13.3 C
Barcelona
Dilluns 30 novembre, 2020

Demanen la beatificació de Franco

Relacionats

Per què ERC dóna suport als pressupostos de l’Estat?

Aquesta és una pregunta que, ara per ara, no descobreixo la seva resposta, si més no la resposta que em deixi satisfet...

La politització de la llengua en la nova llei d’educació

El ple del Congrés ha aprovat aquest dijous la reforma de la llei educativa, la Lomloe o "llei Celaá", després d'un bast debat i amb...

Díaz Ayuso: Madrid és Espanya dins d’Espanya

Aquesta expressió de la presidenta madrilenya ja està perdent vigència, Madrid s'ha convertit en un territori diferent al marge de l'estat. Amb normatives diferents...

La investigació de la corrupció del PP continua

El ple del congrés ha aprovat crear una comissió d'investigació sobre l'anomenada operació Kitchen que és el dispositiu que, suposadament, va ser...

Quan ho he llegit no m’ho podia creure. Un colpista que es va aixecar en armes contra un govern constitucional i democràtic, que va provocar una guerra civil on van morir centenars de milers de persones, que va enfonsar el país en una ruïna total, que va suspendre tots els drets i llibertats dels ciutadans, que prohibí l’ús de qualsevol llengua que no fos el castellà, se’l proposa per a la seva beatificació?

Ho he comentat amb alguns companys i un d’ells em deia, que també el volen proposar, a títol pòstum, com a premi Nobel de la Pau (tot i que no sigui possible). De debò que no puc entendre-ho, per molt que m’hi escarrassi. Que poden pensar totes aquelles persones que van perdre els seus pares, germans, familiars o amics a causa de la guerra? Que pensen tots aquells que van haver de marxar a l’exili? Com afectarà la notícia a les famílies de més de 100.000 persones, els cadàvers dels quals encara resten a les cunetes?

Qui són els promotors de tan genial idea? S’han plantejat el rebuig que ocasionarà aquesta increïble decisió? Espanya va estar vetada a les Nacions Unides durant molts anys i va ser considerat un estat feixista fins que els EUA, en temps de la guerra freda, van pressionar perquè fos admesa, ja que els interessava tenir bases militars, navals i aèries en el territori a canvi de llets en pols i formatges que es repartien a les escoles i probablement altres coses que no sabrem mai.

Buscant per Internet he trobat aquest enllaç entre altres i he triat aquest perquè és més complet, en diu els motius de la sol·licitud i mostra la carta que han adreçat als bisbes espanyols recavant el seu suport. També apareix un vídeo antic i s’escolten unes paraules del dictador. La qualitat d’aquest vídeo no és massa bona pels anys que tenen la majoria d’imatges.

El passat 20 de novembre, en celebrar-se els 43 anys del seu traspàs, vam ser testimonis de les misses i homenatges que se li van tributar, en especial el del Valle de los Caídos on es troben les seves despulles i que el seu possible trasllat ha aixecat, a hores d’ara, una sèrie d’enfrontaments en l’àmbit familiar i polític que mai no m’hagués imaginat. El PP i C’s encara no han condemnat el franquisme ni els judicis sumaríssims que es van dur a terme durant la dictadura.

1534605348600

Franco, a diferència de Hitler i Mussolini, no va perdre la guerra i el que seria inimaginable a Alemanya o Itàlia s’està produint a Espanya. Cal recordar que la fundació del dictador està buscant locals en algunes ciutats espanyoles, entre elles Barcelona, per obrir noves sucursals per a major glòria i enaltiment de Franco i busquen gent jove perquè facin aquesta feina. Continuo dient que no ho puc entendre.

El consell d’Europa ha manifestat que fundacions com aquesta no haurien d’existir, però el que digui la UE, en tots els sentits, polític, econòmic o judicial no es tenen en compte, i no sembla que els importi un descrèdit més o menys. Un cop més podem dir el tan conegut: “España es diferente“.

Què en pensen vostès benvolguts lectors. Franco és mort però el franquisme sembla més viu que mai. És normal el que està passant a Espanya que presumeix de democràcia? No tenen cada cop mes ganes de anar-se’n d’aquest país?

Més articles

8 COMENTARIS

  1. Ho trobo al.lucinant!!! És el món al revés. Colla d’assassins, lladres, explotadors i més qualificatius del mateix estil. Si realment existeix la justícia universal, espero que a tota aquesta colla, els hi arribi

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Per què ERC dóna suport als pressupostos de l’Estat?

Aquesta és una pregunta que, ara per ara, no descobreixo la seva resposta, si més no la resposta que em deixi satisfet...

Com li correspon estar Catalunya?

Catalunya comença a estar com correspon— Carmen Calvo La vicepresidenta del govern no concreta. Fets i declaracions permeten algunes...

Podria ser Miquel Iceta president de la Generalitat?

Tal com he llegit en El Nacional en dues ocasions, en cap lloc està escrit que Miquel Iceta no pugui ser el pròxim...

La politització de la llengua en la nova llei d’educació

El ple del Congrés ha aprovat aquest dijous la reforma de la llei educativa, la Lomloe o "llei Celaá", després d'un bast debat i amb...

Parlem de nou de les “fake news”?

Les notícies falses, conegudes també amb l'anglicisme fake news, són un tipus d'expressions que consisteixen a donar a conèixer un contingut de notícies pseudoperiodístiques difoses mitjançant...