26.9 C
Barcelona
Dijous 13 agost, 2020

Per què la independència de Catalunya?

Relacionats

Per què vol ser independent Catalunya? (V/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució... Per a viure en veritable democràcia. A...

Per què vol ser independent Catalunya? (IV/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució… Per a aplicar una justícia social necessària...

Per què vol ser independent Catalunya? (III/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució… Per a viure en autèntica llibertat avui...

Per què vol ser independent Catalunya? (I/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució… Conflicte Espanya-Catalunya: Un dels grans problemes de...

Publicat: Pedro Sánchez segueix rebaixant el to i defensa el diàleg “dins de la legalitat” amb Catalunya. El president incideix que cap dels problemes dels ciutadans es resol des de la “crispació o el conflicte”, i “sí des del diàleg serè, moderat, assenyat” i dins de la llei.

Què demostra el “diàleg” dins de la “legalitat” espanyola? Transició (diàleg i acord): Es va restablir la Generalitat de Catalunya, participació en la Constitució. Primer estatut: Encara hi ha transferències pendents. Diàleg anual per a pressupostos: Mai es van materialitzar. Es va dialogar, i es “va raspallar” un segon estatut. “Sense diàleg”, el TC va suprimir aspectes importants. “Sense diàleg” es va deixar a Catalunya “fora” de la Constitució.

121016-plaques-la-garriga-01

El que en va quedar no ha estat sotmès a referèndum. “Sense diàleg” s’ha aplicat el 155 i s’amenaça amb repetir-ho. “Sense diàleg” es segueix mantenint un asfixiant dèficit i una intervenció econòmica de la Generalitat amb clar perjudici per a “tots” els habitants de Catalunya. En tots els processos, el PSOE ha estat protagonista “contra Catalunya”. Això és serenitat, moderació, sensatesa? I “tot” dins de la llei espanyola”! La catalana està subordinada o s’anul·la. Com en una colònia sota la seva metròpoli. Qui genera conflicte? Què entén el govern espanyol per diàleg serè, moderat, assenyat? A quina llei es refereix? Respecta la dignitat democràtica objectiva, la dignitat dels catalans?

Què prefereixen els catalans? Una dependència creixent i negativa o una independència lliure, democràtica i positiva?

perladignitat4 500px

Més articles

6 COMENTARIS

  1. ERA INDEPENDENCIA ES NECESSARIA PER CONSTRUIR UNA SOCIETAT SOCIALMENT MES PROGRESISTA, MES JUSTA , MES IGUALITARIA I EN LA QUE PUGUI CONSTRUIR SON FUTUR LLIUREMENT E SOBRE VIURE COM A POBLE.

  2. S’ha de fer notar que molts dels articles de l’estatut suprimits, estàn vigents en altres estatuts com Andalusia O el País valencià. És a dir va ser un atac directe a Catalunya. Recordeu a Rajoy invitant a signar “contra Catalunya” Necessitem diàleg però sense línees tones, diàleg obert.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Juan Carlos I i la seva inviolabilitat

Totes les coses que hem anat sabent en el temps, les notícies que arribaven de l'estranger i el descobriment final de les...

Juan Carlos és un exiliat o un fugitiu?

No coneixem exactament el text de la carta que Juan Carlos li va enviar al seu fill, l’únic que ens ha arribat...

Per què vol ser independent Catalunya? (VI/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució! Perquè Catalunya no vol conviure sota una...

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...

Segueixo desconfiant de la justícia espanyola

Últimament i de forma cada molt menys dissimilada, estem observant la inexistència, cada cop més acusada, de la separació de poders a...