15.8 C
Barcelona
Dimarts 11 maig, 2021

Carta oberta al president Pedro Sánchez

Relacionats

El dret d’autodeterminació dels pobles

Benvolguts lectors, avui no publico cap article escrit per mi. Avui, arran d'algunes preguntes i comentaris que he rebut, em permeto fer-vos...

Carta oberta a la vicepresidenta Carmen Calvo

Observo que té el mateix tarannà que Pedro Sánchez, el seu president i per desgràcia el de molta gent. M'he fixat en...

Carta oberta al president Pedro Sánchez

Són tantes les coses que voldria dir-te que no sé per on començar, d'entrada i a nivell personal, crec que no ets una...

Catalunya, a hores d’ara, no té govern

Han passat més de dos mesos i mig de les passades eleccions i encara no tenim govern, sembla que es manté la mena de...

Confesso que vaig alegrar-me’n quan en la moció de censura contra Mariano Rajoy, vas obtenir la presidència del govern espanyol. Igualment he de dir-te que potser va ser més l’alegria de foragitar al líder del PP que no pas que tu aconseguissis fer-lo fora, així i tot vaig pensar que pitjor que ell no ho podries fer, encara que t’hi esforcessis.

Lògicament vas comptar amb els vots del PNB i, especialment, dels partits catalans. Això t’està costant la crítica dels partits de dreta que t’acusen d’afavorir-los i, fins i tot, de complicitat en el cop d’estat que ells van perpetrar segons el teu “amic” Pablo Casado.

Han passat pocs mesos des que estàs a la Conclou i el cert és que no puc assenyalar grans èxits en la teva gestió. Han hagut de plegar dos ministres i en tens dos més que fan mèrits, expressament o no, per seguir pel mateix camí. Volies establir un diàleg amb Catalunya a la recerca d’una solució al problema existent, vas fer uns primers passos que convidaven a l’optimisme moderat, però que era un primer pas diferent del de Rajoy.

Gobierno-Pedro-Sanchez-Generalitat-Moncloa_EDIIMA20180709_0518_4

A hores d’ara et confesso que m’estàs decebent cada cop més, allò va ser un miratge que, dia a dia va demostrant que, sigui del color que sigui el partit que governi, no existeix la voluntat, la decisió o la intel·ligència necessària per entendre o comprendre la voluntat de Catalunya i dels seus habitants.

No oblidis que hem arribat a on som gràcies a la sentència del Constitucional que ens va arrabassar l’Estatut i el tracte posterior que hem rebut del PP. Catalunya ha dit prou pel menyspreu, el mal tracte, l’espoli fiscal i els incompliments de tota mena que patim de fa molts anys. Que esperaves que faríem? Hem intentat dialogar i se’ns han tancat totes les portes. No volíem la unilateralitat però ens heu forçat a ella. Volíem saber l’opinió del poble i per un referèndum hi ha presos polítics i exiliats. La resposta de l’estat ha estat repressiva i et recordo que tu també vas estar-hi d’acord en aplicar un 155 del tot inconstitucional.

La justícia espanyola fa aigües per tot arreu, Ho ha dit en Consell d’Europa, el Tribunal de Drets Humans, la justícia de quatre països europeus negant-se a les extradicions dictades per Llarena. Si no en tens prou fixat en la vergonya del Suprem en el tema dels impostos de les hipoteques. Ara explica’m l’acord a què vas arribar amb el PP pel nomenament dels jutges del CGPJ i, després, diguem que la justícia espanyola és independent i que existeix la separació de poders de l’estat.

els-presos-politics-a-lledoners-5c01c0a63a5f3

Quant als presos polítics, que ho són, quatre d’ells han decidit fer una vaga de fam. Saps els motius oi? Doncs per la no resposta del TC als recursos presentats i que hi són al calaix, la qual cosa impedeix dur la seva reclamació a la justícia europea. Això no és xantatge? I tu que saps que la instrucció del procés és bassa en informes de ficció, només se t’acut dir que no ho entens, ja que tindran un judici just.

La vaga de fam no és per fer llàstima als jutges, és perquè no confien en la justícia de l’estat i situen a Estrasburg l’expectativa d’una sentència justa. Els diaris de Madrid ho han criticat i es mofen dels presos; sàpigues que la premsa internacional se n’ha fet ressò, cosa que reduirà encara més el poc prestigi d’Espanya i la seva justícia. No t’importa potser?

Vista la patacada que tu i el teu partit heu patit a Andalusia, crec que el teu prestigi està molt tocat i les pròximes eleccions poden donar-te més d’un disgust. No reclamis el suport dels partits catalans per aprovar els pressupostos. No has fet cap oferta per desencallar el problema i, a sobre, et negues a tenir una trobada dels dos governs aprofitant en consell de ministres que vols fer a Barcelona.

Pedro, com deia Josep Pla, no hi a res que s’hi assembli més a un espanyol de dretes que un espanyol d’esquerres. Tu confirmes sobradament les seves paraules.

Més articles

4 COMENTARIS

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

El dret d’autodeterminació dels pobles

Benvolguts lectors, avui no publico cap article escrit per mi. Avui, arran d'algunes preguntes i comentaris que he rebut, em permeto fer-vos...

Carta oberta a la vicepresidenta Carmen Calvo

Observo que té el mateix tarannà que Pedro Sánchez, el seu president i per desgràcia el de molta gent. M'he fixat en...

Carta oberta al president Pedro Sánchez

Són tantes les coses que voldria dir-te que no sé per on començar, d'entrada i a nivell personal, crec que no ets una...

Catalunya, a hores d’ara, no té govern

Han passat més de dos mesos i mig de les passades eleccions i encara no tenim govern, sembla que es manté la mena de...

A Madrid, tot just ara, estan descobrint a VOX?

A la capital del regne d’Espanya no presten gaire interès a segons quins nous partits fins que s’adonen que els hi agraden...