemont?

Llegit aquest mateix matí: Els fiscals consideren que s'han d'esprémer al màxim les possibilitats del Codi Penal per reclamar la màxima pena...

Perquè el referèndum català per la independència no va ser il·legal (II)

Traduït de l’alemany al català per Pere Grau i Rovira (Hamburg), publicat originalment a Blickpunkt Katalonien per Axel Schönberger.

Cursa per l’extradició de Carles Puigdemont

Extradir a Carles Puigdemont s’ha convertit en una obsessió per la judicatura espanyola, representada pel jutge Llarena que, per fi albira una...