11.3 C
Barcelona
Diumenge 5 febrer, 2023

Demanen la beatificació de Franco

Relacionats

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

Parlem del Catalangate que l’Estat encobreix

Fa gairebé dues setmanes, després d'esclatar el Catalangate, el que resta de la present legislatura comença a trontollar. El PSOE intenta, per tots...

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...

Ara, qui i com protegirà el català?

La irrupció, per dir-ho suaument de la justícia en els plans educatius de l'escola catalana no només pot acabar amb el model...

Quan ho he llegit no m’ho podia creure. Un colpista que es va aixecar en armes contra un govern constitucional i democràtic, que va provocar una guerra civil on van morir centenars de milers de persones, que va enfonsar el país en una ruïna total, que va suspendre tots els drets i llibertats dels ciutadans, que prohibí l’ús de qualsevol llengua que no fos el castellà, se’l proposa per a la seva beatificació?

Ho he comentat amb alguns companys i un d’ells em deia, que també el volen proposar, a títol pòstum, com a premi Nobel de la Pau (tot i que no sigui possible). De debò que no puc entendre-ho, per molt que m’hi escarrassi. Que poden pensar totes aquelles persones que van perdre els seus pares, germans, familiars o amics a causa de la guerra? Que pensen tots aquells que van haver de marxar a l’exili? Com afectarà la notícia a les famílies de més de 100.000 persones, els cadàvers dels quals encara resten a les cunetes?

Qui són els promotors de tan genial idea? S’han plantejat el rebuig que ocasionarà aquesta increïble decisió? Espanya va estar vetada a les Nacions Unides durant molts anys i va ser considerat un estat feixista fins que els EUA, en temps de la guerra freda, van pressionar perquè fos admesa, ja que els interessava tenir bases militars, navals i aèries en el territori a canvi de llets en pols i formatges que es repartien a les escoles i probablement altres coses que no sabrem mai.

Buscant per Internet he trobat aquest enllaç entre altres i he triat aquest perquè és més complet, en diu els motius de la sol·licitud i mostra la carta que han adreçat als bisbes espanyols recavant el seu suport. També apareix un vídeo antic i s’escolten unes paraules del dictador. La qualitat d’aquest vídeo no és massa bona pels anys que tenen la majoria d’imatges.

El passat 20 de novembre, en celebrar-se els 43 anys del seu traspàs, vam ser testimonis de les misses i homenatges que se li van tributar, en especial el del Valle de los Caídos on es troben les seves despulles i que el seu possible trasllat ha aixecat, a hores d’ara, una sèrie d’enfrontaments en l’àmbit familiar i polític que mai no m’hagués imaginat. El PP i C’s encara no han condemnat el franquisme ni els judicis sumaríssims que es van dur a terme durant la dictadura.

1534605348600

Franco, a diferència de Hitler i Mussolini, no va perdre la guerra i el que seria inimaginable a Alemanya o Itàlia s’està produint a Espanya. Cal recordar que la fundació del dictador està buscant locals en algunes ciutats espanyoles, entre elles Barcelona, per obrir noves sucursals per a major glòria i enaltiment de Franco i busquen gent jove perquè facin aquesta feina. Continuo dient que no ho puc entendre.

El consell d’Europa ha manifestat que fundacions com aquesta no haurien d’existir, però el que digui la UE, en tots els sentits, polític, econòmic o judicial no es tenen en compte, i no sembla que els importi un descrèdit més o menys. Un cop més podem dir el tan conegut: “España es diferente“.

Què en pensen vostès benvolguts lectors. Franco és mort però el franquisme sembla més viu que mai. És normal el que està passant a Espanya que presumeix de democràcia? No tenen cada cop mes ganes de anar-se’n d’aquest país?

Més articles

8 COMENTARIS

  1. Ho trobo al.lucinant!!! És el món al revés. Colla d’assassins, lladres, explotadors i més qualificatius del mateix estil. Si realment existeix la justícia universal, espero que a tota aquesta colla, els hi arribi

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Perquè el referèndum català per la independència no va ser il·legal (IV)

Traduït de l’alemany al català per Pere Grau i Rovira (Hamburg), publicat originalment a Blickpunkt Katalonien per Axel Schönberger.

Reaccions a la sentència de la justícia europea

Tant l’independentisme com el govern espanyol diuen que el tribunal els dóna la raó El Tribunal de Justícia...

Puigdemont pregunta si ERC sabia que volien extradir-lo amb el nou Codi Penal

L’expresident qüestiona els motius darrere la reforma del Codi Penal que ara se li aplicarà El president a...

Deixem sola la gent gran que lluita, i ha lluitat, per la independència de Catalunya?

19/01/2023, Barcelona, cimera Espanya-França Matí gèlid. Molta sensació de fred pel vent. Zona entre les fonts i plaça...

Comencen les batalles preelectorals

Collboni deixa l'Ajuntament de Barcelona i Feijóo fa una nova proposta electoral. Quan un any arrenca políticament com a...