21 C
Barcelona
Dimarts 24 maig, 2022

La manipulació barroera de la via eslovena

Relacionats

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

Parlem del Catalangate que l’Estat encobreix

Fa gairebé dues setmanes, després d'esclatar el Catalangate, el que resta de la present legislatura comença a trontollar. El PSOE intenta, per tots...

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...

La guerra malauradament és l’actualitat

Aviat és complirà un mes i mig de l'inici de la guerra entre Rússia i Ucraïna, durant aquest temps algunes persones m'han preguntat -incloent-hi la...

A hores d’ara no ens hauríem d’amoïnar per una mentida més o menys per part de la dreta espanyolista ni dels mitjans de comunicació de Madrid (majoritàriament subvencionats o propietat seva). El que de veritat em preocupa són les expressions dels màxims líders dels partits polítics quan tergiversen o manipulen determinades informacions.

imagen-sin-titulo

Quim Torra va ser rebut pel president d’Eslovènia, tot i els esforços diplomàtics espanyols per impedir-ho. En la presentació del Consell per la República a Brussel·les va fer esment de la via eslovena com un possible model a seguir en la causa catalana. En cap moment es va referir a un enfrontament armat però, sabent el que va succeir, els polítics que pertanyen al club del 155 s’han afanyat a criticar el president de voler un enfrontament militar amb el més que probable nombre de víctimes mortals, ferits, etc.

Tant ha estat el rebombori que aquestes desafortunades declaracions han causat que el Sr. Milan Kucan, expresident d’Eslovènia (1991-2002) ha sortit al pas declarant que el procés eslovè va ser totalment pacífic amb dos referèndums, majoritàriament decisius, a favor de la independència i que, un cop declarada aquesta fou Sèrbia (Iugoslàvia) la qui va provocar l’anomenada guerra dels 10 dies.

soldados-yugoslavia-kWdE--620x349@abc

És el que hagués passat a Catalunya d’haver-se declarat i mantingut la Independència en comptes de no donar-li continuïtat. Pensem que, només per votar, els catalans van haver de patir càrregues policials, totalment fora de lloc, causant més d’un miler de ferits l’1 d’octubre de l’any passat. Em temo, per tant, que l’arribada de l’exèrcit hagués estat el següent pas del govern espanyol.

Primer va ser el vergonyós article de La Vanguardia i després s’hi va afegir la premsa en general fins a l’espectacle que vàrem veure al Congrés, on tota la dreta va demanar-li, quasi exigir-li a Pedro Sánchez l’aplicació immediata del 155. El procés ha estat un model pel que fa a la seva posada en marxa, pacífic i modèlic en les seves reivindicacions a favor de la independència i ànsies de llibertat. Mai s’havien vist manifestacions de centenars de milers de persones on no s’havia trencat ni una paperera. La premsa mundial se’n va fer ressò.

La sotspresidenta espanyola, Carmen Calvo, va fer unes declaracions esfereïdores acusant Quim Torra de voler provocar un enfrontament militar que causaria víctimes. És la mateixa senyora que, temps enrere, va declarar que: “Un govern democràtic no treu els presos de la presó”. No li vaig respondre aleshores però, encara que sigui tard, no puc estar-me de dir-li que un govern democràtic soluciona els problemes polítics amb negociació i diàleg en comptes d’anar per la via judicial, amb la qual cosa no hi haurien presos polítics.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors. Creuen que els polítics espanyols són de fiar manipulant i/o tergiversant la realitat en contra de Catalunya?

Més articles

2 COMENTARIS

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

S’ha acabat la crisi de l’espionatge a l’independentisme?

El Consell de Ministres ha acordat el cessament de la directora del CNI, Paz Esteban, després que el Centre Criptològic Nacional (CCN) certifiqués que...

L’exconsellera Clara Ponsatí ho té molt clar

L'eurodiputada Clara Ponsatí ha lliurat una carta al president de la Generalitat, Pere Aragonès, coincidint amb el fet que avui aquest s'ha...

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

Parlem del Catalangate que l’Estat encobreix

Fa gairebé dues setmanes, després d'esclatar el Catalangate, el que resta de la present legislatura comença a trontollar. El PSOE intenta, per tots...

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...