12.9 C
Barcelona
Dimecres 21 abril, 2021

Un nou estatut per a Catalunya?

Relacionats

L’ONU, el Tribunal de la Haia i l’autodeterminació

Després de l'aplicació del 155 a Catalunya, l'ONU va emetre un comunicat a la web de l'Oficina de l'Alt Comissionat pels Drets...

Constitució: Un camí alentit o desviat?

Constitució de 1978 porta de sortida cap a una Catalunya en una Espanya democràtica, plural, pròspera, justa, lliure o la “meta” era...

Com li correspon estar Catalunya?

Catalunya comença a estar com correspon— Carmen Calvo La vicepresidenta del govern no concreta. Fets i declaracions permeten algunes...

Avui, més que mai, desconfio de la justícia

Em refereixo, òbviament, a la justícia espanyola. El judici al major Trapero i la cúpula dels mossos d'esquadra i, especialment la seva sentència, ha...

Publicat (Congrés del PSOE a Suresnes, 1974): “La definitiva solución del problema de las nacionalidades que integran el Estado español parte indefectiblemente del pleno reconocimiento del derecho de autodeterminación de las mismas”.

Publicat (El País, 2018): “Sánchez propone votar un nuevo Estatuto para resolver la crisi de Catalunya”.

Què han presenciat mentrestant els militants i votants del PSC? Per a què serveix el seu vot per a les seves famílies, per al present i futur dels seus fills’?

1979: Primer estatut, incomplert. Encara hi ha transferències pendents. 1982. Cop d’estat al que segueix la LOAPA. El PSOE, va retallar transferències. Que van afectar i afecten molt negativament a àrees bàsiques en infraestructures que segueixen pendents: Autopistes lliures de peatge, Rodalies, ports (el PP tampoc ha complert mai)…

2006: Nou Estatut, incomplert i retallat. Zapatero: “Donaré suport al text de l’estatut que surti de Catalunya”. El PSC ho aprova. El mateix dia, Montilla ja anuncia esmenes “en contra” del text. El Parlament espanyol ho retalla profundament. Alfonso Guerra, un dels impulsors del “dret d’autodeterminació” a Suresnes, a sobre, va presumir d'”haver raspallat” el que havia votat el propi PSC al Parlament.

zapatero-estatut

2010: El Constitucional retalla el substancial del que quedava després del “raspallat” i votat en referèndum. Zapatero va dir que “compensaria”, via decret, el que el tribunal havia retallar. Però no ho va fer. Segons la pròpia constitució, el nou text havia de ser sotmès a referèndum. No es va fer. Molts Juristes i catedràtics ho varen qualificar de “cop d’estat” a la pròpia constitució

Dèficit fiscal i finançament. Es publiquen balances fiscals que demostren un dèficit anual entre 10.000 i 16.000 milions d’euros anuals. Això segueix castigant “tota” la societat catalana en àrees bàsiques com ara justícia social, educació, sanitat, infraestructures pròpies… Els pressupostos generals per a Catalunya: Cap any es compleixen.

2017: El PSOE va donar suport al 155 de tan negatiu efecte per a la democràcia. Es calcula un perjudici econòmic de més d’1.800 milions d’euros. Últimament, “diàleg”. El PP va deixar pendents més de 8.000 milions segons “la llei” i l’estatut inconstitucionalment retallat. El PSOE ofereix pagar-ne només 1.450 milions i en 4 anys! És el que fan les empreses en processos de suspensió de pagaments o fallida.

2018: Ofereixen un nou estatut. Els pressupostos estan tancats. No poden millorar gens. Els seus barons es neguen a cedir un sol Euro als catalans. Nega finançament i perjudica clarament la qualitat de vida i benestar, els serveis socials de tot tipus; castiga a empreses, treballadors, famílies. Quin militant i votant pot confiar encara en un partit que clarament incompleix els seus compromisos, acords? L’hi ho preguntem?

És digne votar a un partit que ni representa ni defensa als seus militants i votants? És més digne preferir una dependència creixent i negativa i rebutjar els clars beneficis de la independència?

perladignitat4 500px

Més articles

4 COMENTARIS

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

La justícia espanyola es queixa davant d’Europa

Un del problema evident dels fets esdevinguts a la tardor del 2017 a Catalunya ha estat el protagonisme que ha adquirit el...

El Canadà i Espanya són molt diferents

Aquesta és una afirmació que ja sabíem sobradament, els dos estats es diuen demòcrates, però la democràcia es demostra caminant, val la pena mirar a...

Espanya ha perjudicat Catalunya al llarg del temps

Després de la guerra dels Trenta Anys, que a Espanya li va suposar la pèrdua de Flandes, l’Alsàcia i  la Lorena, després...

La justícia a Espanya continua fent diferències

Fa dues setmanes vaig publicar en aquest mitjà l'article titulat "La Justícia no és igual per a tothom". El mateix el vaig publicar a Diario16,...

Els abusos dels drets humans a Espanya

No només el Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides, el Ministre d'Afers exteriors...