25 C
Barcelona
Dissabte 10 juny, 2023

Preguntes oportunes

Constitució espanyola fracassada o nova constitució catalana?

Publicat (El confidencial): “El 57% dels catalans no votaria la Constitució”.

Per què avui només votarien la constitució espanyola un 43% dels catalans? El 6 de desembre del 2018, serà un dia festiu, “d’identificació” amb la democràcia real, la llibertat, aquest 40è aniversari? O per contra, serà un dia de frustració, subordinació, submissió a una imposició autoritària? Es pregunta l’Estat espanyol la “causa crítica” d’aquest rebuig? No és un clar fracàs de la seva política en, amb, per a Catalunya? No és un clar fracàs d’una constitució que ja es va iniciar “sota l’amenaça de sabres” i que ha anat degenerant per la seva interpretació partidista i clarament anticatalana, extraestatutària? S’acusa el parlament català de “colpista”. Per què tants juristes i catedràtics de dret constitucional diuen que l’autèntic cop d’estat ho va donar el mateix tribunal constitucional?

https://youtu.be/_yJCODo9vRk

Corregeix l’Estat espanyol aquest creixent 57% de rebot? Davant aquesta dada tan negativa, què hauria de fer un estat democràtic i seriós? Rectificar i fer una proposta amb clars beneficis que superin els que els ofereix la independència i constitució catalana pròpia o mantenir la seva deriva a força de presos polítics, jutges, asfíxia econòmica que obliga a les retallades en sanitat, educació, assistència social; acumulant incompliments estatutaris i pressupostaris, amenaces de 155 i l’exèrcit? Quin balanç ofereix l’aplicació de la constitució espanyola en la qualitat de vida dels catalans, en un marc de veritable democràcia i llibertat, de justícia social avançada, d’identitat? Quan el 57% la rebutja és un clar indicador de fracàs de la constitució espanyola per a la majoria de votants catalans.

Des de la dignitat democràtica, què sentir davant la interpretació i aplicació partidista, negativa i antidemocràtica constitució espanyola a Catalunya? Què és el més coherent? Subordinar-se a una constitució espanyola que castiga clarament o elaborar una pròpia, democràtica, moderna, en una república de tall europeu?

perladignitat4 500px

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Per la dignitat