21.7 C
Barcelona
Divendres 18 setembre, 2020

Què entén per diàleg el govern espanyol?

Relacionats

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...

Per què vol ser independent Catalunya? (X/XI)

Per passar de ser nació sense estat a estat lliure i pròsper! Motius comentats, per…

L’actualitat dels ferrocarrils a l’Estat espanyol (II)

Amb l'anterior article sobre el tema ja vaig deixar clara la situació en què es troba el ferrocarril a Espanya per l'aposta en favor...

Publicat: “El govern espanyol només permetrà allò que estigui dins la Constitució i de l’Estat” i que a fora “només hi ha monòlegs”.

No li tremolarà el pols per a nou 155. Sánchez ofereix “diàleg”. Definició: Discussió sobre un assumpte, problema, amb la intenció de solucionar-ho. Espanya, vol dialogar per trobar una solució “satisfactòria per a tots” o per “imposar la seva solució”?

Només el que sigui “dins” de la constitució i de l’Estat espanyol?

Quina constitució? Es publica que es va redactar incorporant paràgrafs de procedència “militar”. La que reconeixia Catalunya com “nacionalitat” o la que la situa per sota de les regions? La que es va aprovar com “sortida” o la que és “límit”, que s’estreny? La que van interpretar els catalans o la interpretada i aplicada per PP, PSOE, Suprem, Tribunal Constitucional? La que ha sofert el “cop d’estat” pel seu propi tribunal, segons juristes i catedràtics de dret? Posar la “Constitució i a l’Estat espanyol” com a marc és com asseure’s a dialogar amb unes pistoles sobre la taula. Ara a pistoles s’afegeixen lleis, presons. El PP va amenaçar amb l’exèrcit. Diàleg va existir en redactar la constitució, estatuts, pressupostos anuals. Resultat? L’estat espanyol mai els ha complert. Aquí estan els fets objectius, la història. Què està “dins” de la constitució, de l’estat espanyol? Els antecedents són contundents i negatius per a Espanya. Es dialoga des de la igualtat o des de la superioritat, la imposició, l’autoritarisme, que fixa les regles, límits? Davant aquesta realitat objectiva, què haurà de fer un votant a Catalunya que “de debò” tingui dignitat democràtica?

1844446

Què hi ha “fora” de la constitució i de l’Estat espanyol? Qui monologa?

Publicat (Sánchez): “Fora només hi ha monòlegs”.

Si s’amplia la perspectiva “fora” de la constitució espanyola, de l’Estat espanyol, hi ha “democràcia”. Ho demostren el Canadà amb el Quebec; Anglaterra amb Escòcia. “Fora” hi ha justícia. Aquí hi ha sentències, respostes, de la justícia suïssa, alemanya, belga, davant els exiliats polítics. “Fora” hi ha respecte a la pròpia configuració territorial. Aquí estan els estats federals i confederals. “Fora”, hi ha llibertat d’expressió. Hi ha condemnes de diferents organismes internacionals, les denúncies de la UE a l’Estat espanyol per no respectar els “drets humans”. “Fora” hi ha benestar. Els habitants de tots els països viuen d’acord amb el que generen, sense estar intervinguts i espoliats. Hem de refutar: Fora de la democràcia, justícia, respecte, llibertat, benestar, només hi ha monòlegs? No serà la constitució i l’Estat espanyol els qui estan “fora” d’aquests valors irrenunciables? No serà el govern espanyol qui monologa?

dialogo-siglo-XX_EDICRT20180831_0001_3

A qui menysprea el PSOE?

Publicat (Sánchez): “Menysté els 21 punts de Torra”.

Mas, Puigdemont i Torra han lliurat llistes de “deutes pendents” i peticions democràtiques al govern espanyol. No a tot. Representants del parlament català van demanar un referèndum pactat al parlament espanyol. No a tot. A qui es menysprea? A valors irrenunciables: Democràcia, justícia, benestar, llibertat, justícia social. Al 80% de votants que volen un referèndum. Al 48% que vol independència. Fins i tot, al 34% dependentista tan castigat com els independentistes. Davant l’evident menyspreu de l’estat espanyol, des de la dignitat democràtica, com ha de reaccionar un votant a Catalunya?

perladignitat4 500px

Més articles

2 COMENTARIS

  1. Ho hem de tenir clar. Un referendum no l’autoritzarà mai l’estat espanyol, doncs està convençut que el perdria. Si pensès que guanyaria ja l’hauria fet.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

És Pablo Casado el gran líder del PP?

Aquesta pregunta l'haurien de respondre els afiliats al partit en primera instància i després que fos corroborada pels votants quan siguin cridats...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (II)

Dues setmanes després del manifest de suport al rei emèrit, Rodolfo Martin Villa ha rebut el mateix per part de tots els expresidents vius, sense excepció i per...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...

Per què vol ser independent Catalunya? (XI/XI)

El primer bé de les nacions resideix en la seva independència i en la seva existència política. Per als...