24 C
Barcelona
Divendres 10 juliol, 2020

Es pot considerar Ciutadans un partit feixista?

Relacionats

L’adéu de de Rivera i l’enfonsament de Ciutadans

S'ha acabat la carrera política d'Albert Rivera i qui sap si també la continuïtat de Ciutadans com partit polític després dels resultats obtinguts el...

Què pot esperar Catalunya després del 10-N?

Aquest matí, en comprar el diari com faig cada dia, m'ha sobtat molt llegir els titulars de tota la premsa on s'anunciava l'inici de...

On vas Albert Rivera, on vas trist de tu?

Aquesta pregunta me l'he fet molts cops pensant o intentant esbrinar que és el que hi ha dins el teu cervell, no he aconseguit...

Els 1.000 dies de presó per als joves d’Alsasu

Doncs sí, tres joves d'Alsasu (Navarra) ja han sobrepassat els 1.000 dies d'estada a la presó. Com ja sap tothom uns joves navarresos han estat...

És difícil d’assegurar però cada dia que passa es comporta amb més radicalitat, buscant i promovent l’enfrontament a tots nivells. La seva presència a Alsasu no ha estat en defensa de la guàrdia civil com han manifestat, ha estat una veritable provocació, una més de les que acostumen a provocar.

En relació a aquest acte s’ha produït un enfrontament, en el Parlament de Catalunya, entre el diputat d’ERC Rubén Wagensberg i Carlos Carrizosa de C’s. El republicà no ha estat massa afortunat dient-li que Ciutadans és feixista des del moment que munta un circ, en la localitat navarresa, en companyia de VOX. El polític d’ERC hauria pogut dir el mateix però afegint el qualificatiu de “pressumpte”, cosa que no va fer.

2018110414153476139

El més preocupant, al meu mode de veure, no és que Carrizosa protestés, cosa normal, i que exigís una rectificació; el problema és que es dirigís al republicà convidant-lo a dirimir l’enfrontament fora de la sala. Em recordaven els es enfrontaments d’alumnes que quedaven per barallar-se a l’hora del pati.

Ciutadans no fa campanya esgrimint un programa alternatiu de govern, es dedica només a condemnar el procés català i criticar l’independentisme, tant és fer campanya a Madrid o Andalusia. Tot és vàlid sempre que quedi clar el seu anticatalanisme i el seu amor per a Espanya i la seva unitat territorial.

El mateix Carrizosa va protagonitzar un altre altercat protestant per un llaç groc, que va fer fora del seient on era col·locat. No és el primer cop i, suposo que no serà l’últim, que el seu partit actua contra els llaços grocs a tots els nivells. Brigades de voluntaris, o llogats, actuen amb nocturnitat, a cara tapada i amb ajuda d’escales per despenjar estelades i llaços grocs per molts pobles i ciutats de Catalunya. No es tracta d’independència, es tracta d’un acte de protesta per l’empresonament injust dels polítics catalans.

1535525598_698421_1535527293_noticia_fotograma

El mateix Rivera, acompanyat de Inés Arrimadas ha fet, a ple dia, una recollida de llaços per gaudir d’un moment de glòria davant dels seus, obtenint una imatge per la premsa o un vídeo per sortir en els noticiaris televisius arreu d’Espanya. És la manera de mostrar la seva estimació envers Espanya, criticant, òbviament, a Catalunya. No s’adonen els seus votants que aquest és el seu únic programa electoral?

L’arribada de VOX ha fet que, tant el PP com C’s, s’hagin posat neguitosos, les enquestes auguren que té possibilitats d’entrar al congrés en unes pròximes eleccions, saben també que els vots que obtindran seran a costa d’aquestes dues formacions. Aquesta situació ha fet que, tant l’un com l’altre, s’hagin retroalimentat en els atacs contra Catalunya per així demostrar que no estan disposats a perdre la seva quota de votants.

Vegin en aquest vídeo la protesta dels ciutadans d’Alsasu per l’arribada de Rivera i del president de VOX.

No m’atreveixo a declarar-los feixistes però, dia rere dia, estan fent els mèrits suficients perquè part de la ciutadania així els consideri. Cal no oblidar que Ciutadans no va votar a favor de condemnar el franquisme, la qual cosa diu molt poc en favor de la seva credibilitat democràtica, més encara, quan defensa la transició i l’actual monarquia que el poble no ha tingut l’ocasió de votar.

Tampoc oblidem que C’s ha criticat a jutges i tribunals europeus per la negativa a atendre les euroordres de Llarena i no considera presos polítics els empresonats preventius en espera del judici al procés per rebel·lió.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors?

Més articles

12 COMENTARIS

  1. És un partit clarament feixista. És un partit ultranacionalista, fascinat pels lideratges forts i l’odi a les llibertats individuals i a tot pensament dissident. Només cal veure els companys de discurs, els patrocinadors, les idees d’odi que són la seva raó de ser. Ara bé, s’han disfressat una mica de certa modernitat. Igual un dia et surt el Rivera nu i capten algun lololo

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (III)

A la vista d'algunes crítiques sobre els meus articles, on poso en dubte si Juan Carlos I té o no dret a...

Laura Borràs i el quart poder de l’estat

D'acord amb la votació que s'ha dut a terme al congrés, Laura Borràs haurà de comparèixer davant del Suprem acusada de quatre delictes que li poden...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (II)

Són molts els motius a exposar per creure que no té aquest dret, per molt que ho digui la llei, la constitució o els lletrats...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (I)

La Constitució, en el seu article 56.3, diu que "la persona del rei és inviolable i no estarà subjecta a responsabilitat; els seus actes...

Normalitat a Catalunya, només amb la pandèmia?

La pandèmia declina. La “nova normalitat” exigeix l’adaptació a pautes “anormals” per supervivència personal, familiar, col·lectiva. És l'única “nova normalitat”? En Desenvolupament Organitzacional, els consultors...