19.7 C
Barcelona
Divendres 24 març, 2023

Es pot considerar Ciutadans un partit feixista?

Relacionats

A Madrid, tot just ara, estan descobrint a VOX?

A la capital del regne d’Espanya no presten gaire interès a segons quins nous partits fins que s’adonen que els hi agraden...

La desfeta política de Ciutadans

Tothom el dóna ja per acabat o vaticina la seva desaparició en poc temps. Què ha fallat? No era un producte de...

Carta oberta a Pedro Sánchez

Vostè és una persona que em defrauda cada cop més. Sàpiga que és president per què no n'hi ha cap de millor...

L’adéu de de Rivera i l’enfonsament de Ciutadans

S'ha acabat la carrera política d'Albert Rivera i qui sap si també la continuïtat de Ciutadans com partit polític després dels resultats obtinguts el...

És difícil d’assegurar però cada dia que passa es comporta amb més radicalitat, buscant i promovent l’enfrontament a tots nivells. La seva presència a Alsasu no ha estat en defensa de la guàrdia civil com han manifestat, ha estat una veritable provocació, una més de les que acostumen a provocar.

En relació a aquest acte s’ha produït un enfrontament, en el Parlament de Catalunya, entre el diputat d’ERC Rubén Wagensberg i Carlos Carrizosa de C’s. El republicà no ha estat massa afortunat dient-li que Ciutadans és feixista des del moment que munta un circ, en la localitat navarresa, en companyia de VOX. El polític d’ERC hauria pogut dir el mateix però afegint el qualificatiu de “pressumpte”, cosa que no va fer.

2018110414153476139

El més preocupant, al meu mode de veure, no és que Carrizosa protestés, cosa normal, i que exigís una rectificació; el problema és que es dirigís al republicà convidant-lo a dirimir l’enfrontament fora de la sala. Em recordaven els es enfrontaments d’alumnes que quedaven per barallar-se a l’hora del pati.

Ciutadans no fa campanya esgrimint un programa alternatiu de govern, es dedica només a condemnar el procés català i criticar l’independentisme, tant és fer campanya a Madrid o Andalusia. Tot és vàlid sempre que quedi clar el seu anticatalanisme i el seu amor per a Espanya i la seva unitat territorial.

El mateix Carrizosa va protagonitzar un altre altercat protestant per un llaç groc, que va fer fora del seient on era col·locat. No és el primer cop i, suposo que no serà l’últim, que el seu partit actua contra els llaços grocs a tots els nivells. Brigades de voluntaris, o llogats, actuen amb nocturnitat, a cara tapada i amb ajuda d’escales per despenjar estelades i llaços grocs per molts pobles i ciutats de Catalunya. No es tracta d’independència, es tracta d’un acte de protesta per l’empresonament injust dels polítics catalans.

1535525598_698421_1535527293_noticia_fotograma

El mateix Rivera, acompanyat de Inés Arrimadas ha fet, a ple dia, una recollida de llaços per gaudir d’un moment de glòria davant dels seus, obtenint una imatge per la premsa o un vídeo per sortir en els noticiaris televisius arreu d’Espanya. És la manera de mostrar la seva estimació envers Espanya, criticant, òbviament, a Catalunya. No s’adonen els seus votants que aquest és el seu únic programa electoral?

L’arribada de VOX ha fet que, tant el PP com C’s, s’hagin posat neguitosos, les enquestes auguren que té possibilitats d’entrar al congrés en unes pròximes eleccions, saben també que els vots que obtindran seran a costa d’aquestes dues formacions. Aquesta situació ha fet que, tant l’un com l’altre, s’hagin retroalimentat en els atacs contra Catalunya per així demostrar que no estan disposats a perdre la seva quota de votants.

Vegin en aquest vídeo la protesta dels ciutadans d’Alsasu per l’arribada de Rivera i del president de VOX.

No m’atreveixo a declarar-los feixistes però, dia rere dia, estan fent els mèrits suficients perquè part de la ciutadania així els consideri. Cal no oblidar que Ciutadans no va votar a favor de condemnar el franquisme, la qual cosa diu molt poc en favor de la seva credibilitat democràtica, més encara, quan defensa la transició i l’actual monarquia que el poble no ha tingut l’ocasió de votar.

Tampoc oblidem que C’s ha criticat a jutges i tribunals europeus per la negativa a atendre les euroordres de Llarena i no considera presos polítics els empresonats preventius en espera del judici al procés per rebel·lió.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors?

Més articles

12 COMENTARIS

  1. És un partit clarament feixista. És un partit ultranacionalista, fascinat pels lideratges forts i l’odi a les llibertats individuals i a tot pensament dissident. Només cal veure els companys de discurs, els patrocinadors, les idees d’odi que són la seva raó de ser. Ara bé, s’han disfressat una mica de certa modernitat. Igual un dia et surt el Rivera nu i capten algun lololo

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Com l’estat afavoreix grans empreses com Ferrovial en detriment de les classes treballadores

Davant aquesta responsabilitat administrativa —desconeguda per la gran majoria de la gent—, un es pregunta: L'estat afavoreix a les classes treballadores en general...

Fernández Díaz i la corrupció de l’Estat (cas Kitchen)

Després de Rodrigo Rato i Jaume Matas, condemnats a presó, i Eduardo Zaplana, que va estar en preventiva, Jorge Fernández Díaz podria...

Ferrovial fuig per pagar menys impostos

Sembla impossible que això pugui estar passant. Ferrovial és una de les empreses constructores mes importants de l’estat i, li deu l’èxit...

La infermera i el “puto C1 de catalán”

Una infermera de l'Hospital de la Vall d'Hebron ha criticat en un vídeo que es demani el requisit de català per fer...

Podem parlar sense embuts de la guerra?

En complir-se l'aniversari de la invasió d'Ucraïna per part de Rússia i l'enfrontament que segueix sense solució, tot i la proposta de la Xina. Tots...