19.3 C
Barcelona
Dimarts 22 setembre, 2020

La manipulació barroera de la via eslovena

Relacionats

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...

Per què vol ser independent Catalunya? (X/XI)

Per passar de ser nació sense estat a estat lliure i pròsper! Motius comentats, per…

L’actualitat dels ferrocarrils a l’Estat espanyol (II)

Amb l'anterior article sobre el tema ja vaig deixar clara la situació en què es troba el ferrocarril a Espanya per l'aposta en favor...

A hores d’ara no ens hauríem d’amoïnar per una mentida més o menys per part de la dreta espanyolista ni dels mitjans de comunicació de Madrid (majoritàriament subvencionats o propietat seva). El que de veritat em preocupa són les expressions dels màxims líders dels partits polítics quan tergiversen o manipulen determinades informacions.

imagen-sin-titulo

Quim Torra va ser rebut pel president d’Eslovènia, tot i els esforços diplomàtics espanyols per impedir-ho. En la presentació del Consell per la República a Brussel·les va fer esment de la via eslovena com un possible model a seguir en la causa catalana. En cap moment es va referir a un enfrontament armat però, sabent el que va succeir, els polítics que pertanyen al club del 155 s’han afanyat a criticar el president de voler un enfrontament militar amb el més que probable nombre de víctimes mortals, ferits, etc.

Tant ha estat el rebombori que aquestes desafortunades declaracions han causat que el Sr. Milan Kucan, expresident d’Eslovènia (1991-2002) ha sortit al pas declarant que el procés eslovè va ser totalment pacífic amb dos referèndums, majoritàriament decisius, a favor de la independència i que, un cop declarada aquesta fou Sèrbia (Iugoslàvia) la qui va provocar l’anomenada guerra dels 10 dies.

soldados-yugoslavia-kWdE--620x349@abc

És el que hagués passat a Catalunya d’haver-se declarat i mantingut la Independència en comptes de no donar-li continuïtat. Pensem que, només per votar, els catalans van haver de patir càrregues policials, totalment fora de lloc, causant més d’un miler de ferits l’1 d’octubre de l’any passat. Em temo, per tant, que l’arribada de l’exèrcit hagués estat el següent pas del govern espanyol.

Primer va ser el vergonyós article de La Vanguardia i després s’hi va afegir la premsa en general fins a l’espectacle que vàrem veure al Congrés, on tota la dreta va demanar-li, quasi exigir-li a Pedro Sánchez l’aplicació immediata del 155. El procés ha estat un model pel que fa a la seva posada en marxa, pacífic i modèlic en les seves reivindicacions a favor de la independència i ànsies de llibertat. Mai s’havien vist manifestacions de centenars de milers de persones on no s’havia trencat ni una paperera. La premsa mundial se’n va fer ressò.

La sotspresidenta espanyola, Carmen Calvo, va fer unes declaracions esfereïdores acusant Quim Torra de voler provocar un enfrontament militar que causaria víctimes. És la mateixa senyora que, temps enrere, va declarar que: “Un govern democràtic no treu els presos de la presó”. No li vaig respondre aleshores però, encara que sigui tard, no puc estar-me de dir-li que un govern democràtic soluciona els problemes polítics amb negociació i diàleg en comptes d’anar per la via judicial, amb la qual cosa no hi haurien presos polítics.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors. Creuen que els polítics espanyols són de fiar manipulant i/o tergiversant la realitat en contra de Catalunya?

Més articles

2 COMENTARIS

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

El règim del 78, la mentida de la transició

Aquest no és el primer cop que parlo del règim sorgit de la transició, declarat modèlic per part de la classe política...

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

És Pablo Casado el gran líder del PP?

Aquesta pregunta l'haurien de respondre els afiliats al partit en primera instància i després que fos corroborada pels votants quan siguin cridats...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (II)

Dues setmanes després del manifest de suport al rei emèrit, Rodolfo Martin Villa ha rebut el mateix per part de tots els expresidents vius, sense excepció i per...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...