20.6 C
Barcelona
Divendres 24 setembre, 2021

Un nou estatut per a Catalunya?

Relacionats

Renuncien els joves catalans a un millor futur?

L'Enquesta a la Joventut de Barcelona revela una caiguda en el suport dels joves a la independència de Catalunya. En concret, suposa...

Catalunya independent, nou error d’Espanya?

Per què es van independitzar les colònies espanyoles a Amèrica? España, para llegar a una etapa verdaderamente constructiva, de...

Opinem o ens opinen?

El castigo fue útil en el pasado y ahora lo es el perdón.Pedro Sánchez Què opina el lector sobre...

Indultar a qui? Quin penediment i perdó?

Míriam Nogueras, portaveu de JxCat en el parlament espanyol, respon sobre els indults. Pregunta: “La ciutadania entendria que aquests...

Publicat (Congrés del PSOE a Suresnes, 1974): “La definitiva solución del problema de las nacionalidades que integran el Estado español parte indefectiblemente del pleno reconocimiento del derecho de autodeterminación de las mismas”.

Publicat (El País, 2018): “Sánchez propone votar un nuevo Estatuto para resolver la crisi de Catalunya”.

Què han presenciat mentrestant els militants i votants del PSC? Per a què serveix el seu vot per a les seves famílies, per al present i futur dels seus fills’?

1979: Primer estatut, incomplert. Encara hi ha transferències pendents. 1982. Cop d’estat al que segueix la LOAPA. El PSOE, va retallar transferències. Que van afectar i afecten molt negativament a àrees bàsiques en infraestructures que segueixen pendents: Autopistes lliures de peatge, Rodalies, ports (el PP tampoc ha complert mai)…

2006: Nou Estatut, incomplert i retallat. Zapatero: “Donaré suport al text de l’estatut que surti de Catalunya”. El PSC ho aprova. El mateix dia, Montilla ja anuncia esmenes “en contra” del text. El Parlament espanyol ho retalla profundament. Alfonso Guerra, un dels impulsors del “dret d’autodeterminació” a Suresnes, a sobre, va presumir d'”haver raspallat” el que havia votat el propi PSC al Parlament.

zapatero-estatut

2010: El Constitucional retalla el substancial del que quedava després del “raspallat” i votat en referèndum. Zapatero va dir que “compensaria”, via decret, el que el tribunal havia retallar. Però no ho va fer. Segons la pròpia constitució, el nou text havia de ser sotmès a referèndum. No es va fer. Molts Juristes i catedràtics ho varen qualificar de “cop d’estat” a la pròpia constitució

Dèficit fiscal i finançament. Es publiquen balances fiscals que demostren un dèficit anual entre 10.000 i 16.000 milions d’euros anuals. Això segueix castigant “tota” la societat catalana en àrees bàsiques com ara justícia social, educació, sanitat, infraestructures pròpies… Els pressupostos generals per a Catalunya: Cap any es compleixen.

2017: El PSOE va donar suport al 155 de tan negatiu efecte per a la democràcia. Es calcula un perjudici econòmic de més d’1.800 milions d’euros. Últimament, “diàleg”. El PP va deixar pendents més de 8.000 milions segons “la llei” i l’estatut inconstitucionalment retallat. El PSOE ofereix pagar-ne només 1.450 milions i en 4 anys! És el que fan les empreses en processos de suspensió de pagaments o fallida.

2018: Ofereixen un nou estatut. Els pressupostos estan tancats. No poden millorar gens. Els seus barons es neguen a cedir un sol Euro als catalans. Nega finançament i perjudica clarament la qualitat de vida i benestar, els serveis socials de tot tipus; castiga a empreses, treballadors, famílies. Quin militant i votant pot confiar encara en un partit que clarament incompleix els seus compromisos, acords? L’hi ho preguntem?

És digne votar a un partit que ni representa ni defensa als seus militants i votants? És més digne preferir una dependència creixent i negativa i rebutjar els clars beneficis de la independència?

perladignitat4 500px

Més articles

4 COMENTARIS

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Per a quan està previst renovar el CGPJ?

Ha estat tot un espectacle veure el president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, amb el mandat ja...

Què no sabem de l’emèrit rei Juan Carlos?

De cop i volta ens hem assabentat que la fiscalia del suprem sospita de l'emèrit, Juan Carlos de Borbón, de la possibilitat...

Ada Colau: “El referèndum és una ximpleria”

A hores d'ara, res del que digui l'alcaldessa Colau em pot sorprendre. Ja des del principi va resultar-me molt estrany que, una...

Què esperem a Catalunya de la taula de diàleg?

Properament es reunirà, per segon cop, la taula de diàleg entre els governs espanyols i català. Què se’n pot esperar d’aquesta negociació?

Què en pensem de la justícia espanyola?

Aquesta pregunta me l’he plantejat molts cops i no sabria exactament trobar una resposta del tot coherent que reflectís la realitat i el perquè...